Trick Tip
Switch Kickflip & Switch Heelflip

Een Switch Kicklip of Heelflip is een simpele Kick- of Heelflip in de switch positie. Het heet ook wel de Switch Flip! De switch stance positie is precies andersom van hoe je normaal staat. Als je bijvoorbeeld regular rijdt met je linkervoet voor dan is switch goofy rijden met je rechtervoet voor en vice versa.

Leer eerst goed switch rijden en switch Ollies. Anders is het erg moeilijk om deze trick te doen met een ongetrained been. Alles wat je nodig hebt is geduld en oefening.

Het kan helpen als je veel normale Heel- en Kickflips doet. Je zal merken dat als je switch rijdt alles anders aanvoelt omdat je schouders automatisch parallel met je board gaan staan.

Leer nu de Switch Kickflip & Switch Heelflip!

Video
Switch Kickflip & Switch Heelflip

Switch Kickflip / Switch Heelflip

Switch Kickflip / Switch Heelflip
Sequence

Trick Tip Sequence: Switch Kickflip / Switch Heelflip

Skateboard Trick Switch KickflipSkateboard Trick Switch KickflipSkateboard Trick Switch KickflipSkateboard Trick Switch KickflipSkateboard Trick Switch KickflipSkateboard Trick Switch KickflipSkateboard Trick Switch KickflipSkateboard Trick Switch KickflipSkateboard Trick Switch KickflipSkateboard Trick Switch KickflipSkateboard Trick Switch KickflipSkateboard Trick Switch KickflipSkateboard Trick Switch HeelflipSkateboard Trick Switch HeelflipSkateboard Trick Switch HeelflipSkateboard Trick Switch HeelflipSkateboard Trick Switch HeelflipSkateboard Trick Switch HeelflipSkateboard Trick Switch HeelflipSkateboard Trick Switch HeelflipSkateboard Trick Switch HeelflipSkateboard Trick Switch HeelflipSkateboard Trick Switch HeelflipSkateboard Trick Switch HeelflipSkateboard Trick Switch Heelflip
Stap voor Stap
Switch Kickflip & Switch Heelflip

Trick Tip Stap voor Stap: Switch Kickflip / Switch Heelflip

Klik om te vergroten

1. Voor de Switch Kickflips plaats je je voorste voet op de rand van het board zodat je hielen er vanaf hangen, dit maakt het makkelijker om het board te flippen

De voet positie voor Switch Heels is ongeveer gelijk aan de normale Heelflip.

2. De voorste voet staat in de buurt van de bolts boven de voorste truck met de tenen over de rand. Zet je achterste voet iets meer richting de buitenkant van de tail zodat je een goede pop krijgt.

3. Nu kun je net als normale Kickflips en Heelflips door je knieen gaan, de tail poppen, springen en flippen met een Kickflip beweging of een Heelflip beweging. Land op de bolts en rijdt weg.

4. Eerst zal dit een beetje aanvoelen alsof je met je verkeerde hand schrijft maar met genoeg oefening zal het makkelijker worden.

Sommige mensen vinden switch heels makkelijker dan normale heelflips.

More Tricks
?

Welke trick nu?

De Switch Kickflip / Switch Heelflip kan je wat zenuwen kosten maar ze zijn het waard. Als je ze onder de knie hebt kun je de volgende stap nemen en wat Nollie oefenen.

Als je meer tricks wil leren, check dan onze trick tips voor flat. Als je meer van minirampen houdt, check dan onze trick tips voor transition. Of als je grinds wil leren, check dan de trick tips voor curb en rail.

Leave a Reply