Trick Tip
BS Bluntslide

Een BS Bluntslide is een beetje zoals een Tailslide maar nu zitten je wielen bovenop de ledge terwijl je slide.

Dit is een moeilijkere trick en daarom moet je eerste de BS Tailslides en BS Boardslides goed onder de knie hebben. Dit zijn goede tricks voordat je de BS Bluntslide gaat leren, omdat je dan het gevoel hebt hoe je aan moet rijden op de ledge of rail.

Leer hier hoe je een BS Bluntslide moet doen!

BS Bluntslide
Video

BS Bluntslide

BS Bluntslide
Sequence

Trick Tip Sequence: BS Bluntslide

Skateboard Trick BS BluntslideSkateboard Trick BS BluntslideSkateboard Trick BS BluntslideSkateboard Trick BS BluntslideSkateboard Trick BS BluntslideSkateboard Trick BS BluntslideSkateboard Trick BS BluntslideSkateboard Trick BS BluntslideSkateboard Trick BS BluntslideSkateboard Trick BS BluntslideSkateboard Trick BS BluntslideSkateboard Trick BS BluntslideSkateboard Trick BS BluntslideSkateboard Trick BS BluntslideSkateboard Trick BS Bluntslide
BS Bluntslide
Stap voor Stap

Trick Tip Stap voor Stap: BS Bluntslide

Klik om te vergroten

1. Rij parallel op de ledge aan met je voeten in de Ollie positie en Ollie omhoog richting de ledge.

2. Spring hoog genoeg zodat je achterste truck over de ledge gaat. Draai dan je heupen in een frontside 90 graden beweging en land met je tail en je achterste wielen op de bovenkant van de ledge.

3. Draai alleen je heupen in de slide beweging en blijf je schouders recht houden de kant waarop je slide.

Hou je gewicht op de tail en leun een beetje weg van de ledge zodat je goed gelocked staat.

4. Probeer je board zo verticaal mogelijk te houden. Doordat je gewicht op de tail staat en je board verticaal zul je niet zo snel uit de blunt slide positie glijden.

5. Draai aan het einde je heupen terug en rij clean weg. Je kunt ook proberen op uit te poppen of door te draaien to fakie.

Meer Tricks
?

Wat is de volgende trick?

BS Bluntslide zijn moeilijk om te leren, maar eenmaal onder de knie ben je in de wolken. Blijf geduldig, want het duurt een tijdje om het juiste momentum te vinden en niet vast te komen zitten. Als je deze kant onder de knie hebt probeer dan ook eens de FS Bluntslide!

Als je wat meer flat tricks wilt leren check dan onze trick tip section voor alle trick tips op flat. Ben je meer in voor een mini ramp sessie dan moet je onze trick tip section voor transition checken. Zijn grinds meer jou ding en wil je er meer leren check dan de alle trick tips op curb en rail.