Trick Tip
Kickflip

Een Kickflip is meestal de eerste echte “flip trick” die je leert en een goed begin voor elke skateboarder. Los van wat de meeste mensen denken was de Kickflip niet uitgevonden door Rodney Mullen maar door freestyle pionier Curt Lindgren in 1978.

Maar nog steeds kun je Mullen credit geven aan hoe kickflips nu worden gedaan door de aanpassingen die hij deed in skateboarden in 1982. Met een kickflip flipt het board en draait het niet zoals bij een Pop Shove-It.

Leer de Kickflip!

Kickflip
Video

Kickflip

Kickflip
Sequence

Trick Tip Sequence: Kickflip

Skateboard Trick KickflipSkateboard Trick KickflipSkateboard Trick KickflipSkateboard Trick KickflipSkateboard Trick KickflipSkateboard Trick KickflipSkateboard Trick KickflipSkateboard Trick KickflipSkateboard Trick KickflipSkateboard Trick KickflipSkateboard Trick KickflipSkateboard Trick KickflipSkateboard Trick KickflipSkateboard Trick Kickflip
Kickflip
Stap voor Stap

Trick Tip Stap voor Stap: Kickflip

Klik om te vergroten

1. Plaats je achterste voet net als bij de Ollie op de tail.

Je voorste voet mag iets naar de zijkant hangen naast de bolts van je voorste truck en iets gedraaid met je tenen richting de nose van je board zodat je hem een mooie flick kunt geven.

2. Nadat je je tail hebt gepopt schuif je je voet snel naar voren over de grip richting de nose.

Je tenen glijden aan de zijkant van je board af richting je nose en een klein beetje aan de zijkant.

3. Deze beweging langs de hoek van je nose met de zijkant van je voet zorgt er voor dat het board begint te flippen.

Deze beweging is een soort karate kick, vandaar de naam “Kickflip”

4. Nadat je tenen van je voorste voet de nose hebben verlaten begint het board te draaien.

Wees geduldig en oefen hoeveel kracht je precies nodig hebt voor de kick, de juiste timing en goede voet positie is erg belangrijk.

5. Zodra het board klaar is met de flip probeer je hem te catchen met beide voeten op de bolts en weg te rijden.

6. Het zal wat tijd in beslag nemen om ze echt goed onder de knie te krijgen maar zodra je hem goed kan kun je ze doen als Ollies.

More Tricks
?

Wat is de volgende trick?

Welkom in de wereld van de flip tricks! De Kickflip is de basic van bijna elke truuk op het menu vandaag. Van hier af aan kun je Kickflips proberen te combineren met rotaties om Fs Kickflips of Bs 180 Kicklips te leren.

Als je nog meer tricks wilt leren, check dan onze trick tips voor flat. Ben je vaker te vinden in de mini ramp? Check dan onze trick tips voor transition. Mocht je wat grinds willen leren hebben we de trick tips voor curb en rail.

6 Mening over “Kickflip – Skateboard Trick Tip

  • Tony

   Probeer je schouders op één lijn te brengen met de board als je springt. Tijdens deze trick moeten je schouders recht blijven.

   Reply
 • Zeffie

  Het lukt me niet om recht boven het board te zijn als je hem hebt gekickt, dus land ik hem telkens met een voet. Hebben jullie nog tips groet. Zef

  Reply
  • Tony

   Hé Zef, probeer je schouders recht te houden, buig een klein beetje voorover en concentreer je op het vangen met beide voeten. Blijven oefenen!

   Reply

Leave a Reply