1
Algemene Information

1. Snowboard Boots: Algemene Informatie

Als het op boots aankomt heb je hetzelfde probleem als met schoenen – het is niet altijd makkelijk om het juiste paar te vinden. Naast het design en functionaliteit is de feel en comfort is ook een must.

Als je voeten niet goed in je boots zitten en ze oncomfortabel voelen kan dit voor een minder goede bloedsomloop zorgen en dit kan voor kramp in je voet zorgen of onprettige drukpunten.

Net als bij snowboards is het niet alleen maar de maat. Er zin meer belangrijke dingen belangrijk bij boots zoals de flex en het lacing systeem. Terwijl het lacing systeem een zaak van smaak en comfort is, is the flex extreem belangrijk voor het bedoelde terrein. De skatedeluxe snowboard boots Wiki zal je helpen bij het vinden van de boots die precies passen bij jou en je riding style.

2
Maat

2. Snowboard Boots: Maat

De karaktereigenschappen van een snowboard boot zijn veel complexer dan je alledaagse sneakers. Ten eerste heb je veel meer support in je snowboard boots. Ten tweede is er ook een bepaalde gradatie van bewegingsvrijheid nodig zodat je voeten niet in slaap vallen tijdens het jibbing. Daarnaast moet je rekening houden dat je meestal dikke snowboard sokken draagt ,om de lage temperaturen tegen te gaan, bij het kiezen van de juiste maat. Daarom is de maat van je nieuwe snowboard boots een belangrijke vraag.

Daarom worden snowboard boots vaak gekocht in een halve maat groter dan de normale schoenmaat. Een indicatie van de werkelijke maat van de desbetreffende snowboard boot kan gevonden worden onder de productbeschrijving van elke snowboard boot in onze shop. Dit zal je helpen bij het vinden van een paar snowboard boots die goed past. Als jje grote voeten hebt en consequent snowboard boots nodig hebt met een maat groter dan 12, is het aan te raden om een wide snowboard te overwegen. Mocht je nog niet zeker zijn kan je altijd contact opnemen met onze klantenservice.

2.1
Hangover

2.1 Snowboard Boots: Hangover

Als je op de helling staat kan het snel onplezierig worden als je boots te ver over de rand van je snowboard uitsteken. Dit fenomeen staat beter bekend als hangover. De basisoplossing is om een breder snowboard en bijbehorende bredere snowboard bindingen te gebruiken bij schoenmaten van 13 of meer. Maar maak je niet druk 2 – 3 cm hangover is normaal en zal je niet storen bij het riden.

TIP: Als je alles al thuis hebt en wil controleren of je boots niet te groot zijn voor je setup, kan je een simpele test doen. Doe je boots aan en klik je vast op je bord. Kijk hoe ver je vooruit en achteruit kan leunen voordat je boots de grond aanraken. Als je een hoek van 70° krijgt ben je voorbereid voor extreem carven. Het is het best te doen met hulp van iemand anders erbij zodat je niet in je TV valt

3
Flex

3. Snowboard Boots: Flex

De flex van je nieuwe snowboard boots moeten passen bij het terrein waar je je het meest thuis voelt. Voor freeride en all mountain snowboarding moet je een wat harder boot gebruiken, wat voor meer stabiliteit en een directe respons geeft. Als je echter voornamelijk wil shredden in het park en houd van het skate gevoel tijdens het snowboarden word er een zachtere boot met meer flex aangeraden.

Onze flex scale van 1 tot 10 geeft je de precieze informatie over de stijfheid van een bepaalde boot. Als je zoekt naar een zachtere boot,, een is een flex van 1 tot 5, Deze gaat van zacht naar medium, een goede keus. Als je voorkeur naar een hardere boot uitgaat ,, moet je een flex van 6 tot 10 overwegen, deze is iets stijver en zorgd voor meer respons.

4
lacing systems

4. Snowboard Boots: lacing systemen

De dag heeft alleen maar 24 uur en niet veel van die uren zijn gezegend met zonneschijn tijdens de winter. natuurlijk wil je deze kostbare tijd op de berg niet verspillen met uitgebreid insnoeren. Je snowboard boots moeten snel en betrouwbaar vastgemaakt kunnen worden zodat je de hele dag veilig en goed board controle hebt.

Door de tijd zijn er drie verschillende lacing systemen gevestigd. De BOA lacing, de zonal lacing en de klassieke traditional lacing. Of je nou een traditionalist bent of een hedendaagse tijdbespaarder bent iedereen kan het juiste systeem vinden. In de volgende stukken zullen we het verschil uitleggen tussen alle drie de verschillende lacing systemen.

4.1
traditionele lacing

4.1 Snowboard Boots: traditionele lacing

De traditionele lacing is de meest voorkomende manier van lacing. Deze boots worden gestrikt als normale schoenen iedereen moet dat kunnen. In het bovenste gedeelte zijn deze schoenen uitgerust met haken die ervoor zorgen dat je ze strak kan aantrekken zonder lace spanning te verliezen. Het duurt iets langer maar je kan je boot perfect insnoeren op elke plek en zo drukpunten op je voet voorkomen.

All boots with traditional lacing
4.2
zonal lacing

4.2 Snowboard Boots: zonal lacing

Zonal Lacing System

Het zonal lacing system is een efficiënter lacing systeem, Omdat je gewoon aan een of twee koordjes moet trekken om je boots te strikken. Met dit type lacing, kan je de zone bij je scheenbeen en de zone boven je voet apart strikken zodat je het meeste comfort hebt. De verschillende fabrikanten bieden verschillende systemen aan.

Met het 1-zone system en het 2-zone system, kan je in feite twee systemen onderscheiden. In het geval van het 1-zone system, is de gehele boot gelaced met een koord en de veters zijn gehaakt in een blokkeermechanisme. Bij het 2-Zone System, zorgen twee koorden voor het bovengedeelte en de ondergedeelte van de boot, zodat deze apart en accurater gestrikt kunnen worden.

Alle boots met zonal lacing
4.3
BOA lacing

4.3 Snowboard Boots: boa lacing

Het BOA systeem is het meest geavanceerde systeem op de markt. Met dit systeem heb je alleen een wiel dat je helpt om je boot aan te halen door middel van een draaidraad. Er zijn enkele BOA boots en boots met een dubbel BOA system.

Met het enkele BOA systeem wordt de buitenschoen gelijkmatig aangetrokken met elke draai van het wiel. Boots met een dubbel BOA systeem, Zorgen voor individuele lacing van de verschillende zones van de boot dankzij de twee wielen. Dit systeem is extreem snel en je boot zal al perfect gelaced zijn voordat je vrienden hun schoenen aan hebben.

Alle boots met BOA lacing