12
October 2018
2019-10-29T13:12:33+01:00

Het is geen geheim meer dat New Balance Numeric goede skate schoenen maakt. Het merk biedt een breed spectrum van stijlen en features. We hebben hun nieuwste model, de New Balance Numeric 420, in een Wear Test voor je getest.

De New Balance Numeric 420 is geïnspireerd door de renschoenen uit de 1970s van het merk en probeert hun iconische en retro-infused stijl uit het verleden hierop te laten lijken.

Naast het lichte gewicht, is vooral de naadloze bovenkant een onderscheidende factor van het nieuwste model van New Balance.

Daarnaast heeft het de innovatieve REVlite mid-zool voor maximum support. Kan de New Balance Numeric 420 aan de verwachting voldoen?

Eerste indruk

Net de schoenen uit de doos gehaald vind ik de New Balance Numeric 420 niet echt op skate schoenen lijken, waarschijnlijk door de synthetische bovenkant. Niettemin is er veel vakmanschap in de schoenen voor uitstekende kwaliteit.

Met dank aan de REVlite middenzool is de schoen vrij licht. Ook de naam van de schoen doet eer aan de stash pocket in de tong van de schoen om je goods op te bergen.

 • New Balance Numeric 420 Out of the Box

Eerste sessie

De eerste sessie ging niet echt zoals gepland. Normaal gesproken doe ik veel flip tricks en zo direct uit de doos miste ik de flick.

Er waren een paar sessie voor nodig om goed om de schoenen te wennen. De mesh toe cap deed goed zijn werk om wat frisse lucht in de schoenen te krijgen.
 • New Balance Numeric 420 Out of the Box
 

Fit & comfort

Nog nooit had ik New Balance Numeric skate schoenen geskate. Vandaar dat ik ze in dezelfde maat hebt besteld zoals ik normaal gesproken zou doen. Na het unboxen dacht ik dat mijn brede voeten nooit in de schoenen zouden passen, toch viel het mee toen ik de schoenen eenmaal aan had.

De hiel voelde heel erg stabiel en gaf mij het gevoel dat ik niet snel door mijn enkel zou gaan. Aan de andere kant denk ik dat daarom er ook een lange break-in periode aan vast zit. In tegenstelling tot mijn verwachting was het gebied bij de tenen vrij wijd, dit zal komen doordat de schoenen niet veel padding hebben.

PUNTEN: 7/10

New Balance Numeric 420 Details

Prestaties

Toen ik de eerste keer in de schoenen naar het skatepark liep voelde het niet echt comfortabel. Zoals al eerder gezegd, de hiel was vrij stijf en hoewel de bovenkant gemaakt is van rubber miste de grip en flick. Hieraan gewend geraakt te zijn werden dit juist positieve dingen.

Door de stijfheid van de hiel heb je het idee dat je niet snel door je enkel heen gaat, wat je het vertrouwen geeft om meer te proberen. Als je graag hoge gaps of grote stairs skate, zul je de stijfheid en zool zeker leuk vinden.

Eind het einde van de test was de hiel nog altijd stijf en dat is denk ik ook wat New Balance Numeric heeft proberen te bereiken met deze schoenen. Ook is de duurzaamheid van het Ollie gebied beter dan in vergelijking met suede schoenen.

PUNTEN: 8/10

New Balance Numeric 420 Details

Boardgevoel & Grip

Zoals al eerder vermeld had ik veel moeite om aan de schoenen te wennen. De rubberen zool zag er niet zo dik uit, maar was eigenlijk vrij stijf zoals de hiel. Daarvoor was het boardgevoel niet optimaal in het begin wat over de tijd beter werd.

De grip van de New Balance Numeric 420 schoenen was verbazend goed en bleef gedurende de hele test grippy. Door het synthetische materiaal aan de bovenkant van de New Balance Numeric 420 had ik in het begin wat problemen. Om eerlijk te zijn weet ik nog altijd niet of ik hier aan wil wennen of niet.

PUNTEN: 7/10

New Balance Numeric 420 Details

Demping

De REVlite middenzool en het uitneembare Ortholite voetbed werkten erg goed voor de impact absorptie.

De rubberen zool is niet zo dik dus er zal een limit aan vast zitten, als je niet over 10-stairs komt zal de New Balance Numeric 420 een goede keuze zijn.

PUNTEN: 9/10

 

Duurzaamheid

5 Uur

Na de tweede skate sessie voelde de New Balance Numeric 420 schoenen eindelijk comfortabel om mijn voeten. Op dit punt van de test heb ik nog niet heel veel flip tricks gedaan, maar je kon wel al wat aan de voorkant van de schoen zien.

Normaal gesproken zul je op deze plek niks zien, maar de rubberen zool steekt een beetje uit aan de voorkant. De mesh aan de bovenkant ging een beetje rafelen maar nog geen tekenen van echte slijtage.

10 Uur

De mesh bovenkant bij de toe cap liet elke sessie meer slijtage zien, maar nog altijd geen gat te zien. Doordat er geen naden door de gehele bovenkant lopen is de New Balance Numeric 420 best onverwoestbaar in mijn ogen.

De grip van de schoenen is ook echt buitengewoon. Op dit punt van de test ging de veter kapot en moest ik ze vervangen (er zaten geen extra veters bij).


 • New Balance Numeric 420 10 Hours

15 Uur

Na 15 uur skaten konik goed overweg met de New Balance Numeric 420 en voelde ze erg comfortabel. Alleen de bovenste laag van de uitneembare binnenzool liet los wat een beetje irritant was maar zeker niks deed aan de functies van de schoenen.

Na een tijdje liet de toe cap meer slijtage zien en liet de tweede laag zich zien, maar nog altijd geen gat. De slijtage in het Ollie gebied was ook toegenomen maar zeker nog goed voor nog meer sessies.

20 Uur

In de laatste paar sessie heb ik geprobeerd alles te skaten, van ledges & rails tot transition & gaps. Het laatste wat ik nog wou testen was een 100 Kickflips challenge.

Nadat ik 90% Kickflips had geland waren de toe cap en het Ollie gebied nog altijd goed en klaar voor meer. Het rubberen materiaal staat hier echt centraal in wat de New Balance Numeric 420 erg duurzaam maakt.

 • New Balance Numeric 420 20 Hours

PUNTEN: 9/10

 

CONCLUSIE

De New Balance Numeric 420 is een moderne skate schoen met enorme duurzaamheid dankzij de synthetische bovenkant. Door de stijfheid van de bovenkant en de hiel duurt het even voordat je gewend bent aan de schoenen.

De uitstekende grip van de zool en de weinig slijtage spreken voor de hoge kwaliteit dat New Balance Numeric levert met de 420.

Functionele kenmerken zoals een uitneembare REVlite middenzool en een stash pocket in de tong maken dit een goede skate schoen. Als je op zoek bent naar een all-rounder met moderne technologie dan kunnen we je de New Balance Numeric 420 zeker aanraden.

OVERVIEW

MINPUNTEN

 • Lange break-in periode
 • Veel slijtage bij het mesh in de toe cap
 • Versleten veters

PLUSPUNTEN

 • Perfecte fit
 • Goede enkel support
 • Superb impact protectie
 • Stylish design
 • Stash pocket in de tong
 • Duurzame toe cap & Ollie gebied
 

Über