Trick Tip
Ollie

De Ollie is de eerste trick die je zou moeten leren als je begint met skaten. Hoewel de Ollie gewoon een simpele sprong is, is de trick essentieel voor alles wat volgt. Je moet deze basis elke keer doen op je board zodat je hem nooit meer vergeet. Begin dus met de basis:

In 1976 had Alan “Ollie” Gelfand het idee om een method air in de pool te bedenken zonder je board te grabben. Deze nieuwe move zorgde ervoor dat het board in de lucht onder je voeten bleef zonder het board vast te pakken.

Rodney Mullen, waarschijnlijk de meest succesvolle Freestyle Skater ooit vond de uitvinding van Alan Gerfand zo vet dat hij die techniek gebruikte en het de Ollie noemde. Hij was ook de eerste die het vijf jaar later op street begon te doen. Hier ligt de oorsprong van hoe skateboarden er nu uit ziet.

Leer hier hoe je een Ollie doet!

Ollie
Video

Trick Tip Video: Ollie

Ollie
Sequence

Trick Tip Sequence: Ollie

Skateboard Trick OllieSkateboard Trick OllieSkateboard Trick OllieSkateboard Trick OllieSkateboard Trick OllieSkateboard Trick OllieSkateboard Trick OllieSkateboard Trick OllieSkateboard Trick Ollie
Ollie
Stap for stap

Trick Tip Stap voor stap: Ollie

Klik om te vergroten

1. Terwijl de voorste voet tussen het midden van het board en de bolts van de voorste trucks staat en de achterste op het midden van de tail.

2. Om jezelf en je board van de grond te krijgen druk je snel op je achterste voet zodat je een pop krijgt.

3. Zodra de tail de grond raakt spring je op en schuif je je voorste voet van het midden van het board naar de nose.

Als de tail de grond raakt hoor je het iconische skate geluid

4. Het is belangrijk dat de voorste voet goed geplaatst op het griptape staat zodat hij niet van het board glijdt.

Het poppen, springen en glijden met je voet moet allemaal in een beweging gaan zodat je een mooie ollie beweging maakt.

5. Als alles gelukt is zou je nu in het midden van je jump fase zitten.

Nu is je board met beiden trucks in de lucht met jezelf er boven. Op zijn hoogste punt is het tijd om je voor te bereiden op de landing.

6. Probeer met beide voeten op de bolts te landen met je lichaam precies boven het board om je balans te houden.

Dit zorgt er voor dat je landing niet te hard is en je board breekt.

7. Zorg ervoor dat je knieën een beetje gebogen zijn om de impact op te vangen.

Blijf hem nu doen totdat je hem on lock hebt!

Ollie
FAQ

Ollie Trick Tip: FAQ

Ollies lukken goed als je stilstaat maar als je rijdt kun je ze niet landen.

In het begin, kan een rijdende Ollie eng zijn. Probeer gewend te raken aan de Ollie beweging terwijl je langzaam rolt en probeer je rug recht te houden. Als je voet scheef gaat of je naast het board land, probeer dan je schouders rech te houden. Meestal als je je schouders recht houdt, land je de Ollie ook veel rechter.

Je board komt niet van de grond.

Een probleem kan zijn dat je te hard springt en de Ollie beweging vergeet te maken met je voeten. Kijk goed naar stap 2-4 van onze trick tip en oefen de beweging met je voeten. Je eerste Ollies zullen geen meter hoog zijn dus je kan beter safe en steezy zijn dan hoog en sketchy!

Je board glijdt weg onder je voeten vandaan of draait uit controle.

Een te snelle afzetting kan het probleem zijn. Stap 2-4 van deze trick tip zouden je kunnen helpen. Om je voeten te laten plakken aan het board, moet je de beweging vloeiend doen. Maar stress niet te veel! Je kunt beter goed oefenenen en een goede Ollie doen en je voeten veilig houden. Het is belangrijk om je achterste voet op te tillen zodat je nose recht trekt en niet gaat draaien.

More Tricks
?

Wat is de volgende trick?

Heb je je Ollies on lock? Dan is het tijd for wat tricks! Wat denk je van een Pop Shove-It of een kickflip? Check maar eens onze andere trick tips op flat, curb en rail or transition.

6 Mening over “Ollie – Skateboard Trick Tip

 • Rens

  ik krijg het achterste stuk niet van de grond dus dan hen je geen sprong en ben bang dat ik val

  Reply
 • Sterre

  Hoi! Heb je misschien tips om het skateboard in de lucht te krijgen want dat is het gene dat mij niet lukt alvast bedankt

  Reply
  • Tony

   Je board komt van de grond met de beweging van je voeten. Het kost veel tijd om te oefenen. Blijf geduldig en hou vol – je kunt het!

   Reply
 • Matiz

  Thx dat je jouw tijd hierin wil steken om de mensen het te leren ikzelf heb ook nog moeite met de ollie maar ik zal blijven oefenen al duurt het de hele vakantie erna zal ik het zeker kunnen !

  Reply

Leave a Reply