Boots
Snowboards

Wellicht het belangrijkste onderdeel van jouw uitrusting; Boots. Als het om boots gaat, is het net als bij schoenen: het is niet altijd eenvoudig om het juiste paar te vinden, maar je tijd hiervoor nemen is van cruciaal belang om een aangename dag op de berg te garanderen. Naast het ontwerp en de functionaliteit, is het allerbelangrijkste de pasvorm en het draagcomfort. Als de boot te strak is, of de pasvorm is niet goed, kan het de bloedstroom verstoren en tot ongemakkelijke krampen in je voeten leiden. Boots zijn, naast het snowboard, het meest cruciale onderdeel van jouw gear, dus zorg ervoor dat je de tijd neemt om de perfecte pasvorm te zoeken!

Als je de boots voor het eerst probeert, zouden ze idealiter heel nauw moeten passen zodat het schuim zich nog kan aanpassen aan jouw voet. Ze mogen ook wel niet te smal zijn, zodat er nog steeds bloed door je aders gepompt kan worden. Als je smalle enkels hebt, moet je ervoor zorgen dat de boot ook een smalle hiel heeft om heel-lift te voorkomen. Neem gerust contact op met onzeklantenservice als je specifieke vragen hebt over boots.

Net zoals boards, zijn Boots ook verkrijgbaar met verschillende variabelen, zoals Flex en sluitingssystemen. Deze vetersystemen kunnen worden onderverdeeld in drie soorten.

Zonal Lacing
Boots

Zonal Lacing of Quick-Pull Lacing biedt je een efficiënte vetersluiting want je hoeft enkel maar twee lijnen vast te trekken om de boot te sluiten. Met dit systeem kan je de zone op het scheenbeen en de zone boven de voet afzonderlijk aantrekken, voor optimaal comfort. Verschillende fabrikanten bieden verschillende systemen, maar grosso modo kunnen we twee systemen onderscheiden: het 1-zone systeem waarin één trekhendel de hele bot vastmaakt en de veter wordt ingehaakt in een blokkerend mechanisme. In het 2-zone systeem maken twee handgrepen het bovenste en onderste deel van de schoen afzonderlijk vast en dit zorgt dus voor een betere fit.

Zonal Lacing in de Shop
BOA-Lacing
Boots

Het BOA-Systeem is het nieuwste systeem op de markt. Hiermee draai je de boots vast door aan een wiel te draaien, die een dunne draad aanspant. Er zijn enkele BOA Boots, waarin één wiel de gehele buitenste schoen gelijkmatig vastmaakt, en boots met een Dubbel BOA-Systeem, waarin twee wielen het mogelijk maken om de bot vast te maken in verschillende zones. Dit systeem is zeer snel en je bot is al vast voordat de anderen nog maar hun veters hebben ontward.

BOA-Lacing in de Shop
Traditioneel Vetersysteem
Boots

Normale veters zijn de meest traditionele vorm van alle vetersluitingen. Ze worden bevestigd met behulp van normale veters, net als bij schoenen. In het bovenste deel zijn deze schoenen voorzien van haken, waarmee je de veters vast kan maken zonder spanning te verliezen. Hoewel het een beetje langer duurt om ze vast te maken, laten ze wel toe om de bot optimaal vast te maken in elke zone en zo de drukpunten op de voet helpen te elimineren. Het is tevens ook heel makkelijk om de veters vervangen.

Normale veters in de Shop
Flex
Boots

Voordat we kijken naar de flex van de bot, moet je weten op welke terrein je het meest thuis bent. In freeride en all mountain snowboarden, kan je best kiezen voor een iets stijvere bot, die voor een grotere stabiliteit en een meer directe respons zorgt. Als je meer tijd besteed in het park en meer van het skateboard-achtige gevoel geniet, kies je best een bot met meer flex.

Onze flex schaal 1-10 geeft je gedetailleerde informatie over de stijfheid van de boots. Ben je op zoek naar een zachtere bot? Kies dan voor Flex van 1-5, die soft tot medium zijn. Heb je liever een stijvere bot? Dan heb je een Flex 6-10 nodig voor meer respons.