23
januari 2016
2018-03-05T12:28:25+01:00

2015 was een fantastisch jaar voor het skateboarden. We willen daarom graag de kans grijpen om je de top skateboard merken van dit jaar voor te stellen.

Met deze post willen we jullie eigenlijk door de ogen van skatedeluxe laten kijken. Welke merken domineerden jouw jaar in 2015? Ons overzicht van de ‘Brands of the year’ is gebaseerd op het aantal verkochte decks, bezoeken in de merkshops op onze site, jouw zoekopdrachten en interesse op blogposts van de MVP’s van het skaten. Ons in-house merk SK8DLX werd hier niet meegerekend. Desalniettemin willen we jullie wel bedanken dat jullie met onze boards blijven skaten en dat jullie onze decks blijkbaar goed vinden. Maar genoeg gepraat, laten we starten met onze Top 15 skateboard merken van 2015!

De beste merken & clips van 2017

#15: Polar Skateboards

#15: Polar Skateboards
Met Polar maakte Pontus Alv een absoluut beest van een bedrijf. Het merk uit Zweden levert creatieve kunstwerken en een geweldig team dat skateboarden belichaamt in z’n ware en authentieke manier. Polar decks beginnen bij 60 €!

#14: Palace Skateboards

#14: Palace Skateboards
Als er één merk is dat uit z’n dak ging in 2015, dan is het wel Palace Skateboards uit London, UK. Overtuigend en nog altijd even grappig, Palace staat voor kwaliteit. You all love it. We love it. Hun decks beginnen bij 55 €.

#13: Welcome Skateboards

#13: Welcome
Welcome focust zich vooral op het product. Ze zien het skaten niet als investering of wintsmakende machine. Wij houden van deze filosofie en daarom verdienen ze elke vorm van steun. Jullie dachten er hetzelfde over en duwden het merk met z’n fantastische shapes in onze top 15. Prijs: rond de 70€.

#12: Zero Skateboards

#12: Zero
Er is niemand die een betere godfather kan zijn voor Zero dan Jamie Thomas. Diegenen die houden van hardcore skaten, voelen zich altijd thuis bij Zero Skateboards. Voor 60€ heb je al een deck van Zero onder je voeten!

#11: Flip Skateboards

#11: Flip
Flip Skateboards in onze Top 15, da’s geen verrassing. Luan Oliviera, Louie Lopez, Matt Berger, Curren Caples, Alec Majerus en AM Denny Pham rijden voor een bedrijf dat bekend staat om creatief skateboarden en vooruitgang. Onze shop biedt je de decks aan vanaf 65€.

#10: Toy Machine Skateboards

#10: Toy Machine
Een team van psycho’s die hard skaten, legendarische artwork en skateboarden zonder compromissen…Dat moet Toy Machine zijn! Dit iconische merk kreeg meteen steun van de skate-scene sinds de oprichting. Ze krijgen ook jullie steun, want in 2015 hebben jullie massaal deze boards op jullie trucks geschroefd. Decks beginnen vanaf 50€!

#09: enjoi Skateboards

#09: enjoi
enjoi – de naam zegt het zelf. Liefhebbers van dit merk vieren de zieke humor van deze gekke bende al 15 jaar. enjoi decks zijn er al vanaf 55€.

#08: Baker Skateboards

#08: Baker
Het board bedrijf van Andrew Reynolds vertegenwoordigd een roekeloze lifestyle van een hele generatie skaters. Voor de meesten is Baker meer dan zomaar een merk. Het is een hardwerkende bende individuen die nooit rust. De decks met de legendarische OG-concave zijn beschikbaar vanaf 65€.

#07: Girl Skateboards

#07: Girl
Het board bedrijf van Andrew Reynolds vertegenwoordigd een roekeloze lifestyle van een hele generatie skaters. Voor de meesten is Baker meer dan zomaar een merk. Het is een hardwerkende bende individuen die nooit rust. De decks met de legendarische OG-concave zijn beschikbaar vanaf 65€.

#06: Real Skateboards

#06: Real
Real Skateboards staat voor pure toewijding en commitment. Diegenen die hiervan overtuigd zijn, staven deze boodschap van het merk uit San Francisco met teamriders Dennis Busenitz, Davis Ferguson, Kyle Walker en Ishod Wair. Prijs: 60€.

#05: Almost Skateboards

#05: Almost
Enkel een snelle blik op het team van Almost van het Dwindle Powerhouse geeft je een overzicht van de meest creative en progressieve riders in het skaten: Mullen, Haslam, Willow, Amrani en Song! Bekend om z’n technologie die de boards bijna onverwoestbaar maakt! Ook jij kan een hebben voor 60€.

#04: Element Skateboards

#04: Element
De slagzin van Element is ‘Wind, Water, Fire & Earth’. Dit kan gezien worden als de perfecte beschrijving van de lifestyle en het uitgebalanceerde team van individuen. Voor 65€ kan je een Element deck onder je boeten hebben.

#03: Plan B Skateboards

#03: Plan B
Het eerste merk op het podium! Met PJ Ladd, Chris Cole, Chris Joslin, Torey Pudwill en Felipe Gustavo huist dit merk de crème de la crème van het skaten. Al sinds 1991 staan deze decks al bekend voor de hoge kwaliteit en voor velen van jullie is dit merk de enige keuze! Geen alternatieven, gewoon Plan B! Prijs: 60€.

#02: Jart Skateboarts

#02: Jart Skateboards
Jart Skateboards is een van de weinige Europese merken dat nog steeds in Europa geproduceerd wordt. De rots in de branding voor het Europese skaten zoals je kan stellen. Met een onklopbare prijs van 45€ verdient dit merk een tweede plaats in onze rankings. Gefeliciteerd Jart!

#01: EMillion Skateboards

#01: EMillion
Jouw nummer 1 van 2015 is… EMillion Skateboarts! Het merk uit Beieren staat voor kwaliteit en toewijding. Bovendien steunt het merk kunstenaars en een fantastisch team skaters. Redenen genoeg dus om dit merk als nummer 1 te kronen! Gefeliciteerd EMillion, jullie zijn het Top Skateboard Merk 2015 van skatedeluxe!

 

Natuurlijk zijn er in 2015 ook een hele hoop nieuwe merken die serieus wat aandacht kregen, en we hebben het hier over serieuze game-changers! Zo was er Sour Skateboards, die een fantastische launch kende (of was het meer een comeback?), Isle Skateboards (Europrean Skateboarding Awards 2016), Krooked en nog veel meer. Wij zijn benieuwd naar wat dit jaar gaat brengen en kunnen niet wachten om alles wat er komt te ontdekken, samen met jullie!

 

Über

“Skateboarding doesn’t make you a skateboarder. Not being able to stop skateboarding makes you a skateboarder.” Lance Mountain