1
Skateboard Moeren en Bouten: Algemene Info

1. Skateboard Moeren en Bouten: Algemene Info

Geen zin om dit allemaal te lezen? Check dan alle belangrijke informatie over skateboard hardware in deze video! (English video)

Bolt sets, hardware, shorties of gewoon moertjes en schroefjes bevestigen je skateboard deck aan je trucks en zijn dus een cruciaal deel van je skateboard setup, hier kun je leren over verschillende types bolts en de juiste lengte.

Moeten het echt Skateboard bouten en moeren zijn?

Je kan beter niet bouten en moeren uit je vaders gereedschapskist gebruiken om je skateboard in elkaar te zetten. De hardware in skateboard bolt packs zijn speciaal gemaakt om perfect te passen in de gaten van je deck en trucks.

Daar naast krijg je bij deze mounting kits zelf borgende moeren die voorkomen dat je board uit elkaar valt door de trillingen. Je moet sowieso na je eerste paar skatesessies even checken of je moertjes er nog strak op zitten, het kan zijn dat je ze opnieuw iets moet vast draaien zodat ze daarna muurvast zitten.

2
Moeren en bouten : Type bouten

2. Welke type bouten zijn er voor Skateboarden?

Je kunt de bout pakketjes vinden in verschillende lengtes en vormen. Het type bouten dat je wil gebruiken is een kwestie van smaak. In recente jaren zijn inbusbouten populairder geworden dan kruiskop door hun uiterlijk.

De beste manier om bouten en moeren vast te draaien is met een skate tool. Skate tools hebben de beste kruiskop en inbus voor de hardware, kingpin moer en assen.

Kruiskop bouten:

Kruiskoppen hebben een kop in een kruis. Je kunt ze makkelijk vast maken met een goede kruiskopschroevendraaier of kruiskop stuk van je skate tool.

Inbus bouten

Inbus bouten hebben een kop in een specials 6-kantige hexagonale gat. Inbus sleutels kun je vinden in elke skate tool en je krijgt er een bij de inbusbout packs.

Verzonken vs. Verhoogde bouten

Als je door de shop kijkt zie je dat we verzonken en verhoogde bouten hebben. Maak je niet druk! Om te skaten heb je de verzonken bouten nodig. Dit type schroef valt gelijk met het deck voor een glad oppervlakte bovenop je deck. Verhoogde bouten zijn gemaakt voor drop through longboards en speciale materialen voor een longboard constructie.

• Onthoudt: Voor skateboarden gebruik je altijd verzonken bouten!

3
Moeren en Bouten – De juiste lengte

3. Hoe kies je de juiste lengte voor jouw Skateboard setup

De juiste bouten vinden is vrij simpel. Als je een deck zonder shock of riser pads skate heb je ⅞” -1” bouten nodig.

Als je standaard shock pads met een hoogte van ⅛” gebruikt heb je 1” of 1 ⅛” lange bouten nodig. Hoe hoger je shock pads hoe langer je bouten moeten zijn.

Setup Bouten lengte
zonder Shock Pads 7/8“ – 1“ Bouten
1/8“ Shock Pads 1“ – 1 1/8“ Bouten
1/4“ Riser Pads 1 1/4″ Bouten
1/2“ Riser Pads 1 1/2″ Bouten

Handige tip #1: Als je op zoek bent naar hardware voor je longboard, heck dan onze pagina voor longboards.

Handige tip #2: Alle bolt packs kun je vinden in onze shop en zullen allemaal passen met jouw deck en trucks. Je kunt de filter opties gebruiken om sneller jouw bouten te vinden van het juiste type en lengte.

Skateboard Bout Packs in de Skatedeluxe Skate Shop   Meer weten? Check de skatedeluxe Skateboard Wiki