06
December 2022
2022-12-06T10:57:42+01:00

Met de Nyjah 3 lanceert Nike SB een nieuw pro model van de waarschijnlijk meest succesvolle contest skater. Net als de twee voorgaande modellen belooft de Nyjah 3 krachtige en geavanceerde technologieën. We hebben gecontroleerd of de prestaties van de Nyjah 3 zijn naamgenoot waarmaken.

Nike SB Nyjah 3 Wear Test

Het ontwerp van de schoen is volledig herzien en het nieuwe silhouet doet nauwelijks denken aan de Nyjah Free 2. Het rubberen bovenwerk is voorzien van talloze gaten die voor de nodige ventilatie zorgen. De buitenzool maakt gebruik van een honingraatstructuur die ondanks zijn lichtgewicht constructie voor voldoende stabiliteit zorgt.

Nike SB Nyjah 3 – een topprestatie (skate) schoen

De schoenen van het Nike SB pro model van Nyjah Houston roepen om heel verschillende redenen zeker gemengde gevoelens op. In het volgende willen we ons echter volledig concentreren op het product – en het zit vol verrassingen.

Nike SB Nyjah 3 Wear Test

Een ontwerpinspiratie van de Nyjah 3 was zeker de Nike Presto. Een hardloopschoen die voor het eerst werd gezien in 2000. Nyjah’s nieuwe Pro Model heeft een soortgelijke sportieve uitstraling. De combinatie van Nike Air Zoom Sockliner en dempende tussenzool moet zorgen voor een comfortabele pasvorm. Het bijzondere is echter de flexibele binnenschoen, die zorgt voor een zeer stevige pasvorm.

Nike SB Nyjah 3 Wear Test

Nike SB Nyjah 3 – fit en boardgevoel

Nog voordat de schoen uit de doos wordt gehaald, valt een bijzonder kenmerk van de schoen op: de schoen is ongelooflijk licht. Dit is te verklaren door de gebruikte materialen. De Nyjah 3 bestaat voornamelijk uit rubber en mesh. De schoen maakt echter nog steeds een zeer hoogwaardige indruk, of misschien juist wel daardoor.

Bij het voor het eerst passen van de Nike SB Nyjah 3 wordt deze indruk bevestigd. Het voelt alsof je in een hardloopschoen staat. De schoen zit comfortabel om de voet en valt op maat. Als je bredere voeten hebt, kun je overwegen om een maat groter te nemen. Het biedt een hoog draagcomfort met overweldigende demping en massaal boardgevoel.

Duurzaamheid van de Nike SB Nyjah 3

Omdat het bovenwerk van de Nyjah 3 is gemaakt van een rubbersamenstelling, was ik in eerste instantie een beetje sceptisch. Een paar minuten op het board waren echter genoeg om het tegendeel te bewijzen. De schoen doet op geen enkele manier onder voor andere Nike SB leren modellen wat betreft beweging en vooral duurzaamheid.

Nike SB Nyjah 3 Wear Test

De zool is, zoals gebruikelijk bij Nike SB, van de beste kwaliteit en slaat na vele uren skaten nog steeds een goede shape. De schoen heeft het zonder problemen een goede drie weken volgehouden met 2-3 sessies per week en vertoont nog geen zwakke punten.

Nike SB Nyjah 3 Wear Test

Conclusie

Met de Nyjah 3 heeft Nike SB de SOTY Contender voorzien van een nieuw werkinstrument dat aan de hoogste eisen moet voldoen en deze taak beheerst hij op briljante wijze. De combinatie van demping, lichtheid, comfort en duurzaamheid maakt het derde Nike SB Pro Model van Nyjah Houston tot een uitstekende skateschoen.

Je voelt je niet alleen comfortabel in deze schoen op het skateboard, je kunt er ook voor dagelijks gebruik op vertrouwen. Natuurlijk heeft deze kwaliteit zijn prijs – met €110 is de Nyjah 3 een van de duurdere skateschoenen.

Pluspunten

  • duurzaamheid
  • boardgevoel
  • demping

Minpunten

  • prijs

Über