21
maart 2018
2018-03-21T12:12:33+01:00

De adidas City Cup combineert de stijl van de jaren 90 met moderne skate technologie. Wij hebben getest hoe dit voelt in onze 20 uur wear test van het nieuwe adidas model.

Eerste indruk

Zoals je gewend bent van adidas is de City Cup een stukje vakwerk. Alle materialen zijn van fantastische kwaliteit, alle naden zijn perfect en de innovatieve kenmerken worden op een slimme manier gebruikt.

De verwijderbare binnenzool is een plus als je een speciale binnenzool wilt skaten. Uiteraard hebben wij de standaard zool gebruikt om te kijken hoe deze schoenen skaten als je ze direct uit de doos haalt.

Eerste sessie

In vrij korte tijd kun je gewend raken aan de adidas City Cup. Deze schoen biedt een smalle fit en een geweldige comfort vanaf het eerste moment dat je ze draagt. Dankzij het ruitpatroon profiel dat ook om de middenzool zit heb je dikke grip en flick.

Na twee uur skaten kon je de eerste tekenen van gebruik zien in het Ollie gebied, want daar lopen twee naden doorheen. De support van de adidas City Cup was erg overtuigend vanaf het begin. Het voelt simpelweg geweldig en safe om deze schoen te skaten, wat erg comfortabel is.

Duurzaamheid

5 uur

De adidas City Cup past perfect en zit goed om mijn voet, een beetje zoals een tweede huid na een korte tijd. Alleen de snelle slijtage bij het Ollie gebied was een beetje een downer in deze vroege fase van de wear test. Daarnaast, kon je al wat slijtage zien in het hielgebied van de buitenzool. Boardgevoel en grip bleven goed en dankzij het lichte gewicht, voelt de adidas City Cup erg goed om te skaten.

10 uur

Zelfs op grotere gaps deed de impact protectie goed zijn werk en geeft de buitenzool een goede support. De fit was nog steeds perfect en de schoen biedt gewoon heel veel comfort – flexibiliteit en stevigheid in een. De slijtage in het Ollie gebied bleef groeien terwijl de naad bij de enkel ook begon te scheuren.

15 uur

De fit en de impact protectie bleven nog altijd geweldig. Alleen het Ollie gebied blijkt wat meer klappen te hebben gehad, wat resulteert in een klein gaatje na ongeveer 17 uur. In vergelijking met de buitenzool die helemaal geen slijtage laat zien en nog enorme grip heeft. Terwijl de naad bij de enkel open bleef scheuren bleef de vreugde om de adidas City Cup te skaten groeien.

20 uur

Helaas had het Ollie gebied een goed gat erin na twintig uur skaten. Aan de andere kant ziet de bijtenzool er bijna nog hetzelfde uit als in de eerste sessie en zorgde nog altijd voor veel grip op ruwe ondergrond en super cleane concrete skateparken. De naad bij de enkel bleef scheuren en zal dit verder blijven doen. Al met al, werd de City Cup een stuk zachter maar heeft het nog altijd een goede fit om de voeten.

Punten: 7/10

Fit & Comfort

Doordat skate schoenen van adidas bekend staan dat ze iets groter vallen dan verwacht, had ik de adidas City Cup een halve maat kleiner besteld dan normaal gesproken. Mijn eerste gedachte over de schoenen waren dat het te krap zou zijn, maar dit ging direct weg na de eerste paar pushes. Dankzij de katoenen voering, valt de schoen goed om de voet en heeft het maar een korte periode nodig om aan te wennen. Dus biedt het een grote hoeveelheid flexibiliteit en comfort.

Dit gevoel bleef gedurende de hele test periode. Het voelde simpel gezegd gewoon geweldig om de adidas City Cup aan mijn voeten te hebben. Zelfs na 20 uur, bleef de fit stabiel en de schoen werd alleen een klein beetje zachter. Over het algemeen biedt de adidas City Cup veel comfort, dikke support tijdens harde landingen en goede stabiliteit van de vorm.

Punten: 9/10

Prestaties & Break-In

In minder dan 10 minuten voelde het comfortabel in de adidas City Cup. Het is daarom bijna overdreven om te spreken over een periode waarin je moet wennen. Fit, grip en flick waren uitstekend bij deze skate schoenen – zeker technische skaters zullen tevreden zijn met de adidas City Cup. De buitenzool blijft rock-solid en het diepe ruitjespatroon profiel biedt een goede flick.

Als je hoge gaps en dikke stair sets skate, dan krijg je een goede support en voldoende impact protectie – mijn mening is dat de focus van de adidas City Cup meer bij grip en flexibiliteit ligt. Alleen het Ollie gebied maakte me zorgen door de naad in het slijtage gebied, maar dankzij meerdere lagen materiaal heeft hij het bijna tot op het einde volgehouden.

Punte: 7/10

Boardgevoel & Grip

De cup zool met de vulcanized middenzool wrap zorgt voor perfect boardgevoel en je hebt altijd een goede response van het board. De grip van de adidas City Cup is uitmuntend en de zool liet geen tekenen van zwakheid zien gedurende de hele wear test. Het profiel is nauwelijks versleten, zelfs na drie verse setups & griptapes liet het minimale slijtages zien in het hielgebied.

Punten: 10/10

Demping & Impact Support

Zoals al eerder vermeld, denk ik dat de adidas City Cup meer gericht is op grip, comfort & flick. Niettemin zorgt de vulcanized buitenzool, zeker door de middenzool wraps, voor uitstekende impact protectie bij gaps en hardere landingen. Skatepark stairs zijn geen enkel probleem en de adidas City Cup bewijst dat het een fantastische all-round skate schoen is. Als je niet vaak boven de 10 stairs skate, dan is de adidas City Cup is veilige keuze.

Punten: 8/10

Conclusie

Ten eerste: skaten in de adidas City Cup voelt erg goed. Toen de schoenen eenmaal aan mijn voeten zaten, nam het verlangen naar de sessie nog meer toe. De fit en comfort zijn uitstekend en flick en grip zijn buitengewoon geweest in deze test periode.

Dat het Ollie gebied vrij snel slijtage liet zien is naar mijn mening te danken aan de naad die hierdoor heen loopt. Daarnaast, hebben de meerdere lagen materiaal het lang volgehouden en hebben ze veel Ollies en drie verse griptapes weerstaan. Doordat de schoenen verder bijna geen slijtage hebben zal ik de adidas City Cup ondanks het kleine gaatje blijven skaten.

Punten: 8/10

Note: Flip tricks zien niet echt mijn ding. Mijn skateboarden bestaat voornamelijk uit veel Ollies, gaps, veel grinds en shove-its. Dit gezegd, zal de slijtage er vast anders uitzien als je 100 kickflips in een sessie doet.

+

  • perfecte fit
  • dikke grip & flick
  • erg duurzame buitenzool
  • goede impact protectie
  • stylish ontwerp

  • Snelle slijtage in het Ollie gebied
  • Gescheurde naad bij de enkel

Über