Trick Tip
BS 180 Kickflip

Een Backside 180 Kickflip is zoals je wel kan raden een mix tussen een Backside 180 Ollie en een Kickflip. Deze twee tricks zijn de beginselen en je zou deze beiden on lock moeten hebben.

Mocht dat niet zo zijn, ga dan een paar stappen terug en leer eerst deze twee tricks voordat je de Backside 180 Kickflip probeert. Daarna zal het niet lang duren voordat je deze trick kunt. Als je hem onder de knie hebt is het een erg vette trick om te doen.

Leer nu de BS 180 Kickflip!

BS 180 Kickflip
Video

BS 180 Kickflip

BS 180 Kickflip
Sequence

Trick Tip Sequence: BS 180 Kickflip

Skateboard Trick BS 180 KickflipSkateboard Trick BS 180 KickflipSkateboard Trick BS 180 KickflipSkateboard Trick BS 180 KickflipSkateboard Trick BS 180 KickflipSkateboard Trick BS 180 KickflipSkateboard Trick BS 180 KickflipSkateboard Trick BS 180 KickflipSkateboard Trick BS 180 KickflipSkateboard Trick BS 180 KickflipSkateboard Trick BS 180 Kickflip
BS 180 Kickflip
Stap for Stap

Trick Tip Stap for Stap: BS 180 Kickflip

Klik om te vergroten

1. De voetpositie is een mix tussen de BS 180 Ollie en een Kickflip

Je achterste voet zou een klein beetje meer naar binnen moeten staan op de tail en je forste voet iets achter de bolts van je forste truck en gedraaid in de Kickflip positie.

2. Net als de backside 180 Ollie is het belangrijk om je schouders te gebruiken.

voordat je de tail popt bouw je momentum op met je schouders en ga je door je knieën om je voor te bereiden op de 180 beweging.

3. Het is belangrijk om je tail te poppen terwijl je al in draait om de 180 te kunnen maken.

De draai of flip van het board komt doordat je de voorste voet naar voren traps zoals bij de Kickflip.

4. Buig door je knieën, bouw momentum op, pop en spring in een backside 180 beweging terwijl je voorste voet de Kickflip beweging maakt.

Trek je benen op zodat je board vrij kan flippen terwijl je draait.

5. Catch je board boven de bolts, land en rij clean weg. In het begin kan het helpen te landen met je gewicht op je voorste truck zodat de achterkant vanzelf over de grond glijdt.

Meer tricks
?

Welke trick nu?

Voelt het niet goed om je eerste BS 180 Kickflip te landen? Zeker weten! Waarom blijf je niet draaien maar verander de flip? Ga voor de BS 180 Heelflip!

Als je meer tricks wilt leren, check dan onze trick tips voor flat. Als je meer van minirampen houdt, check dan onze trick tips voor transition. Of als je grinds wil leren, check dan de trick tips voor curb en rail.