28
december 2016
2021-03-03T18:24:53+01:00

Als het op Skateboarden aankomt had 2016 zeker genoeg te bieden. Net voor de jaarovergang is het tijd om de top merken van dit jaar te introduceren van skateboard decks.

Een ding is zeker – vergeleken met 2015 is er veel veranderd! De selectie van ‘Merken van het Jaar’ Is gemaakt vanuit verkochte boards, merk shop visits, zoekresultaten en jouw interesses in de blog posts van de top players. Ons eigen merk skatedeluxe deed niet mee aan deze ranking. We zijn sowieso blij dat onze skatedeluxe deck series altijd goed ontvangen worden door jullie. Laten we beginnen met de meest populaire skateboard deck merken van 2016!

Het beste skateboard deck merken uit 2017

Het beste skateboard deck merken uit 2018

Het beste skateboard deck merken uit 2019

#16: Polar Skateboards

#16: Polar Skateboards
Kunst en creativiteit – Het feit dat deze twee aspecten hoge prioriteit hebben bij Pontus Alv kan je zien bij elk deck dat het Zweedse merk maakt. Als je zoekt naar een meer filosofische draai van het skateboarden of naar een gekke graphic op zoek bent is dit jouw merk. Polar boards zijn beschikbaar bij skatedeluxe vanaf €59,95!

#15: Magenta Skateboarts

#15: Magenta Skateboards
Magenta Skateboards heeft zeker hun plekje verdient in de Top 16. Dit Franse merk is gekarakteriseerd door een duidelijke, artistieke en modieuze aanpak. Speciale graphics met veel liefde voor de elementen van Magenta. De haure couture van skateboarden kan gekocht worden vanaf €59,99!

#14: Anti Hero Skateboards

#14: Anti Hero Skateboards
Nieuw in de top 16 lijst maar zeker niet nieuw in de business. In 2016 wilden veel mensen graag een Anti Hero deck onder hun voeten wat niet verbazend is aangezien ze sicke ontwerpen en hoge kwaliteit bieden. Het merk staat voor 100% skateboarden zonder poespas. Het gaat allemaal om keihard shredden. Haal jouw nieuwe Anti Hero deck bij skatedeluxe vanaf €52,99!

#13: Enjoi Skateboards

#13: Enjoi Skateboards
Een kleine stap terug stopt de panda niet. Ook al verliest Enjoi vier plaatsen in 2016 is het Californische merk met de Aziatische mascotte zeker niet weggelaten in de top lijst. En wie weet, Enjoi zal het vast met humor oppakken, net als de Panda moet je soms even rustig aan doen. Jouw Enjoi Deck is beschikbaar vanaf €59,99!

#12: Primitive Skateboards

#12: Primitive
Hoewel het Rodriguez ‘One Way’ deck van Primitive anders lijkt te suggereren is de enige direcion voor P-Rod omhoog! Dit is niet alleen door de raketlancering van het merk in de top 16 van skatedeluxe maar ook doordat hij zelf op het board staat. De vette graphics, hoge kwaliteit materialen en de perfecte concave zal jou al snel overhalen! Je skate al primitive vanaf €74,99!

#11: Palace Skateboards

#11: Palace
Het kan niet obscuur genoeg zijn voor Fergus Purcell en Will Bankhead bij de nieuwste Palace decks. Het feit dat de boys de Zeitgeist hebben ontmoet heeft voor hun drie Londonse merk shops gegeven vergeleken met vorig jaar. Deze decks horen op straat. Vraag het maar aan Benny Fairfax, Lucien Clarke, Danny Brady en Co. – Palace decks heb je al vanaf €59,99!

#10: Real Skateboards

#10: Real
Dennis Busenitz, Ishod Wair, Kyle Walker – Deze meot wel in de top 10 staan! Ook al verloren ze vier plaatsen in de rankning, ze hebben een SOTY winnaar op hun team. Wat zegt dit over de kwaliteit? deze decks zijn simpelweg de “Real Deal” Jouw nieuwe Real deck kun je halen bij skatedeluxe vanaf €59,99!

#09: Baker Skateboards

#09: Baker
Brutaal, stoer, Baker! Als het op street skaten aan komt is er bijna geen merk dat harder ript dan Baker. Het maakt hun niks uit dat ze een plekje op zijn geschoven. Andrew “The Boss” Reynolds en Co. gaan dit weer terug winnen volgend jaar. Deze goeie planken kunnen gekocht worden vanaf €69,99.

#08: Flip Skateboards

#08: Flip
Het Californische merk heeft niks minder dan een triple flip gedaan door zichzelf van #11 hnaar nummer 8 te gooien. Dit is niet alleen leuk voor ons, maar ook voor skatedeluxe team rider Denny Pham die letterlijk staat voor Flip Hoe hard je deze boards kunt skaten laten teamriders Arto Saari, Louie Lopez, Curren Caples en de rest zien. Prijs vanaf €64,99!

#07: Almost Skateboards

#07: Almost
Hanna-Barbera, DC Comics en Todd Francis – Bij Almost komen kinderdromen uit. Maar daar bovenop is dit eigenlijk geen plek voor kinderachtige dingen: Willow, Haslam, Song, Mullen en Co rippen deze decks zo hard dat je niet hoeft te twijfelen aan de kwaliteit. Om genoeg kracht te geven heeft Almost hun Impact Technologie toegepast op sommige decks. De twee plekken verlies zijn niet zo erg want Almost maakt toch wel hun eigen ding. Met 8 lagen vanaf €62,99!

#06: Toy Machine Skateboards

#06: Toy Machine
Je lijkt Toy Machine tot diep in je hart lief te hebben! Ed Templeton’s merk deed het goed dit jaar en landde vier plaatsen hoger dan vorig jaar. Naast de sicke ontwerpen was de Turtles deck series de meest verkochtte. De kwaliteit is bewezen door teamriders als Leo Romero, Collin Provost, Daniel Lutheran en de rest. Je skate een Toy Machine vanaf €59,99!

#05: Girl Skateboards

#05: Girl
Girl Skateboards zijn klassiekers, Daarom starten zij onze top 5. Grafische hebben ze genoeg op het menu: Je kunt een Hello Kitty board maar ook BDSM boards krijgen. Wie deze decks onder hun voeten heeft weet dat er zeer goede kwaliteit achter zit. Girl decks skate je al vanaf €59,99

#04: Plan B Skateboards

#04: Plan B
Hoewel Plan B de top 3 net misslaat staat hij standaard mooi op #4! Plan B decks zijn niet alleen erg lekker om te skaten, Trevor McClung, Torey Pudwill en Ryan Sheckler zweren bij de decks van het Californische merk. De collabs dit jaar met Etnies en Bones waren een game changer! Haal jouw Plan B deck al vanaf €59,99

#03: Jart Skateboards

#03: Jart
¡Olé! De Spanjaarden van Jart hebben zichzelf herhaaldelijk in de top drie geknalt. Ze hebben een goede positiein de europese skate scene en de decks worden nog steeds geproduceerd in hun zonnige stadje. Je kunt al een spaans boardje skaten vanaf €44,99!

#02: EMillion Skateboarts

#02: EMillion Skateboards
Niet langer nummer 1 maar nog steeds best dichtbij: EMillion Skateboards land dit jaar op de tweede plek, die ook zeer respectabel is gezien de competitie. Het Bavariaanse merk staat voor kwaliteit, artistieke ontwerpen en een gemotiveerd team, die ook represented wordt door skatedeluxe teamrider Ben Dillinger. EMillion decks zijn verkrijgbaar vanaf €49,99.

#01: Element Skateboards

#01: Element
Vorig jaar haalde Element nog niet eens de top drie maar in 2016 hebben ze de top bereikt en daardoor is het nu ons top skateboard deck merk op skatedeluxe! We kunnen jullie alleen feliciteren! Zelfs na 24 jaar nog steeds een nummer 1 zijn is lastig en Element doet het gewoon! Wat verwachtten we van 2017? Een grote viering! We kunnen niet wachten! Haal jouw Element deck bij skatedeluxe vanaf €59,99!

 

Dat was veel hout! Maar dit betekend niet het einde. In 2015 waren er veel andere merken die ons mooi hout lieten zien. Chocolate was geinspireerd door Modern living en maakte hun Modern home series. Welcome mooi gepresenteerd met unieke shapes en de twee Duitse merken Inpeddo en Mob liet zien dat zeven lagen niet perse vanuit de states hoeft te komen.

We zijn alweer hyped voor 2017 en zijn benieuwd waar de skateboardwereld nu weer mee bezig is. Als jouw favoriete merk niet op de lijst stond, laat het ons weten in de comments hie ronder en tot dan veel plezier met de laatste dagen van dit jaar!

 

Über