Trick Tip
Fakie Disaster

Een Fakie Disaster is eigenlijk een omgekeerde Rock to Fakie. Het woord Fakie zegt eigenlijk al dat je achterwaarts gaat wanneer je deze trick gaat proberen.

Je komt dus achterwaarts op de quarter pipe aan en in plaats van achterwaarts kom je er voorwaarts uit. Dit is absoluut een basis trick als het aankomt op transition skaten en elke skateboarder zou deze moeten kunnen.

Leer hier hoe je een Fakie Disaster moet doen!

Fakie Disaster
Video

Fakie Disaster

Fakie Disaster
Sequence

Trick Tip Sequence: Fakie Disaster

Skateboard Trick Fakie DisasterSkateboard Trick Fakie DisasterSkateboard Trick Fakie DisasterSkateboard Trick Fakie DisasterSkateboard Trick Fakie DisasterSkateboard Trick Fakie DisasterSkateboard Trick Fakie DisasterSkateboard Trick Fakie DisasterSkateboard Trick Fakie DisasterSkateboard Trick Fakie DisasterSkateboard Trick Fakie DisasterSkateboard Trick Fakie Disaster
Fakie Disaster
Stap voor Stap

Trick Tip Stap voor Stap: Fakie Disaster

Klik om te vergroten

1. Rij hard genoeg op de quarter aan zodat je trucks over de coping kunnen, maar niet te hard anders pop je te ver uit in het begin.

2. Er is een klein geheim bij de Fakie Disasters. Zet je achterste voet in de pocket van de tail als je Fakie op de quarter pipe aan komt.

3. Dit doe je omdat je voor een Fakie Disaster niet echt wilt poppen maar eerder een klein duwjte naar voren voren zodat je wielen de coping raken.

Daardoor komt het board omhoog boven de coping en kun je de Disaster locken.

4. Als je eenmaal is Disaster staat probeer dan even te balanceren.

5. Om een einde aan deze trick te maken leun je naar voren, haal je het gewicht van je achterste been en duw je de nose naar voren zodat je de quarter pipe weer in rijdt.

Meer Tricks
?

Wat is de volgende trick?

Deze trick is zeker handig als follow-up als je net Fakie uit een andere trick komt. Goede trick om in de pocket te hebben.

Als je wat meer flat tricks wilt leren check dan onze trick tip section voor alle trick tips op flat. Ben je meer in voor een mini ramp sessie dan moet je onze trick tip section voor transition checken. Zijn grinds meer jou ding en wil je er meer leren check dan de alle trick tips op curb en rail.

Leave a Reply