Trick Tip
BS Disaster

Backside Disasters zijn erg leuk om te doen, daarom zie je de pros ze ook altijd doen.

Het uitgangspunt van de BS Disaster is ongeveer hetzelfde als de Rock ‘n’ Roll. Dat betekent dat je na de BS 180 met het midden van je board op de coping landt. Om dit voor elkaar te krijgen is het handig om BS 180 Ollies onder de knie te hebben en wat ervaring met transition rijden is noodzakelijk. Wanneer je dit kunt zul je de BS Disaster in korte tijd on lock hebben. Je zult er geen spijt van krijgen!

Leer hier hoe je een BS Disaster moet doen!

BS Disaster
Video

BS Disaster

BS Disaster
Sequence

Trick Tip Sequence: BS Disaster

Skateboard Trick BS DisasterSkateboard Trick BS DisasterSkateboard Trick BS DisasterSkateboard Trick BS DisasterSkateboard Trick BS DisasterSkateboard Trick BS DisasterSkateboard Trick BS DisasterSkateboard Trick BS DisasterSkateboard Trick BS DisasterSkateboard Trick BS DisasterSkateboard Trick BS DisasterSkateboard Trick BS DisasterSkateboard Trick BS DisasterSkateboard Trick BS DisasterSkateboard Trick BS DisasterSkateboard Trick BS Disaster
BS Disaster
Stap voor Stap

Trick Tip Stap voor Stap: BS Disaster

Klik om te vergroten

1. Rij hard genoeg op de quarter pipe aan. Doordat je eerst een Backside 180 moet doen voordat je op de coping terecht komt, draai je alvast je schouders om je voor te bereiden op de draai.

2. Je achterste voet moet in de pocket van de tail staan om een goede scoop te krijgen.

3. Nu draait het allemaal om timing. Wanneer je voorste truck de quarter pipe verlaat is het tijd om je scoop te maken en met je heupen te draaien zodat je tail over de coping komt.

4. Zodra je gelocked bent probeer dan in de Disaster te balanceren voordat je terug gaat. Verplaats je gewicht naar voren, haal het gewicht van je achterste been af en druk de nose in om je board weer terug de quarter pipe in te krijgen.

5. Wees er zeker van dat je lang genoeg de nose indrukt want anders blijft je achterste truck hangen.

Meer Tricks
?

Wat is de volgende trick?

De Bs Disaster is niet een van de makkelijkste tricks in transition. Maar wel een van de leukste en stylische tricks. Het ziet er altijd goed uit en het voelt nog beter. Dus blijf doorgaan en probeer ze on lock te krijgen. Next? Blunt to Fakie!

Als je wat meer flat tricks wilt leren check dan onze trick tip section voor alle trick tips op flat. Ben je meer in voor een mini ramp sessie dan moet je onze trick tip section voor transition checken. Zijn grinds meer jou ding en wil je er meer leren check dan de alle trick tips op curb en rail.