skate schoenen en sneakers

Je skate schoenen en sneakers hebben genoeg technologie en innovaties in zich. Maar wat zit er eigenlijk achter de technische namen van elk merk individueel? Leer meer over de technologieën in de wereld van skate schoenen en sneaker en klik door alle verschillende fabrikanten.

Je kunt meer informatie over verschillende footwear, cuts en fits en onderhoudstips en meer lezen in onze skate schoenen en sneakers Wiki.

Alles over skate schoenen en sneakers – de skatedeluxe skate schoen wiki


1. Nike SB

Lunarlon Sole, Hyperfeel, Hyperfuse & Flyknit – Wat zit er achter de Nike SB technologieën?

Licht, zacht, zeer reactief – de Nike SB Lunarlon Zool. Deze technologie gebruikt verschillende soorten schuimen met verschillende dichtheden, wat een specifieke demping geeft voor een zacht en veerkrachtig gevoel. De Lunarlon technologie werkt om heavy impact aan te kunnen.

Het Lunarlon middenzool demping systeem bestaat uit twee onderdelen. Aan de ene kant bevat het een lichte foam core en aan de andere kant bevat het een stijve schuim mantel, wat voor een zachte core zorgt en weer terug op zijn plek komt.


Heb jij je altijd al afgevraagd wat er achter de Nike Zoom technologie zit? Zoek niet verder! In principe is het een licht en stabiel demping systeem ontworpen door Nike. Het is erg dun en dat zorgt ervoor dat je voeten dichter bij je voeten zijn en je maximaal board gevoel hebt. De Zoom elementen zijn in principe strak gespannen vezels in een gedrukte air pad. Na impact zorgen deze vezels ervoor dat de originele vorm snel terug komt er zorgt voor een comfortabel en elastisch gevoel.

Dit dempt de heavy impacts van skateboarden. De Zoom Pad maakt je schoen ook lichter zonder er op prestaties achteruit op te gaan. Bovendien zijn zolen met de Nike Zoom technologie extreem slijtvast, omdat het constant de impact compenseert om je voeten, enkels en zelfs bepaalde delen van de schoenen beschermt.


Nike SB skate schoenen en sneakers met Zoom technologie

De Hyperfeel technologie integreert de Nike Lunarlon middenzool. Deze wordt dunner bij de tenen, wat voor meer board gevoel zorgt waar je het meeste nodig hebt. In de hiel is de zool dikker en uitgerust met een extra Nike Zoom Air Pad om hoge impact te beperken. Het doel van de Hyperfeel technologie is om je het gevoel te geven of je op je blote voeten op je board staat.


Nike SB skate schoenen en sneakers met Hyperfeel technologie

Voor de Hyperfuse innovaties, zijn er drie lagen van verschillende materialen met een speciaal smeltproces bij elkaar gebracht. Dit zorgt voor een buitengewone mix van materialen die robuust en breathable zijn. Dankzij de Hyperfuse krijgt de schoen een betere fit en maakt naden op de bovenkant een beetje ouderwets. Dit geeft de schoen een cleane look en een naadloze toe cap. De Nike Hyperfuse zorgt voor een goede lucht circulatie met zijn breathable mesh in het midden van de schoen. Nog een voordeel van de Nike Hyperfuse is de duurzaamheid dankzij de 3 laags bovenkant. De hitte verzegelde multi-layer stof maakt de schoen bijzonder robuust.


Met de Flyknit, introduceert Nike een lichter en virtueel gezien naadloze schoen die stevig en duurzaam is op de markt. Bij Nike SB vind je de Flyknit technologie met de sok uitbreiding zoals te zien bij de Nike SB Koston 3 schoen. De Flyknit technologie verbetert de support van je voet terwijl het je enkels beschermt en je betere board control geeft. Flyknit is gemaakt van een ultralicht TPU (Thermoplastic Polyurethane), dat verwerkt wordt in een robuuste stof die strak om de enkel zit. Dankzij de hoge schoen en de binnensok voel je je verbonden met je schoenen en heb je het gevoel dat je complete controle hebt over je schoenen op je board.


Nike SB Koston 3 Flyknit Wear Test bij skatedeluxe

2. Vans

Met Ultracush, de Wafflecup en Duracap, kan Vans wat geweldige technologie aanbieden. Maar wat is het verschil tussen deze verschillende kenmerken?

Ultracush is de Vans in-house flexibel, licht en stevige zool. Dit geeft een balans tussen boardgevoel en demping. Ze garanderen niet alleen een goede demping, maar ook het gewicht van de schoen wordt gereduceerd doordat de rubber onderdelen van de zool worden beperkt.


Wat is het geheim achter de Vans Wafflecup constructie? Boardgevoel en stevigheid in je schoen. De Vans Wafflecup technologie combineert grip en gevoel in de voeten. Het doet denken aan de classic vulcanised schoen dat is uitgerust met meer stabiliteit en support over de gehele zool.


De Duracap materialen van Vans beschermen en maken bepaalde delen van je skate schoenen sterker. Dankzij de rubberen lagen kunnen ze zelfs de heftigste dingen aan.


De LuxLiner™ is een comfortabele uitbreiding van de Vans schoen tong. Het zit onder de bovenkant van de voorkant van de schoen. Doordat de voering individueel van de bovenkant beweegt stabiliseert het je voet in de schoen, wat zorgt voor een lekkere fit en goed boardgevoel. Het materiaal van de voering is breathable, wat zorgt voor een goede ventilatie van je voeten.


Check alle Vans Skate schoenen & Sneakers

3. DC Shoes

Leer meer over de Unilite en Impact-I Technologie van DC Shoes!

Unilite is de ultra lichte en flexibele zool van DC Shoes. Met dank aan het Unilite ontwerp kan DC drastisch het gewicht van je schoenen verlagen en bied je exceptionele prestaties en comfort.


DC Shoes met Unilite technologie

Met de Impact-I technologie heeft DC een manier gevonden om je botten en gewrichten te besparen onder het skaten. De technologie heeft rubberen kegels inwendig met een lagere durometer. Dit zorgt ervoor dat de impact verlicht wordt bij een landing. De Impact-I technologie beschermt je voeten bij harde landingen.


DC Shoes met Impact-I technologie

4. adidas Skateboarding

adidas Skateboarding zet schoenen met Boost en ADV technologie op de markt. Waar gaat het allemaal over?

adidas presenteert een innovatief demping systeem voor loop schoenen met hun BOOST technologie. Dit geeft rennen een hele nieuwe betekenis. In samenwerking met BASF (Baden Aniline en Soda Factory, een Duits chemie bedrijf) heeft het merk een heel nieuw productieproces ontwikkeld. In dit geval worden solid TPU korrels (thermoplastic polyurethane) “opgeblazen” en afgebroken in capsules. 2,500 van deze capsules worden dan verdicht om de zool te creëren. Dit resulteert in een nieuw demping element met zijn eigen celstructuur dat efficiënt energie opslaat en het terug geeft bij elke stap. Bernd Wahler, hoofd innovatie bij adidas, claimt: “BOOST zet een nieuw standaard niet alleen voor ren schoenen, maar voor de hele industrie en alle producten zullen vooruit gaan.” Dankzij dit kenmerk is de BOOST technologie succesvol geïmplementeerd in de adidas Skateboarding skate schoenen.


adidas Skateboarding schoenen met Boost technologie

De afkorting ADV achter een aantal adidas Skateboarding schoenen staat voor “Advanced” en beschrijft de verbeteringen van de schoen om aan de eisen van skate schoen te voldoen. De adidas Skateboarding Busenitz Vulc ADV is een perfect voorbeeld van hoe optimaal een skate schoen gecreëerd kan worden van classic adidas modellen.


adidas Skateboarding ADV shoes

De adidas Pivot Point kan bij veel merkschoenen gevonden worden in het gebied bij de bal van de voet. De technologie van concentrisch cirkels hebben zich over de jaren al bewezen, daarom is het onderdeel van veel adidas sport schoenen. Bij contact met de grond zorgt de opening een betere rotatie voor de voet, of anders gezegd je voet zal makkelijker te plaatsen zijn met maximale grip.


Naar de adidas Skateboarding shop

Primeknit is adidas’ zijn naam voor de knit-like materialen die wordt gebruikt in sommige schoenen, zoals in de adidas Skateboarding Lucas Premiere Primeknit. Dit materiaal heeft geen naden en heeft een extreem ademend vermogen, is licht en flexibel. Het enige nadeel is dat het niet zo duurzaam is als leer. Wees er zeker van dat gebieden die veel te lijden krijgen zoals het Ollie gebied of de toe cap verstevigd zijn met ander materiaal als je wilt gaan skaten in de adidas Skateboarding Primeknit schoenen.


adidas Skateboarding Primeknit schoenen

5. etnies

etnies vertrouwt op de STI Evolution Foam. Wat is het geheim achter deze technologie?

Met de STI Evolution Foam, brengt etnies een licht, flexibel en elastisch middenzool in het licht. Dit geeft de skate schoenen veel demping om grote impact tegen te gaan. STI Evolution Foam middenzolen worden gemaakt van polyurethane wat ze extreem duurzaam maken. Met veel boardgevoel.


De binnenzool die etnies gebruikt voor de meeste van hun schoenen heet de Pro Foam 1 zool. Dat betekent een schuim voetbed in combinatie met de STI Evolution® Foam midsole wat zorgt voor goede demping en impact absorptie.


Net als és gebruikt etnies een 400 NBS rubberen voering voor de zolen van de loopschoenen van de Marana en Helix. NBS is een eenheid voor de dichtheid en schuring weerstand van het rubber. 400 NBS correspondeert met de hoogste waarde rubber dat nog steeds flexibel is voor een buitenzool zonder dat het bros wordt. In het kort: je krijgt maximale weerstand en betrouwbare flexibiliteit.


Naar de etnies shop

6. éS

Wat bouwt és in de skate schoenen met hun 400 NBS technologie?

De technologie achter de és 400 NBS is een buitenzool van rubber dat duurzaam en stevig is. NBS is een eenheid voor de dichtheid en schuring weerstand van het rubber. 400 NBS correspondeert met de hoogste waarde rubber dat nog steeds flexibel is voor een buitenzool zonder dat het bros wordt.


Ontdek de és skate schoenen bij skatedeluxe

7. New Balance Numeric

Wat is het geheim achter de New Balance Numeric technologieën?

Wanneer het aankomt op de New Balance Numeric heeft de N2 technologie een demping technologie in de hiel van de skate en loop schoenen. New Balance gebruikt schuim verrijkt met nitrogen om de demping te bereiken, gewicht te besparen en stabiliteit te winnen.


New Balance Numeric 868 schoenen met de N2 demping

De binnenzool van de New Balance Numeric schoenen bevatten een Closed Cell Polyurethane. Dit betekent dat de foam van de zool erg stabiel en duurzaam is. Gegarandeerd support, dag in dag uit.


Alle New Balance Numeric schoenen

New Balance Numeric gebruikt een zeer slijtvast en grippy rubber voor hun skate schoenen. Vandaar de woorden “N-durance®” buitenzool.


Alle New Balance Numeric schoenen

Sommige New Balance Numeric modellen komen met een REVlite middenzool. Het speciale REVlite foam is 30% lichter dan andere foam die gelijk zijn en duurzaam zijn. Dit betekent voor jou een consistente support en minder gewicht aan je voeten.
Veel NBnumeric skate schoenen hebben een TPU verstevigde bovenkant. Dit betekend dat de bovenkant gebonden is met thermoplastic polyurethane om de duurzaamheid te vergroten. Stel je voor dat je een soort plastic op het leer zet om het te verstevigen.


New Balance Numeric 533 schoenen met TPU

Sommige middenzolen in de New Balance Numeric lijn hebben de signature C-Cap® technologie. Het maakt gebruik van een licht, geperst EVA. Het doel van de technologie is om ervoor te zorgen dat je extra demping hebt zonder toe te geven aan flexibiliteit of board gevoel.


New Balance Numeric schoenen met C-Cap®

Sommige New Balance Numerics, zoals de 868, zijn uitgerust met Fantom Tape. Dit licht materiaal wordt gebruikt om gebieden van de schoen die van katoen zijn gemaakt te stabiliseren. Fantom Tape wordt op de schoen aangebracht zonder naden en verzekerd stabiliteit en ademend vermogen van de schoen.


New Balance Numeric schoenen met Fantom Tape

8. Emerica

Emerica maakt indruk met haar skate schoenen met G6 Technologie. Wat betekent G6 eigenlijk?

Emerica’s G6 technologie in hun in-house cushioned schuim zool. Ze zijn gemaakt van EVA wat ze erg licht maakt en geven de demping en comfort die je nodig hebt bij het skaten.


Emerica G6 Skate schoenen in een oogopslag