Willow aka the german hammerking
Willow
Bio

German Hammerking!

Christoph Wildgrube aka #germanhammerking werd geboren in 1983 en groeide op achter het Ijzeren Gordijn in Ludwigsfelde in tijden van de Duitse Democratische Republiek. In 1996 kreeg Willow zijn eerste skateboard en dit was het begin van de opkomst van de (waarschijnlijk) beste Duitse skateboarder van het moment. Hoewel dit laatste te discussiëren valt, is het wél zeker dat hij de meest sympathieke en entertainende skateboarder is.

Vanwege z’n consistente harde werk en creatief skateboarden, kregen és Footwear, DVS en Flip Skateboards interesse in Willow en dus kreeg hij zijn eerste sponsordeals. In Duitsland werd Willow vooral bekend op spots in Berlijn, zoals “Baustelle” aka Kulturforum. Hij wordt nog steeds beschouwd als de onbetwiste “Koning van de Doubleset”. Op deze local spots shredde hij zo hard als hij kon, en dat doet hij daar nog steeds.

Eind 2009 werd hij gepromoveerd tot het global Etnies Team met Ryan Sheckler, Juergen Horrwarth, Cairo Foster, Albert Nyberg, Devine Calloway en vele anderen. Dit is nog steeds heel belangrijk voor Willow. Sommige tours en video parts volgden en vanwege zijn consistente prestaties zorgde etnies voor een aantal speciale kleurencombinaties voor Willow!

Maar een jaar later, in november 2010, presenteerde Almost Skateboards Willow als nieuwe teamrider naast Daewon Song, Chris Haslam, Cooper Wilt, Lewis Marnell (RIP) en Youness Amrani. Daarnaast kreeg Willow de Action Sports Awards én werd hij verkozen tot “Skateboarder van het Jaar 2011”. De #germanhammerking was on fire.

Willow tekende voor skatedeluxe in mei 2012 en wij zijn super stoked om hem aan boord te hebben van ons skatedeluxe skate team. Nadat Willow een opener part kreeg in de Almost 5 incher DVD in 2012, werd hij uiteindelijk Almost Pro met z’n eigen signature decks én verkozen als een van de “2012 Top 10 Gezochte Skaters” door Transworld Skateboarding Magazine. Skateboardend Duitsland juichte dat Willow het uiteindelijk toch gemaakt heeft.

Begin augustus 2014 kreeg Willow ook een nieuwe kleding sponsor – weg bij Volcom en nieuw op LRG.

Naast skateboarden en zijn familie investeert Willow veel tijd in creatieve dingen met hout en beton. Aangezien hij verschillende materialen probeert om kunst te maken krijgt de naam “Hammerking” een hele nieuwe betekenis. In mei 2015 presenteerde hij zijn handgemaakte meubels in Galerie K in Cologne voor het eerst publiekelijk in een show genaamd “Die Leichtigkeit des Steins” (“Het licht van de steen”)

Willow sloot 2016 af door een deal te sluiten met Forvert als zijn nieuwe rugzak sponsor. Zijn passie voor kunst blijft ongebroken en tijdens de voorbereidingen van zijn nieuwe skateboard recycling show sneed hij zelfs een stuk van zijn duim af. Hij heet niet voor niks de Hamwerking en we zijn benieuwd wat hij nog meer in de toekomst gaat doen.

Willow
Info

Naam:

Christoph “Willow” Wildgrube

Stad

Erftstadt (dichtbij Keulen) – GER

Sponsers:

Logo Etnies Logo skatedeluxe Skateshop Logo Forvert Logo Willow's World Logo Stance
Willow
Videos
Willow
Galerie