Trick Tip
BS Bigspin

Een Backside Bigspin is eigenlijk gewoon een Backside 180 en een Pop Shove-It. Het board draait dus 360 graden terwijl je lichaam maar 180 graden draait.

De Backside Big Spin is een beetje anders dan de normale Backside Pop Shove it want bij de Bigspin moet je je tail meer scoopen. Neem je tijd en wees geduldig want deze trick heb je zeker nodig in je volgende game of SKATE!

Leer de BS Bigspin!

BS Bigspin
Video

BS Bigspin

BS Bigspin
Sequence

Trick Tip Sequence: BS Bigspin

Skateboard Trick BS BigspinSkateboard Trick BS BigspinSkateboard Trick BS BigspinSkateboard Trick BS BigspinSkateboard Trick BS BigspinSkateboard Trick BS BigspinSkateboard Trick BS BigspinSkateboard Trick BS BigspinSkateboard Trick BS BigspinSkateboard Trick BS BigspinSkateboard Trick BS Bigspin
BS Bigspin
Stap voor Stap

Trick Tip Stap voor Stap: BS Bigspin

Klik om te vergroten

1. Net als bij de Kickflip zet je je voorste voet in de buurt van je bolts van je voorste truck.

Je achterste voet kan in het midden van je tail staan.

2. Het is belangrijk om je schouders goed in te draaien om de 180 te maken.

Voordat je je tail popt bouw je momentum op met je schouders door te buigen en je schouders in te draaien voor de draaibeweging.

3. Wanneer je popt zorg dat je board goed scoopt zodat het board de volledige 360 graden draai kan maken.

Met je voorste voet geef je een klein tikje tegen het board zodat het board een mooie beweging maakt.

4. De manier waarop de meeste mensne de backside 180 doen is hun lichaam tot ongeveer 90 graden in de lucht draaien en dan het board catchen en wegrijden. Draai hier de overgebleven 90 graden over de grond in het begin.

5. De sleutel tot deze trick is timing. In het begin zul je waarschijnlijk problemen met verder dan 90 graden landen hebben maar dit vergt gewoon wat oefening.

Meer Tricks
?

Welke trick nu?

De BS Bigspin is een lastige om te leren maar als je hem doorhebt heb je een mooie trick in de pocket. Waarom ga je niet meteen door voor de Hardflip?

Als je meer tricks wilt leren, check dan onze trick tips voor flat. Als je meer van minirampen houdt, check dan onze trick tips voor transition. Of als je grinds wilt leren, check dan de trick tips voor curb en rail.

Leave a Reply