19
november 2015
2016-08-04T10:28:56+02:00

Onze in-house product tester heeft de nieuwe Nike SB P-Rod 9 Elite schoenen dichtgeknoopt en er een aantal dagen mee geskate om te kijken hoe goed ze dienen als skateschoenen. Ontdek hier zijn beoordeling op het gebied van pasvorm, boardgevoel en duurzaamheid!

Prod9 Nike SB test

Nike SB Paul Rodriguez 9 Elite

Het is ondertussen al 10 jaar geleden dat Paul Rodriguez a.k.a. P-Rod z’n eerste Nike pro model uitkwam en hij is ondertussen een van de vaste waarden in het skate team van Nike SB. Het bedrijf met de swoosh eert nu een van de meest invloedrijke street skaters ter wereld met z’n negende pro schoen. De technologie van de P-Rod schoen werd sinds het eerste model wel sterk verbeterd en heeft intussen ook al technologie van loopschoenen geïntegreerd. Heb je altijd al willen weten hoe deze technologie werkt in een skate schoen? Lees dan verder!

Nike SB p-rod 9 test ad

General Fit & Feel

Ondanks het feit dat de schoen heel wat technische kenmerken heeft is dit zeker niet te merken aan het gewicht van de schoen; hij oogt relatief dun en is echt heel licht. Aangezien de schoen iets smaller wordt richting de neus, houdt hij je voet wel stevig vast zodat de schoen goed nauw aansluit. De Flywire technologie die van loopschoenen komt is ook echt nice. Dit vetersysteem heeft meer effect dan je zou denken, want de zijkanten van de schoen worden zo merkbaar stabieler. De relatief dunne tong wordt perfect in de schoen geïntegreerd en verschuift ook niet tijdens het skaten. Het hele middenstuk van de schoen, inclusief de tong, is eigenlijk opgebouwd met ventilerende gaatjes en gemaakt uit ademende canvas. De zool is een redelijk dikke cupsole dus je verliest hierbij wel een deel van het boardgevoel, maar de grip van de zool is echter wel goed. De P-Rod 9 heeft ook een uitstekende demping want hij biedt de Nike Air Technologie met daarbovenop nog extra Nike Air kussentjes zodat skaten met hoge impacts en zelfs primo’s geen probleem zijn voor je voeten. De schoen voelt in het begin wel een beetje stijf aan dus als je van solide schoenen houdt, dan is de Nike SB Elite 9 de perfecte schoen voor jou.

Nike Sb Prod9 test

Duurzaamheid

Naast de demping is de uiterst lange duurzaamheid nog een groot voordeel van de schoenen. De suede op de voorvoet is resistant en ook de buitenzool is heel duurzaam met bijna geen slijtage. Het enige minpunt is hier wel de Flywire constructie aan de veters, want deze gaat niet zo lang mee. De stabiliteit van de schoen is fantastisch, maar het duurt wel even vooraleer de schoen zich aan je voet aanpast. Eens dit gebeurt is, gaat de vorm wel lang mee.

nike sb prod9 test

Conclusie

Nike SB en P-Rod hebben met de Nike SB Paul Rodriguez 9 Elite een zeer solide skate schoen ontwikkeld, zeker op het gebied van duurzaamheid en demping is dit echt een topper. Enkel het boardgevoel mag een beetje losser, want dit is een beetje stroef door de dikke cupsole.

Über

I'm not just writing about the products - I rather test them.