OM JE SKATEBOARD TE MONTEREN, HEB JE DE VOLGENDE ITEMS NODIG:

 1. Deck
 2. Griptape
 3. 2 x Trucks (assen)
 4. 4 x Wielen
 5. 8 x Bearings (kogellagers)
 6. Hardware/Schroevenset

DAARNAAST KAN JE OOK DE VOLGENDE COMPONENTEN GEBRUIKEN:

VOOR DE MONTAGE HEB JE HET VOLGENDE GEREEDSCHAP NODIG:

 1. Cuttermes (breekmesje)
 2. Skateboardtool
Items Skateboard Montage

Video

 • 1
Griptape verwijderen
Verwijder de griptape voorzichtig van het papier. Zorg ervoor dat het kleefbare oppervlak van de grip nergens aan vastplakt! Gooi de beschermende folie niet weg en leg het deck op een tapijt of een krasbestendig oppervlak.
 • 2
Griptape aanbrengen
Breng de plakkerige griptape nu langzaam en gecentreerd aan op het deck. Druk de griptape stevig aan in kleine stapjes (5-10 cm) vanuit het midden naar beide kanten (nose en tail). Je kan de beschermfolie gebruiken om je handen te beschermen bij het aandrukken.
 • 3
Overbodige Griptape wegsnijden
Snij de overtollige griptape weg met het cutter mes (breekmesje). Zorg ervoor dat je gelijkmatig te werk gaat en niet in het hout snijdt. Het is handig als je de randen van het board eerst afschuurt met een harder voorwerp (bijvoorbeeld een sleutel, skatetool of schroevendraaier) om de snijlijn aan te duiden. Je kan de nog overblijvende resten nadien wegschuren met de afgesneden griptape.
 • 4
Schroeven voorlopig langs onder markeren
Om de schroeven door de griptape te krijgen, steek je ze eerst van onderaan in de gaten om de locaties voor het inbrengen te markeren. Doorboor vervolgens voorzichtig de gaten van de griptape met de punt van het mes
 • 5
Schroeven langs boven inbrengen
Plaats nu de schroeven vanuit de bovenkant in de boorgaten.
 • 6
Riser-/Shockpads installeren
Als je shockpads of riserpads wil installeren, kan je deze nu op de juiste plaats inbrengen. Zorg ervoor dat je de juiste gaten van het shockpad gebruikt, zodat je trucks volledig op de shockpads rusten. Als je hiermee begint, zullen de schroeven niet uit het deck vallen, maar blijven ze mooi in de pad zitten.
 • 7
Trucks op de schroeven zetten
Plaats nu de trucks op de schroeven. De kingpin van de truck moet altijd naar het midden van het deck gericht zijn.
 • 8
Bouten en moeren vastdraaien
Met een skate tool kan je nu de bouten en moeren aandraaien. De meeste tools hebben een combinatie van kruisschroeven (Phillips) en inbusschroeven (Allen) die de montage kinderspel maken. Plaats de sleutel op de schroeven en de tool op de moeren. Hou de sleutel vast en draai met de tool om ze vast te draaien.
 • 9
Axle nut losmaken en bearings installeren
Verwijder nu de moer (axle nut) en de bovenste speedring en plaats de eerste kogellager op de axle pin van de truck. Als de bearings geen afdekking aan de ene kant hebben, zorg er dan voor dat de afdekking altijd naar buiten is gericht.
 • 10
Het wiel op de bearing drukken
Druk het wiel op de kogellager tot deze stevig in de kern van het wiel zit. Zorg ervoor dat je niet té veel kracht zet, want dan kan je de kogellager of de kern van het wiel beschadigen. Je zou een zachte ‘klik’ moeten horen wanneer de bearing stevig in de kern zit.
 • 11
Bearing goed geïnstalleerd???
Zorg ervoor dat de kogellager perfect recht wordt geplaatst en niet scheef in het wiel zit.
 • 12
Tweede bearing en spacer plaatsen
Zet nu de tweede kogellager en de spacer op de axle pin van de truck.
 • 13
Herhaal voor alle wielen
Herhaal stap 10 en 11 voor elk van de 4 wielen
 • 14
Wielen vastzetten
Zet nu het wiel en de speedring op de axle pin en draai de axle nut er terug op. Zorg ervoor dat je de moer niet te hard aandraait, zodat je de bearings niet beschadigd.
 • 15
Stijfheid van de trucks aanpassen door middel van de kingpin
De stijfheid van de trucks kan worden aangepast met de kingpin. Hoe vaster je de kingpin draait, hoe stijver de trucks zullen rijden. Let op: als je ze te strak draait, zal je de bushings breken. Als je een zeer harde truck wil, kan je ook nog hardere bushings gebruiken.