16
September 2019
2019-09-16T12:21:01+02:00

De Liberty Cup van adidas Skateboarding is een eerbetoon aan skateboarden uit de jaren 90 met een retro tennislook. Onze review laat zien hoe de skateschoen presteert op het skateboard.

Geïnspireerd door de esthetiek van gisteren, combineert de Liberty Cup vintage stijl en moderne technologie met de tijdgeest van vandaag – adidas Skateboarding slaagde erin de flair van de jaren 90 in een schoen te integreren. In plaats van het klassieke ontwerp met drie strepen, heeft adidas de schoen voorzien van subtiele letters, waaronder de Trefoil.

Een silhouet als de Liberty Cup miste ik al lang in het assortiment van adidas – een beetje breder en tegelijkertijd comfortabel om in te skaten. De omvangrijke look van de Liberty Cup bestaat uit leer, suède, gebreide mesh en een cupzool constructie – trouw aan het motto “paying homage to the golden eras of skateboarding and tennis”.

Prestaties

In het begin was ik een beetje sceptisch of het omvangrijke ontwerp van de adidas Liberty Cup goed zou skaten zonder een langere inloopperiode. Bij mijn eerste sessie was mijn scepsis opgelost. De pasvorm van de schoen en vooral het boardgevoel hebben geen last van het ontwerp van de skateschoen.

De foam Bounce-middenzool biedt in combinatie met de uitneembare Adiprene-binnenzool buitengewone schokbescherming, een ideale pasvorm en ongelooflijk comfort. De verlengde rubberen buitenzool geeft je superieure stabiliteit. De tong van de Liberty Cup is niet te dik, maar biedt nog steeds een goede pasvorm en grip in de schoen.

Duurzaamheid

De buitenkant van de adidas Skateboarding Liberty Cup is versterkt met een extra suède paneel dat bijdraagt aan de duurzaamheid van de schoen. De open stiksels en het mesh-materiaal op de bovenkant hebben geen slecht effect op de levensduur van de zeer goed vervaardigde schoen. Je zult merken dat dit niet de eerste skateschoen van adidas is – hij zit boordevol ervaring en kennis.

Conclusie

De Liberty cup van adidas Skateboarding voldeed aan al mijn behoeften. Het is een schoen die zeer goed presteert, redelijk betaalbaar is en er ook erg goed uitziet. Met de Liberty Cup ben je safe als het gaat om ontwerp, boardfeel, pasvorm en duurzaamheid. Kort samengevat: nog een uitstekende skateschoen van adidas Skateboarding


Pluspunten:

  • Ontwerp
  • Impact bescherming & comfort
  • Duurzaamheid

Minpunten:

  • geen

Beoordeling:: 10/10


Über

Just skate for fun, don't pick up a skateboard because you want to be a pro one day. Don't forget why you started skating in the first place. - Steve Caballero