skatedeluxe Blog

adidas Skateboarding Tyshawn Low Wear Test

Nadat het eerste pro model van Tyshawn Jones al een groot succes was, heeft adidas Skateboarding een low top variant gelanceerd met de Tyshawn Low. De schoen is gericht op een eenvoudig ontwerp en een hoog prestatieniveau. We hebben de adidas Tyshawn Low van top tot teen voor je getest.

adidas Skateboarding Tyshawn Low Test Review

Eerste indruk & fit van de adidas Tyshawn Low

Vanaf het eerste moment past de Tyshawn Low comfortabel en dicht bij de voet zonder op enig moment te knellen. De gewatteerde tong zorgt ervoor dat de voet stevig in de schoen zit en voorkomt dat deze heen en weer schuift. De cupzool met Cloudfoam technology overtuigt met comfortabel en aangenaam draagcomfort. De schoen heeft een normale fit, omsluit de voet goed zonder te knellen.

Tyshawn Low prestaties: boardfeel, grip & co.

Aan het begin van de eerste sessie had ik het gevoel dat de dikke zool niet veel boardgevoel toelaat. Deze veronderstelling bleek al snel onjuist en ik voelde me erg op mijn gemak op het board. De op EVA gebaseerde schuimcompound in de tussenzool van de Tyshawn Low gaf me voldoende bescherming tegen stoten, zelfs tijdens bails op trappen, en dempte de impact zeer goed.

Zelfs bij het uitrennen van bails in de transition, waren mijn voet en vooral mijn hiel goed beschermd. Al met al kan ik zeggen dat de Tyshawn Low een eersteklas boardgevoel combineert met grip, comfort en beschermende demping.

Aanbeveling voor technisch skaten – de Tyshawn Low

Voor skaters, die van technisch skaten houden, is de Tyshawn Low schoen naar mijn mening ook zeer geschikt. Het teengedeelte is versterkt door de beproefde Adituff technologie en de slijtvaste materiaalmix verbetert de duurzaamheid van de schoen en is vergelijkbaar met toe caps. Vooral met de hoge slijtage in het teengebied tijdens flip tricks, helpt Adituff om de materiaalslijtage laag te houden en het flick gedrag van topklasse te houden.

Dream Team: Tyshawn Low en duurzaam

De Tyshawn Low overtuigt in termen van duurzaamheid over de hele lijn. Na ongeveer 20 uur skaten verschijnen er lichte slijtageplekken in het gebied van de teen, maar ze waren minder dan verwacht. Ook de zool vertoonde slechts minimale gebruikssporen en biedt nog steeds grip zoals op de eerste dag. Positief merkte ik ook dat de vorm van de schoen het scheuren van de veters goed tegengaat. Na de 20 skate uren waren alle veters van de schoen nog intact.

In de tussentijd heb ik ongeveer 40 uur op de Tyshawn Low geskate en ben nog steeds enthousiast. De zool blijft veel grip en profiel hebben. Het flick gebied vertoont tekenen van slijtage, maar ze hebben op geen enkele manier invloed op mijn skaten.


Conclusie

De adidas Tyshawn Low heeft mij op alle vlakken volledig overtuigd. Comfort, duurzaamheid en skategedrag zijn moeilijk te verslaan. Als je op zoek bent naar een skateschoen die lang mee gaat en een optimaal boardgevoel geeft, dan kan ik de adidas Tyshawn Low ten zeerste aanbevelen.

Pluspunten

  • Duurzaamheid
  • Gevoel / comfort

Nadelen

  • prijs
Exit mobile version
Skip to toolbar