1
Algemene Informatie

1. snowboard bindingen: algemene informatie

Vandaag de dag zijn snowboard bindingen pure high-tech producten die naast dat ze je de perfecte hold op je snowboard geven ook fantastische bewegingsvrijheid en board feel geven. Om zeker te weten dat je nieuwe bindingen voldoen aan jouw eisen en steun voor perfect te riden is het belangrijk om details zoals flex, mounting systeem en het bedoelde terrein te overwegen.

Bovenal moet je weten hoe je snowboard bindingen correct aanpast. Dit zorgd ervoor dat je jouw setup kan fine-tunen. Om een beter inzicht te krijgen in het onderwerp zullen de volgende paragrafen je helpen om alles te leren over de wereld van baseplates, straps en highbacks.

Als je niet zeker weet wat je nodig hebt en je niet zorgen wilt maken over je bindingen dan zijn complete snowboards de oplossing voor jou. Zo krijg je een perfect samengesteld snowboard en en ben gelijk ready to ride!

2
Constructie

2. snowboard bindingen: constructie

Snowboard bindingen bestaan uit een baseplate, een highback, een ankle strap en een toe strap. De baseplate is het middenstuk dat je snowboard aan je bindingen vastmaakt.

Een highback is het gedeelte van de bindingen dat ervoor zorgt dat je voet goed in de bindingen past. Ankle en toe strap zijn de bandjes die over je enkel en tenen gaan om er voor te zorgen dat je goed in de bindingen blijft.

3
Systemen

3. snowboard bindingen: systemen

Snowboard Binding Systems

Voor bindingen zijn er twee verschillende bevestigingsopties om ze op je snowboard te monteren. Ten eerste is er de zogenaamde EST systeem van Burton.

Bindingen met dat soort systeem wordt op het snowboard gemonteerd via een kanaalsysteem dat in het bovenste blad van je board is uitgehakt. Het voordeel hiervan is dat het minder tijd kost om de hoek en stand (afstand) van je bindingen te veranderen. Er zijn speciale bindingen van Burton met de EST systeem, dat perfect werkt op alle channel snowboards van Burton.

Naast dit systeem is er ook de traditionele 4×4 disk systeem. Hier wordt de binding met 4 schroeven aan het snowboard bevestigd. Dit traditionele disc systeem kan op alle reguliere snowboards worden gemonteerd. Voor Burton snowboards met het channel system is een adapter multidisk vereist voor de installatie. Burton biedt ook bindingen die bij dit systeem passen, genaamd Burton Re: Flex bindingen. Die bindingen kunnen op beiden systemen worden gebruikt.

4
Maat

4. snowboard bindingen: Maat

Net als elk schoenenmerk varieert in de maten hier en daar, variëren de maten van snowboard bindingen ook licht. Om een beter overzicht te krijgen hebben we een snowboard binding maten lijst samengesteld met de meest populaire snowboard bindingmerken. Met deze maat aanbevelingen kan je zien of jouw favoriete merk ook samen gaat met jouw schoenmaat.

  Burton Logo Nitro Logo Now Logo Union Logo
Men
S US: 6 – 8
EU: 38 – 41
US: 4,5 – 6,5
EU: 35,5 – 38
US: 5 – 7,5
EU: 36,5 – 40
US: 5 – 8
EU: 37 – 41
M US: 8 – 11
EU: 41 – 44
US: 7 – 10,5
EU: 39 – 43
US: 7 – 9,5
EU: 39 – 42,5
US: 7 – 10
EU: 40 – 43
L US: 10+
EU: 43+
US: 11 – 14
EU: 44 – 48,5
US: 10 – 13
EU: 43 – 47
US: 10+
EU: 43+
Women
S US: 10+
EU: 43+
  US: 5 – 8,5
EU: 36 – 40
US: 4 – 6
EU: 34 – 37
M US: 6 – 8
EU: 36,5 – 40
  US: 8,5 – 10,5
EU: 40 – 40,5
US: 6 – 9
EU: 37 – 41
L US: 8+
EU: 40+
     
5
Afstelling

5. snowboard bindingen: afstelling

Riding Style

Er zijn verschillende manieren om je snowboard bindingen af te stellen zodat het perfect past bij jouw riding style. Onze gedetailleerde snowboard samenstellings instructies geven je wat tips en tricks.

Als eerst moet je beslissen of je goofy staat of regular.

Tip: Ga rechtop staan met je benen gesloten en laat een vriend je een zacht duwtje vooruit geven van achter. In de meeste gevallen is het been waarmee je uitstapt ook het been dat voor komt te staan op je snowboard. Maar je kan ook gewoon uitproberen wat je het best vind. Best case scenario leer je beide standen.

Na deze check is het afhankelijk van je riding niveau en het terrein met jouw voorkeur. Op de bevestigingsplaat van je snowboard bindingen vind je een schaal van graden. Als je een beginnerbent zet je de bindingen aan het de front op+15 graden en de bindingen aan bij de back op 0 graden. Dit is een goed stand om te beginnen.

Als je tricks wil gaan doen is het aan te raden om de zogenaamde duckstance te proberen. Deze stand krijg je door een +15 graden hoek op de front bindingen en een -15 graden hoek op de rear instellen. Dit zal je helpen met switch rijden en bij het landen van tricks, voornamelijk spins worden makkelijker te landen. Maar onthoud de graden zijn erg variabel. Je wil misschien een beetje testen en uitproberen zodat je de perfecte hoek vindt die bij jou past. Wat betreft de afstand tussen beide bindingen is schouderbreedte een goede indicator.