skatedeluxe Blog

Vans TNT Advanced Prototype Launch Party & Wear Test

House of Vans LondonHouse of Vans London

Op 6 juli vierde Vans de schoenpremière van het nieuwe TNT Advanced Prototype in het House of Vans in Londen. Wij waren er voor je bij voor de eerste indruk en om te testen of de nieuwe skateschoen van Vans zijn belofte waarmaakt.

  • House Of Vans London

Tony Trujillo en Vans gaan al 20 jaar hand in hand en deze mijlpaal moet gevierd worden met een nieuwe TNT schoen in drie verschillende colourways. De officiële première vond plaats in het House of Vans en skaters van over de hele wereld kwamen naar het evenement.

De deuren en tunnels van het House of Vans stonden open voor iedereen, maar voordat het echt begon, werden er burrito’s, taco’s en bier geserveerd – natuurlijk gratis. Voor een informatieve persconferentie over het TNT Advanced Prototype zijn Tony Trujillo en de jongens uit de Canadese Skateboarding-podcastserie “The Bunt” ingevlogen.

Na het evenement hebben we het nieuwe Vans TNT Advanced-prototype getest om een eerste indruk te geven.

VANS TNT ADVANCED PROTOTYPE Wear Test

Het recept voor succes “Vans x Tony Trujillo” bestaat al sinds 1997. Het Vans TNT Advanced Prototype heeft geen productontwerp achtergehouden. Deze bijgewerkte versie van de klassieke skateschoen is uitgerust met een UltraCush Lite 3D-voetbed, een versterkte Duracap en een materiaalmix die ventilatie en duurzaamheid combineert. Om het hoogste niveau van veiligheid te garanderen bij het springen van hoge gaps en trappen, is ook de beroemde Waffle-zool van Vans opnieuw ontworpen.

Fit & Board Feel

De eerste keer dat je in de schoen glijdt, besef je dat dit niet de eerste skateschoen van Vans is. Wat de productontwikkeling betreft, overtrof Costa Mesa zichzelf opnieuw. Het TNT Advanced Prototype maakt een solide indruk van voren naar achteren. Hoogwaardig materiaal, gekoppeld aan innovatieve technologie.

  • Foto: Theo Acworth
  • Foto: Theo Acworth

Het UltraCush Lite 3D-voetbed combineert lichtvoetigheid met reactievermogen en zorgt voor demping, boardgevoel en hielondersteuning op zijn best, dankzij een hielvormige hielclip. In combinatie met het nieuwe zeer functionele Waffle-patroon en de geavanceerde Waffle-zool creëert het vanaf het begin een goed gevoel. Kort gezegd: skate direct uit de doos.

Het feit dat er in deze schoen veel hightech zit, wordt duidelijk wanneer je voor het eerst op het board stapt. Het Vans TNT Advanced Prototype levert massaal boardgevoel en ademend vermogen. Alleen een beetje meer stabiliteit aan de zijkanten zou leuk geweest zijn.

Duurzaamheid

  • Foto: Theo Acworth
  • Foto: Theo Acworth

Vans ontwikkelt skateschoenen sinds 1966. Dat voel je met de TNT Advanced Prototype schoen. Het versterkte Duracap en rubberen bovenmateriaal is niet bijzonder gevoelig voor verse griptapes. De wafelzool maakt ook een zeer robuuste indruk. Zelfs na ongeveer 15 uur op het board is de schoen nog steeds in goede vorm.

Conclusie

De Vans TNT Advanced Prototype schoen wordt geleverd met een ongelooflijk goede demping, enorme grip en biedt veel duurzaamheid. Vans bewijst nogmaals dat ze nog steeds aan de top staan van de “Skate Shoe Champions League”. Maar onthoud dat al die verbeterde technologieën worden geleverd met een prijskaartje. Het TNT Advanced Prototype is verkrijgbaar in drie verschillende colourways – dus er moet voor elk wat wils zijn. Dat klopt, het Vans TNT Advanced Prototype is door en door een skateschoen – door skaters voor skaters.

pluspunten

  • UltraCush Lite 3D footbed
  • duurzaamheid
  • goede verwerking

minpunten

  • prijs
Exit mobile version
Skip to toolbar