15
January 2024
2024-01-15T09:23:44+01:00

De Fransman Aurélien Giraud schudt al een paar jaar de wedstrijdwereld wakker, maar heeft ook naam gemaakt met street parts die het bekijken waard zijn. etnies lijkt net zo enthousiast en presenteert zijn eerste pro skateschoen met The Aurelien. We hebben het nieuwe pro model onder de loep genomen en aan een gedetailleerde test onderworpen.

etnies The Aurelien Wear Test

Eerste indruk van The Aurelien

De eerste pro schoen van Aurelien Giraud met Etnies heeft een cupzool constructie met de beproefde en uitneembare STI Energy Foam zool. Zoom en tong zijn licht gewatteerd zonder volumineus te zijn.

etnies The Aurelien Wear Test

Daarnaast heeft de schoen een geperforeerde neus waardoor zweterige skatevoeten kunnen ademen. De schoen is iets breder gesneden, vooral aan de achterkant van de voet. Ik was aangenaam verrast door het lage gewicht van de schoenen. Daarnaast geven de gebruikte materialen de schoen een hoogwaardige uitstraling en doet de look sterk denken aan klassieke allround skateschoenen.

Fit en maat

De etnies The Aurelien past mij goed in mijn gebruikelijke maat US 12 / EU 46, die ik ook bij vrijwel alle andere merken draag. De schoenen zijn echter iets kleiner dan andere merken.

Ik zou daarom aanraden om een maat groter te nemen als je twijfelt tussen twee maten. Als je iets bredere voeten hebt, is de schoen precies goed voor jou.

etnies The Aurelien Wear Test

De prestaties van The Aurelien

De cupzool van de schoen was in het begin behoorlijk hard, wat ik perfect vind om te skaten. De weg naar de spots is echter in eerste instantie niet zo prettig en de schoenen moeten even ingereden worden. De inloopperiode duurde echter niet lang en het goede gevoel op het board was ook relatief snel aanwezig.

Eigenlijk voelde ik me vanaf het eerste moment veilig en comfortabel bij het skaten en had ik geen tijd nodig om eraan te wennen. Ik was ook aangenaam verrast dat ik ondanks de harde cupzool een goed boardgevoel had. Dit mis ik vaak bij andere schoenen met een cupzool.

etnies The Aurelien Wear Test

Door de harde zool had ik het gevoel dat de Pop en Flick beter waren bij het doen van tricks en over het algemeen was het skaten op flatground of een curb erg leuk met deze schoenen.

Duurzaamheid: na 10-20 uur skaten

Ik heb veel flat, curbs en wat miniramp geskate met The Aurelien schoenen. Het duurde vergeleken met andere schoenen behoorlijk lang voordat ik zelfs maar de eerste tekenen van slijtage zag.

etnies The Aurelien Wear Test

De schoenen zijn zeer duurzaam, vooral op het gebied van Ollie en Kickflip, omdat de eerste tekenen van slijtage pas zichtbaar waren na 10 uur intensief skaten. De veters zijn helemaal niet gebroken en de zool vertoont nog nauwelijks gebruikssporen en is nog behoorlijk hard.


Conclusie

Over het algemeen ben ik erg onder de indruk van de etnies The Aurelien. Grip en duurzaamheid zijn bovengemiddeld en het is gewoon leuk om in de schoen te skaten. Het draagcomfort is uitstekend en ik voelde me altijd veilig. Ik was vooral onder de indruk van het boardgevoel, ook al heeft de schoen een cupzool. Deze ervaring heb ik alleen gehad met schoenen met gevulkaniseerde zolen. Etnies bewees echter dat ik hier ongelijk had.

Dus als je op zoek bent naar een klassieke, prestatiegerichte skateschoen waarmee je op verschillende manieren kunt skaten, dan zal de Aurelien van etnies je zeker veel plezier bezorgen.

Voordelen

  • duurzaamheid
  • boardgevoel

Nadelen

  • breaking in periode van de harde zool

Leave a Reply

Über