Trick Tip
Axle Stall & BS 50-50

Bij de Axle Stall lock je met beide trucks op de coping van een quarter pipe zonder te grinden en je normaal weer wegrijdt.

Als je een BS 50-50 in een quarter wilt doen rij dan wat harder en dan zullen je trucks over de coping sliden. Voordat je aan deze trick begint moet je wel goede Backside Kick Turns kunnen om het gevoel te hebben.

Leer hier hoe je een Axle Stall & BS 50-50 moet doen!

Axle Stall & BS 50-50
Video

Axle Stall & BS 50-50

Axle Stall & BS 50-50
Sequence

Trick Tip Sequence: Axle Stall & BS 50-50

Skateboard Trick Axle StallSkateboard Trick Axle StallSkateboard Trick Axle StallSkateboard Trick Axle StallSkateboard Trick Axle StallSkateboard Trick Axle StallSkateboard Trick Axle StallSkateboard Trick Axle StallSkateboard Trick Axle StallSkateboard Trick Axle StallSkateboard Trick Axle StallSkateboard Trick Axle StallSkateboard Trick Axle StallSkateboard Trick Axle StallSkateboard Trick Axle StallSkateboard Trick Axle StallSkateboard Trick Axle StallSkateboard Trick Axle StallSkateboard Trick Axle Stall
Axle Stall & BS 50-50
Stap voor Stap

Trick Tip Stap voor Stap: Axle Stall & BS 50-50

Klik om te vergroten

1. Wanneer je op de quarter pipe afrijdt, zet je de achterste voet in het midden van je tail en dan iets dichter bij de achterste schroefjes, terwijl je voorste voet ergens tussen het midden van het board en de schroefjes van de voorste truck staat.

2. Als je voorste truck boven de coping komt dan is je achterste truck bijna bij de coping, druk je tail een klein beetje in en draai je heupen 90 graden om te locken in de Axle Stall.

3. Beide trucks moeten nu bovenop de coping staan. Om de juiste balans te hebben leun je naar achteren zodat je echt op de quarter pipe staat met je benen licht gebogen.

4. Om vanuit de Axle Stall te komen druk je de tail zachtjes in, draai je de heupen richting de onderkant van de ramp, leun je naar voren en verlaat je de coping.

5. Als je de Axle Stall onder de knie hebt dan is het misschien tijd om een stapje verder te gaan. Voor een Backside 50-50 Grind moet je iets harder op de quarter afrijden met een kleine hoek.

Het locken is precies hetzelfe als de Axle Stall maar door de hoek waaronder je aanrijdt ga je nu beginnen met grinden. Het verlaten van de coping is hetzelfde als de Axle Stall.

Meer Tricks
?

Wat is de volgende trick?

Voelt het niet goed om een Axle Stall en BS 50-50 in de quarter te doen? Om een stapje verder te gaan kun je de Pivot to Fakie proberen.

Als je wat meer flat tricks wilt leren check dan onze trick tip section voor alle trick tips op flat. Ben je meer in voor een mini ramp sessie dan moet je onze trick tip section voor transition checken. Zijn grinds meer jou ding en wil je er meer leren check dan de alle trick tips op curb en rail.

One thought on “Axle Stall & BS 50-50 – Skateboard Trick Tip

Leave a Reply