Welkom op de skatedeluxe Skateboard Hardware Wiki

Niet alle skateboards zijn hetzelfde!

Hier vind je handige informatie over de constructie en de technologie van skateboard decks en trucks, de compositie van verschillende wielen, de geheimen van lagers en alles wat je moet weten over shock pads en bolt packs. Veel plezier met klikken door ladingen aan skateboard weetjes en info die we hebben voor je.

Skateboard Decks

Welk skateboard deck is geschikt voor mij? Wat moet ik weten voor ik een deck koop? Welke factoren onderscheiden de verschillende types decks? Welk effect heeft schoenmaat en lichaamslengte? Je vindt hier alle antwoorden op jouw vragen en meer!

Alles wat je moet weten over skateboard decks

Skateboard Trucks

Zonder trucks komt je deck niet ver. Wees er zeker van dat je trucks op je deck aansluiten. Hier vind je alles wat je moet weten en waar je aan moet denken als je trucks voor je board kiest. In dit geval size does matter en ook de verschillen tussen lage, hoge en mid trucks.

Alles wat je moet weten over Skateboard Trucks

Skateboard Wielen

Waar zijn skateboard wielen van gemaakt? Welke maat heb ik nodig? Zal ik hard of zacht nemen? Je vind de antwoorden op deze vragen en veel meer hier. Daarnaast zullen we je kennis laten maken met de belangrijkste wiel technologieën.

Alles wat je moet weten over Skateboard Wielen

Skateboard Lagers

Om je wielen soepel te laten rollen heb je goede lagers nodig. Hier kun je vinden hoe lagers in elkaar zitten, of de ABEC beoordeling relevant is en hoe je je lagers onderhoudt en schoonmaakt.

Ontdek meer over lagers

Skateboard Bouten & Moeren

Om je board bij elkaar te houden heb je de juiste bolts nodig. Hier ontdek je welke verschillende soorten schroefjes er zijn, waarom je speciale bolts nodig zou hebben en en meer. We helpen je graag met het kiezen van de juiste maat en type bolts.

Vind de juiste bolt kit!

Skateboard Bushings

Zonder bushings zou skateboarden lastig zijn. Hier leren we je over verschillende soorten bushings, welk niveau van stevigheid je nodig hebt en veel meer.

Alles wat je moet weten over Bushings

Skateboard Shock Pads

Wat is het verschil tussen shock pads en riser pads? Heb je ze nodig? Welk doel hebben ze eigenlijk? Je vindt alle antwoorden en meer hier.

Alles wat je moet weten over Shock Pads

Skateboard Griptape

Dat schuurpapier op je skateboard is wat we ‘griptape’ noemen. Hier kun je vinden waar griptape van gemaakt is, de beste manier van het erop krijgen, hoe je het kan schoonmaken en hoe je het er op krijgt zonder luchtbubbels.

Alles over Grip tape