27
december 2017
2017-12-27T10:47:00+01:00

Afgelopen jaar hebben we weer een nieuw level skateboarden gezien. Naast talloze Instagram clips inclusief veel rare shit, waren er veel parts en full-length video’s de moeite waard om te kijken. We vinden ze allemaal superdik, dus dit is geen rank lijst maar gewoon onze skateboard video highlights van 2017.


Welcome Skateboards – ‘Fetish’

Met ‚Fetish‘, het merk met de gekke shapes hebben ons overtuigt dat je niet per se het popsicle deck hoeft te skaten voor op straat. Daarnaast, kun je dikke girl power van Nora Vasconcellos op je scherm zien.

Meer van Welcome Skateboards


Emerica – ‘Young Emericans’

We weten niet wat jij deed toen je 14 jaar oud was, maar Crooked Grinds van handrails waren waarschijnlijk niet je dagelijkse portie skaten. We zijn benieuwd op hoe de “Young Emericans” over een paar zullen rippen.

Meer van Emerica


Bam Margera – ‘Spain 2017’

Van jong naar oud – Bam Margera is op dieet, heeft een nieuw deck van zijn ouder sponsor Element en begint weer beter te worden. Dit is bewezen met een verse edit van de voormalige Jackass ster, veel teasers en interviews, en zelfs meer exclusieve pro models. Welkom terug! Of je het leuk vind of niet laten we aan jou over!

Meer van Element


Atlantic Drift – Episode 5 – ‘Hippy Jumps’

Om een hele part aan Hippie Jumps toe te wijden lijkt best gedrufd, maar de guys van Isle Skateboards presenteren een van de meest entertainende parts van het jaar met de Atlantic Drift Episode 5. WTF is er aan de hand met die laatste trick?

Meer van Isle Skateboards


Riley Hawk – ‘Extra Flare’

Ondanks een grote naam en zelfs nog een grotere naam om op te volgen, gaat Riley Hawk consequent zijn eigen pad. De Rough Cut van zijn ender in Lakai’s, The Flare’ is een mooi voorbeeld hiervan.

Meer van Lakai


DC – ‘The DC Promo Video’

De prijs voor de meest ondergewaardeerde video van 2017 gaat waarschijnlijk naar DC Shoes, als de DC Promo Video echt alleen een vooruitzicht is voor een full-length edit kunnen we beter voruit kijken naar wat er komen gaa. #stoked

Meer van DC Shoes


Thrasher – AM Scramble 2017

Wanneer wordt je pro? 2017 laat zien dat de scene vol zit met AMs die eigenlijk hun eigen pro model jaren geleden al zouden moeten hebben gekregen. Thrasher’s Am Scramble laat ons zien hoe hoog het niveau ondertussen is. Gasten zoals Axel Cruysberghs voor Toy Machine, Trent McClung voor Primitive, Zion Wright voor Real of Taylor Kirby voor Deathwish deden het afgelopen jaar, maar dit is alleen het topje van de ijsberg.

Meer van Thrasher


Foundation – ‘Oddity’

Met hun 19e video, heeft Foundation het voor elkaar gekregen om de scene te laten zien hoe het moet. Deze edit heeft alles van huidige Corey Duffel footage tot Cole Wilson’s handrail madness!

Meer van Foundation Skateboards


Lacy Baker – ‘My World’

Over hammers gesproken: vrouwen worden eindelijk toegelaten tot de pro ranks. Alexis Sablone zit op WKND,Lacey Baker op Meow Skateboards, Sarah Meurle op Poetic, Leticia Bufoni on Plan B, Nora Vasconcellos op Welcome, Samarria Brevard op Enjoi en Lizzy Armanto op Birdhouse. Dit zijn alleen een paar namen om het gat tussen mannen en vrouwen skateboarden kleiner te maken. Keep it up!


Jordan Taylor – ‘WKND Part’

Classic 80s tunes, casual style en dikke hammers. Jordan Taylor is eindelijk Pro voor WKND, wel verdiend. Deze edit raad ik zeker aan, en om eerlijk te zijn moet je simpelweg gewoon van WKND edits houden.

Meer van WKND Skateboards


Trent McClung – ‘Primitive Pro Part’

Trent McClung heeft het gemaakt tot pro voor Primitive afgelopen jaar en zijn stijl past perfect bij het team met onder andere P-Rod, Shane O’Neill en meer. Van zijn introductie part wordt je zeker hyped voor je volgende sessie.

Meer van Primitive Skateboarding


PIZZA Skateboards – ‘Prepare the Video’

Denk je dat je ondertussen alles uit Barcelona al gezien hebt? Neem een paar minuten en laat de gasten van Pizza Skateboard je het tegendeel bewijzen. Laten we het niet over de muziek hebben, maar check het skaten. Gnarly!

Meer van PIZZA Skateboards


Shane O’ Neill – ‘Levels’

Spoiler: de eerste trick is Switch (!) als dat voor Shane O’Neill wel van toepassing is. Is er een trick die deze gast niet kan? Als je zijn “Levels part” voor Nike SB hebt gemist, dan is het nu tijd om hem te checken.

Meer van Nike SB


New Balance Numeric – ‘Tricolor’

Dankzij de samenwerking met de Brindle Collective is elke New Balance Numeric edit echt een plezier om naar te kijken voor high-definition skateboarden. Dit geldt ook voor Tricolor wat de premiere van Brandon Westgate voor NB# was.

Meer van New Balance Numeric


Hockey – ‘III’

Als iets begint met zo’n soundtrack, dan moet het wel goed zijn. Hockey III laat je niet teleurstellen. Caleb Barnett, Andrew Allen, Donovon Piscopo, John Fitzgerald en Ben Kadow laten je hammer na hammer zien in deze 20 minuten durende edit.

Meer van Hockey


Poetic Collective – ‘MNMLSM’

Poetic Collective heeft het voor elkaar gekregen om eens in de zoveel tijd iets nieuws in de scene te brengen. De MNMLSM Edit die gefilmd is in Malmö, Kopenhagen, Stockholm en Gothenburg is hier het perfecte bewijs van.


Öctagon – ‘Alpha’

https://vimeo.com/232302919″ frameborder=”0″ allowfullscreen=”” allow=”autoplay; encrypted-media”>

Welkom in de toekomst. Met, Alpha’ heeft Öctagon nogmaals laten zien dat zonder twijfel skateboarden en design bij elkaar horen. Bereid je voor op vier minuten puur, gnar’ in zwart en wit.


Magenta – ‘Salam’

De gasten van Magenta zijn op een speciale vakantie geweest in Dubai en Abu Dhabi afgelopen jaar en zijn teruggekomen met 4,5 minuten aan footage. Een clip die je zeker moet zien met onbekende spots en het typische Magentaesque skateboarden.

Meer van Magenta


Volcom – ‘Zementwerk’

Neem een handvol skateboarders, wat Leica camera’s en een verlaten industrie terrein en laat ze doen wat ze het beste doen. Volcom heeft het voor elkaar gekregen om de geest van, skate everything’ vast te leggen met het Zementwerk project.

Meer van Volcom


PALACE – ‘Palasonic’

Palace hebben hier vier jaar lang de tijd voor genomen, het was het wachten zeker waard. Fans van fisheye, VHS en co. zullen versteld staan. Onze conclusie: deze moet je zeker kijken en blijf street skaten – holy shit, Blondey!

Meer van PALACE Skateboards


Net als vorig jaar en het jaar ervoor, hebben we het moeilijk gehad om alle clips uit 2017 in overweging te nemen vanwege de enorme hoeveelheid beeldmateriaal. Daarnaast, heeft iedereen een andere smaak skateboarden. Als er een video is die zeker op deze lijst moet staan, maar er niet op staat. Laat het ons weten!

Hiermee willen we eindigen en wensen we je een gelukkig nieuwjaar vol met clips, edits, video’s en skateboarden – high five!

Über