04
januari 2016
2016-08-04T10:28:55+02:00

Ondanks het feit dat Wreck Wheels een jong bedrijf is, hebben ze wel heel veel zelfvertrouwen. Of zou je durven zeggen dat ‘World’s Best Urethane’ een bescheiden statement is? Bovendien pusht Wreck hun imago door een filmpje uit te brengen van hun slijtage test, waarbij ze alle concurrenten kansloos laten. Wij wilden wel eens weten hoe de Wreck W2 wielen deze statement bewijzen buiten het laboratorium…

Kwaliteit

Het gezicht achter het bedrijf is Darkstar legende Chet Thomas. Chet zet z’n betrokkenheid bij het ontwikkelen van wielen bij Darkstar voort om zich volledig te concentreren op het high-end segment van de productie van skateboard wielen. In het geval van Wreck beschrijft de W2 de vorm van het wiel. Vergeleken met de W1 Wielen hebben de W2 wielen een bredere en bollere vorm, die wordt aangeduid als ‘square-cut’. Deze is bedoeld om de wielen meer grip te geven en dat maakt de wielen beter controleerbaar. Met een hardheid van 83B zijn ze vergelijkbaar met de Bones Street Tech Formula’s: nog steeds genoeg grip gecombineert met slidevermogen zodat ze de perfecte wielen lijken voor street skaten. De hoogwaardige productie resulteerde in het vermogen van de wielen om hun prestaties en vorm te behouden gedurende de hele test. De zelfgemaakte omschrijving zegt dat Wreck Wielen ook “de meeste resistente wielen zijn tegen flatspots”. En ik kan je zeggen dat ze zich niet hoeven te verschuilen achter de groten zoals Spitfire Formula Fours of Bones STFs. Enkel het gevoel van het wiel verlaagt de hype een beetje. De controle bij Powerslides en Reverts is misschien een kwestie van smaak en gewoonte, maar voor mij lijkt het erop dat ik al wielen heb gehad die voor mij iets beter werkten.

Wreck Wheels product test

Conclusie

Wreck Wielen worden ondersteund met veel know-how die ze met succes overgebracht hebben naar hun wielen waardoor dit jonge bedrijf de business van de skateboard wielen sterk binnenkomt in een high-end sector. Hun wielen – made in USA – doorstaan niet alleen de laboratoriumtests, maar zijn duidelijk ook gemaakt voor op straat.

Über

I'm not just writing about the products - I rather test them.