Om je skateboard samen te stellen, heb je de volgende items nodig:

 1. Deck
 2. Griptape
 3. 2x Trucks (assen)
 4. 4x Wielen
 5. 8x Bearings (kogellagers)
 6. Hardware/Schroevenset

Daarnaast kun je de volgende componenten gebruiken:

Voor de montage hebt je het volgende gereedschap nodig:

 1. Stanley mes
 2. Skateboard-tool
 3. Metalen items zoals een vijl, schroevendraaier
Items Skateboard Montage

Video

 • 1
Deck Nose & Tail
Leg je deck op een vlakke ondergrond. Als je een griptape hebt met een logo of afbeelding, zorg er dan voor dat je weet waar de nose en tail van je deck zijn voordat je begint.

Tip: De nose is op de meeste decks iets langer en steiler. Ook zullen afbeeldingen op de bovenkant van het deck je tonen waar de nose is. Als je ze zonder problemen kunt lezen, wijst de nose van je deck naar boven of naar voren.
 • 2
Griptape verwijderen
Verwijder de griptapebescherming. Zorg ervoor dat het kleefoppervlak nergens blijft plakken. Je kunt de griptapebescherming houden, deze komt later van pas.
 • 3
Griptape aanbrengen
Plak de griptape langzaam en in het midden op het deck zodat de bovenkant volledig bedekt is. Het is het beste om in het midden van het deck te beginnen en de griptape in kleine stappen (5-10 cm) in de richting van nose en tail te drukken. Je kunt de beschermfolie bovenop de griptape plaatsen om je handen te beschermen. Als er luchtbellen verschijnen, kun je ze prikken en verwijderen met een snijder (stanley mes).
 • 3.1 (optioneel)
decks breder dan 9 Inch
Voor decks breder dan 9″ heb je een bredere griptape nodig – of je wordt creatief. Een optie is om je griptape in de lengte in het midden te halveren. Laat bij het aanbrengen van de griptape op het deck wat ruimte tussen de twee stukken griptape. haal waardevolle centimeters uit de resulterende strip. Als je de klassieke look van uw setup verkiest, kun je ook onze SK8DLX 11″ Griptape gebruiken.

Tip: Plak de griptape-stukken op je deck met de buitenkant naar binnen gericht, zodat je rechte lijnen krijgt.
 • 4
Overbodige Griptape wegsnijden
Pak een metalen voorwerp naar keuze. Het kan een vijl, een tool, een schroevendraaier, een truck of iets dergelijks zijn om de contour van het deck te markeren. Ga met het metalen object langs de randen van het board om de​omtrek van het deck te volgen. Dit zal als een kniplijn dienen. Maak een kleine incisie bij de krommingen van de nose en tail. Dit maakt het gemakkelijker om de overtollige griptape met een mes te snijden. Plaats de snijder onder een kleine hoek en snijd gelijkmatig langs de snijlijn. Pas op dat je niet in het hout of je vingers snijdt.

Tip: Je kunt vervolgens de snijresten gebruiken om de rand van de griptape te schuren. Dit voorkomt dat de griptape na verloop van tijd van het deck afkomt.
 • 5
Schroeven voorlopig langs onder markeren
Neem een​bout van je montagekit en druk deze van onderaf door de gaten in het deck. Dit markeert de plaatsen waar de gaten van boven moeten worden doorboord. Gebruik de punt van de snijder of de kruiskopschroevendraaier van het gereedschap om de griptape te doorboren. Herhaal het proces voor alle acht gaten.
 • 6
Schroeven langs boven inbrengen
Steek nu de bouten van boven in de gaten.

Tip: Als je hardware een bout heeft met een andere kleur kun je deze gebruiken bij de Nose of Tail zodat je altijd weet wat de Nose of Tail is.
 • 7
Riser-/Shockpads installeren
Als je shockpads of riserpads wilt gebruiken, kun je deze nu bevestigen. Zorg ervoor dat je de juiste gaten van de pad gebruikt, zodat je truck volledig op de shock pad zit. Hou het deck verticaal zodat de bouten niet uit de gaten vallen.
 • 8
Trucks op de schroeven zetten
Bevestig nu de trucks aan de bouten. De kingpin moet naar het midden van het deck wijzen.
 • 9
Bouten en moeren vastdraaien
Draai de moeren en bouten vast met een skate tool. De meeste tools hebben Imbus en Kruiskop. Gebruik de sleutel om de schroevedraaier op hun plaats te houden en de tool om de moeren vast te draaien. Houd de schroevedraaier stil en draai de tool om vast te draaien. De koppen van de bouten moeten uiteindelijk op hetzelfde niveau liggen als de Griptape.
 • 10
Axle nut losmaken en bearings installeren
Verwijder de asmoer en de twee speed ringen en plaats een lager op de as. Als je lagers gebruikt die aan één kant geen schild hebben, zorg er dan voor dat de kant zonder schild naar boven is gericht. (De kap dient om het lager tegen vuil te beschermen en moet daarom altijd naar buiten wijzen).
 • 10.1
Het wiel op de bearing drukken
Duw het wiel op het lager totdat het lager stevig in de kern van het wiel zit.
 • 10.2
Bearing goed geïnstalleerd?
Controleer of het lager recht en niet scheef in het wiel zit.

Tip: Als het lager in de verkeerde richting of scheef staat, kun je het met behulp van de as uit het wiel wippen.
 • 10.3
Tweede bearing en spacer plaatsen
Plaats het tweede lager op de as. Als je afstandshouders wilt gebruiken, plaats je een afstandshouder over het kogellager. Herhaal vervolgens stap 10.1.
 • 10.4
Herhaal voor alle wielen
Herhaal stappen 10 – 10.3 totdat alle wielen lagers en afstandshouders hebben.
 • 11
Wielen vastzetten
Plaats een speedring op de as, dan het wiel en ten slotte nog een speedring. Zet de moer op en draai deze vast. De moer moet zo strak zijn dat het wiel vrij kan ronddraaien zonder weerstand en toch een beetje speling heeft.
 • 12
Stijfheid van de trucks aanpassen door middel van de kingpin
Jee kunt het stuurvermogen van de trucks aanpassen met de moer op de kingpin. Hoe strakker je deze moer aandraait, hoe stijver de trucks zullen rijden. Een strakke stuurinstelling geeft het board meer stabiliteit, maar het gedraagt zich niet zo wendbaar als bij een zachte stuurinstelling.

Let op: Als je te veel aandraait, beschadig je de bushing. Als je een echt harde stuurinstelling wilt, heb je hardere bushings nodig.
 • 13 (optioneel)
Deck rails
Om rails op je deck te installeren, plaatst je jouw rails op het deck zoals je wilt en lijn je ze uit. In het ideale geval moeten ze een beetje buiten de rand van het bord liggen en parallel zijn. Begin met de schroef in het midden en schroef ze een voor een in het board van binnen naar buiten van het deck.