skatedeluxe Blog

Vans The Lizzie Wear Test – Van de coping naar de straat

Vans The Lizzy Wear Test ReviewVans The Lizzy Wear Test Review

Met de Lizzie breidt Vans hun Pro Skate assortiment uit en introduceert ze een veelzijdige hoge skate schoen met universele pasvorm en veel functies. We hebben het Lizzie Armanto pro model direct getest voor een review.

Vans The Lizzie skate schoenen wear test

Klassieke kenmerken opnieuw uitgevonden: de Vans Lizzie

De pro schoen van Lizzie Armanto is een hoge schoen die verschillende klassieke designelementen van Vans combineert. Terwijl het model duidelijk is geïnspireerd op de SK8 Hi, doen de zij elementen en stiksels in het ollie gebied denken aan de Vans Old Skool. De met Duracap versterkte neus lijkt enigszins op die van de Vans AVE Pro, waarvan de zool ook overeenkomsten vertoont met het zool profiel van de Lizzie.


De buitenzool is een klassieke gevulkaniseerde constructie. De vulkanisatie is echter vrij dun in vergelijking met andere Vans vulc schoenen. Ik zag ook meteen een V vormige uitsnede aan de zool kant: in het gebied waar de schoen vouwt als de voorvoet buigt. Het waffle profiel van de zool van SickStick rubbercompound is ongewoon fijnmazig voor skateschoenen van Vans en heeft groeven op strategische plaatsen.

De padding in de Vans Lizzie houdt het vrij subtiel en is ongeveer vergelijkbaar met de Crockett High. Nieuw is de Vans EcoCush binnenzool. Deze is bijna identiek aan het bekende PopCush voetbed van Vans. Ter vergelijking: EcoCush zolen zijn gemaakt van een percentage bio gebaseerde, plantaardige bronnen en maken deel uit van het Vans V3 initiatief voor duurzamere skate schoenen.


De boog van de EcoCush zolen in de Vans Lizzie is echter iets platter in vergelijking met PopCush binnenzolen. Daarnaast voelt het materiaal wat zachter aan of is makkelijker te comprimeren. Kunnen de demping seigenschappen de voorganger bijbenen?

Dit is hoe de Vans Lizzie valt – Maatvoering & universele pasvorm

De Vans Lizzie heeft een regular fit of valt “true to size”. Ik zou aanraden om het in je gebruikelijke maat te bestellen. Vergeleken met andere Vans skate schoenen, zoals de Skate Classics, vond ik dat de schoen iets meer ruimte heeft in het gebied van de voorvoet.

Dit betekent dat de pasvorm ook geschikt is voor skaters met bredere voeten. Aangezien de Vans Lizzie gebaseerd is op – volgens zijn naamgenoot – een vrij smalle voet, heeft Vans hier alles gedaan wat betreft een universele pasvorm.

Een pluspunt van de schoen is dat je hem helemaal niet hoeft in te lopen. De Vans Lizzie is direct uit de doos “ready to skate” en voelt comfortabel aan. Dit gaat waarschijnlijk terug op de zool en constructie van de hierboven beschreven schoen.

De elastische tongriemen en hoge vetersluiting zorgen voor een goede pasvorm. Alleen in het hiel gebied had ik wat meer bewegingsruimte dan ik persoonlijk prefereer. Maar dat kun je aanpassen met een strakke vetersluiting.

Boardfeel, grip & co. – de eerste sessies met de Vans Lizzie

Het is duidelijk dat de schoen van Lizzie Armanto is ontworpen voor haar soort skaten. Van bowl naar mega ramp – Lizzie skates voornamelijk transition, en dat zonder compromissen. Omdat mijn transition skills beperkt zijn tot een handvol lip tricks, heb ik voor deze test een andere benadering gekozen en mezelf de vraag gesteld: werkt de Lizzie voor street skaten?

Zoals ik al zei, ik hoefde de Lizzie by Vans geen seconde in te skaten. De eerste flat ground kickflips in de schoen waren weliswaar een behoorlijk staaltje kracht – maar dit was het waard! De zool van de Lizzie is extreem gripvast. Uitspraken als “het board plakt aan je voeten” krijgen een nieuwe betekenis. Dat is ook logisch, want als je vert skate wil je je board niet kwijtraken door te weinig grip.

Zoals ik al zei, ik hoefde de Lizzie by Vans geen seconde in te skaten. De eerste flat ground kickflips in de schoen waren weliswaar een behoorlijk staaltje kracht – maar dit was het waard! De zool van de Lizzie is extreem gripvast. Uitspraken als “het board plakt aan je voeten” krijgen een nieuwe betekenis. Dat is ook logisch, want als je vert skate wil je je board niet kwijtraken door te weinig grip.

In termen van impact en harde landingen merkte ik geen verschil tussen PopCush en EcoCush inlegzolen. Ik denk dat je hier op een goede ondersteuning kunt rekenen, net als bij je gebruikelijke Vans skate schoenen.

Tough als Lizzie zelf – de Vans Lizzie & duurzaamheid

Met minder materiaal gaan de meeste skaters uit van minder duurzaamheid – vooral als het gaat om skate schoenen. De Vans Lizzie is totaal niet onder de indruk van dergelijke wijsheid. Na ongeveer 20 uur skaten ziet de schoen er zeker gebruikt uit, maar toont hij zijn sterke punten in de interessante zones.

De vulkanisatie is een beetje versleten aan de teen en zijkant, evenals het profiel van de zool. Beide zijn echter nog steeds in topconditie en zullen, naar mijn ervaring, het minstens even lang volhouden. Verder kon ik alleen wat cosmetische slijtage vaststellen: opgeruwde naden, een gescheurde schoenveter en het canvas met de ingewerkte Sidestripe heeft wat geleden.



Conclusie – is de Vans Lizzie de moeite waard voor jou?

De Vans Lizzie is een door en door solide skate schoen die zijn sterke punten in comfort, boardfeel en duurzaamheid kan vinden en een stap vooruit zet op het gebied van duurzaamheid.

Als je vaak problemen hebt met de pasvorm van skate schoenen, kan de Lizzie eindelijk een alternatief voor je zijn – ongeacht waar en hoe je skate. Naar mijn mening werkt de Lizzie uitstekend als schoen voor street skaters.

Voordelen

  • Geen inlooptijd
  • Superieur boardfeel en grip
  • Overall duurzaamheid

Nadelen

  • geen

Alleen de beruchte veter brekers vinden misschien iets om over te klagen met de schoen. Als je geen probleem hebt met hoge schoenen, of er altijd al een hebt willen proberen, zou je de Lizzie van Vans een kans moeten geven.


Exit mobile version
Skip to toolbar