Trick Tip
FS Disaster

De Frontside Disaster is eigenlijk een Frontside 180 to Switch Rock. De beweging is bijna hetzelfde als een BS Disaster met het duidelijke verschil dat je een frontside spin doet voordat je in de coping locked.

Het is makkelijker dan backside en daarom ook een goede trick om mee te beginnen. Enige ervaring met transition rijden is vereist.

Leer hier hoe je een FS Disaster moet doen!

FS Disaster
Video

FS Disaster

FS Disaster
Sequence

Trick Tip Sequence: FS Disaster

Skateboard Trick FS DisasterSkateboard Trick FS DisasterSkateboard Trick FS DisasterSkateboard Trick FS DisasterSkateboard Trick FS DisasterSkateboard Trick FS DisasterSkateboard Trick FS DisasterSkateboard Trick FS DisasterSkateboard Trick FS DisasterSkateboard Trick FS DisasterSkateboard Trick FS DisasterSkateboard Trick FS DisasterSkateboard Trick FS DisasterSkateboard Trick FS DisasterSkateboard Trick FS Disaster
FS Disaster
Stap voor Stap

Trick Tip Stap voor Stap: FS Disaster

Klik om te vergroten

1. Rij op de quarter pipe aan met voldoende snelheid om je board over de coping te krijgen. Doordat je een Frontside 180 moet doen voor de Disaster draai je alvast je schouders om je op de draai voor te bereiden.

Je achterste voet moet in het midden van de tail staan en je voorste voet in het midden van het board.

2. Nu draait het allemaal om timing. Wanneer je voorste truck de quarter verlaat is het moment daar gekomen om te poppen en je heupen in een frontside 180 beweging te draaien zodat je tail over de coping gaat.

3. Probeer met je voorste voet het board in de lucht te sturen.

4. Eenmaal gelocked moet je proberen om voor een tijdje in de Disaster te balanceren.

5. Om uit de Disaster te komen verplaats je al het gewicht naar voren en druk je met je voorste truck richting de quarter en til je het achterste been op

Zo zul je uit de Disaster positie komen. Kijk uit dat je niet te veel naar voren leunt om te verkomen dat je naar voren valt.

Meer Tricks
?

Wat is de volgende trick?

Heb je de Frontside Disaster on lock? Ga dan nu voor de BS Disaster!

Als je wat meer flat tricks wilt leren check dan onze trick tip section voor alle trick tips op flat. Ben je meer in voor een mini ramp sessie dan moet je onze trick tip section voor transition checken. Zijn grinds meer jou ding en wil je er meer leren check dan de alle trick tips op curb en rail.