1.1
Decks

Algemene Informatie

De meeste longboard decks worden gemaakt van samengeperst Canadess esdoornhout of bamboe, die vaak gemixt of gecoat worden met andere materialen, zoals glasvezel of epoxy. Het is ook mogelijk dat de kern van het board gewoon gemaakt wordt van deze materialen. De laatste jaren worden materialen zoals essenhout, populier en linde vaker gebruikt. Zoals je misschien al hebt opgemerkt, is er een grote verscheidenheid aan materialen, vormen, lengtes en breedtes, die allemaal verschillende eigenschappen hebben. Ten eerste moet je ervoor zorgen dat de breedte van het deck wordt aangepast aan jouw schoenmaat, om een veilige positie om het board te garanderen. De lengte van het deck moet ook de juiste maat zijn om een comfortabele positie te hebben bij het rechtstaan. Er zijn Longboards mét en zonder Flex. Flex is een heel handig voor carven en cruisen, maar is bijvoorbeeld minder geschikt voor snelle downhill runs. Om de selectie in onze winkel te vergemakkelijken, maken we gebruik van de drie niveaus van Flex om je te helpen bij het maken van de juiste keuze: “stijf”, “medium” en “flexy”. Het is belangrijk om op te merken dat de keuze van Flex ook sterk afhangt van jouw gewicht. Hoe zwaarder je bent, hoe meer het board ook zal buigen. Voor onze categorisering, gebruiken we het standaard gewicht van 70-85 kg als basis om alle relevante informatie weer te geven. Sommige bedrijven, zoals Loaded Longboards bieden ook diverse flexniveaus voor verschillende gewichtsklassen. Meer informatie over de verschillende Flex-niveaus kan je terugvinden in onze Longboard Basics Guide – Deck Video.
1.2
Decks

Downhill

Banner Downhill Longboarddeck Bij Downhillskating kunnen snelheden tot 100 km / h en meer worden bereikt. De meeste trucks hebben echter al de neiging om te wiebelen bij ongeveer 50 km / h (bekend als een speed-wobble). Om deze reden zijn de meeste downhill boards uitgerust met een Drop zodat het board dichter bij de grond zit dan andere boards, en zo speed-wobbles voorkomt. Bij deze boards is alleen de nose en tail verhoogd, waardoor de wheelbase dichter bij de grond zit. Het zwaartepunt van de rider verplaatst zich tot onder het draaipunt van de truck, zodat het board veel stabieler is bij hogere snelheden. Vanwege het lage zwaartepunt zijn scherpe bochten ook makkelijker te nemen. Meestal is de reactietijd van zulke dropped decks wat trager bij het sturen en daarom kiezen veel downhill –riders voor flexloze top-mount boards met een hoge concave – en vooral op wegen met veel bochten. Deze boards zijn vaak veel wendbaarder dan de dropped boards.
1.3
Decks

Freeride

Banner Freeride Longboarddeck In de afgelopen jaren heeft Freeride Longboarding zich gevestigd als een zeer populaire discipline. Freeride decks zijn ontworpen voor snelheid, net zoals downhill boards. Je kan echter ook modellen met een lichte flex vinden. De meeste freeride decks zijn twin-tips (symmetrisch), dus er is geen duidelijk onderscheid tussen voor- en achterkant, wat een groot voordeel is voor slides. Bovendien worden de meeste freeride boards ontworpen als een drop-through board om slides te vergemakkelijken. Dat is meteen ook de reden waarom dropped boards zich vaak in de freeride wereld bevinden; vanwege de diepere positie. Sommige freeride decks heb echter wel nose- en tailkicks om wheelies en shove-its mogelijk te maken.
1.4
Decks

Carving

Banner Carving Longboard decks Bij Carving gaat het niet om het bereiken van de hoogst mogelijke snelheid, maar wel om diepere downhill bochten te nemen. Carving decks zijn meestal iets flexibeler en bovendien worden sommige segmenten boven de wielen vaak iets uitgehold of zijn ze zelfs niet aanwezig (cutouts), om te voorkomen dat de wielen het board aanraken (Wheelbite) en dus de bijbehorende afschuwelijke plotselinge stop voorkomen. Carving decks hebben vaak een Camber-profiel, zodat het dek enigszins omhoog gebogen is, waardoor de Flex ondersteund wordt en zorgt voor een betere bochtinzet. De lagen worden voorgespannen zodat het deck echt uit de bocht springt en dit geeft een gevoel dat zeer verwant is met surfen en snowboarden.
1.5
Decks

Cruising

Banner Cruising Longboarddeck Cruiser boards of cruisers zijn eigenlijk gewoon verlengde skateboards, omdat ze meestal een tail hebben en sommige zijn zelfs ook uitgerust met een nose. Ollies en airs zijn ook in een beperkte context mogelijk bij deze decks. De klassieke pintail –shape blijft echter wel de meest populaire vorm voor cruiser boards.
1.6
Decks

Slalom

Banner Slalom Longboarddeck Slalom boards zijn iets ingekort en hebben meestal een lengte van 60-90 cm, dus ongeveer dezelfde lengte als skateboards. Dat is de reden waarom er binnen de core longboard scene vaak gediscussieerd wordt of ze wel bij de longboards gerekend worden of niet. Voor riders die slechts af en toe gebruik maken van het board is het slalom board bijzonder populair vanwege de wendbaarheid en transport-vriendelijk formaat. Bovendien leunt het erg dicht aan bij old-school skateboarden, dus skaters kiezen ook vaak voor deze shape. Longboard Decks in de Shop
1.7
Decks

Truck Montage

Er zijn vier verschillende manieren om jouw Longboard trucks vast te maken:
  • “Top Mount”: de standaard montage, trucks worden onder het deck geplaatst.
  • “Drop-Through”: met een drop-through of dropmount worden de trucks gemonteerd op het board dat het zwaartepunt verschuift en het stuurgedrag verandert.
  • “Dropped”: longboards met een dropped of verlaagde truckmontage hebben een neerwaarts zwaartepunt, waardoor ze stabieler zijn bij hoge snelheden.
  • “Double Drop”: een double-drop is de zeldzame combinatie van een “dropthrough/dropmount” en “dropped/lowered”.
  • Naast deze manieren bestaat er ook de mogelijkheid om de trucks te monteren met “Flush cuts”. Hier worden de truckhouders in het deck gedeeltelijk uitgesneden zodat ze niet direct op de onderkant van het board gemonteerd zijn, maar iets dieper in het deck zitten. Dit is een goed compromis tussen topmount en dropthrough, maar vooraf uitgesneden flush-cuts zijn uiterst zeldzaam aangezien de uitsparingen perfect moeten passen op de baseplate van de trucks.
Verschillende manieren om trucks te monteren op Longboards
1.8
Decks

Griptape

Griptape is een schuurpapier-achtig vel met een kleverige zelfklevende onderzijde die je op de bovenkant van het longboard deck plakt om grip te bieden aan uw voeten. Uitstekende resten kunnen makkelijk worden weggesneden met een scherp mes (cuttermes). Er zijn boards met opgespoten grip tape en normale grip tape en je kunt kiezen uit een verscheidenheid van verschillende kleuren en korrels. Je kan al onze griptapes hier terugvinden. Onze Griptapes
2.1
Trucks
Longboard trucks zijn de metalen assen die de kogellagers en wielen op het longboard monteren en zijn absoluut cruciaal om jouw longboard te voltooien, anders zou je gewoon een stuk decoratief hout hebben. Elk longboard vereist twee trucks en ze komen in verschillende maten en kleuren.

Breedte

trucks_construction_nl_fr_en
De meeste Longboard-trucks hebben een andere opbouw dan standaard skateboardtrucks. Bij longboard trucks zit de kingpin meestal schuin in de truck én aan de buitenkant, de zogenaamde “Reverse Kingpin Trucks”. Deze zijn veel wendbaarder dan normale “Standard King Pin Trucks”. Toch zijn “Standard King Pin Trucks” nog steeds erg populair bij de retro en cruiser boards omdat ze dicht tegen het skateboarden aanliggen. Er zijn ook enkele freeride en downhill longboards die standaard kingpin trucks gebruiken, vanwege het lagere niveau van de trucks en hun inertie. Bij de keuze van de trucks, moet je vooral rekening houden met de breedte van jouw deck. In het algemeen moet de positie van de kogellagers aan de buitenkant van het deck liggen. Natuurlijk is het zeer zeldzaam dat de trucks precies op het board passen, maar dan kan je beter bredere trucks kiezen dan te smalle. Smallere trucks zijn wendbaarder, maar als je ze gebruikt op bredere boards, moet je zeker Riserpads gebruiken om wheelbites te vermijden. Bredere trucks bieden je echter meer stabiliteit. Een ander belangrijk kenmerk is de draaihoek van de baseplates. Hoge hoeken zoals 50 ° zijn geschikt voor vele bochten en lage hoeken zoals 42 ° garanderen meer snelheid.
2.2
Trucks

Hangerflip / Bushings

Er zijn enkele afstelmogelijkheden door bijvoorbeeld de kingpins vaster of losser aan te draaien, verschillende bushings, die beschikbaar zijn in verschillende hardheden, en bij sommige fabrikanten is het zelfs mogelijk om de hangers van de trucks om te draaien, de zogenaamde hangerflip, waardoor de trucks nog iets lager zitten en dus stabieler zijn. Het verlaagt je zwaartepunt en maakt de trucks minder responsive, omdat het de leunweerstand van het deck verandert ten opzichte van de hanger. Vooral bij Downhillskating moet je ervoor zorgen dat de achterste truck vaster wordt aangedraaid dan de voorste truck. Achsaufbau und Pivotwinkel der Longbardachsen De bushings zijn de rubberen rondes in de assen. Normaal gezien is een bovenste en een onderste bushing vereist voor elke truck, hoewel dit niet altijd verplicht is. Er bestaan ook trucks met 1 bushing. Bushings zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en hardheid, en hebben invloed op het stuurgedrag van de trucks. Tapered (Cone) bushings zijn veel wendbaarder, terwijl Platte bushings (barrel bushings) de truck trager maken que reageerbaarheid, maar stabieler. Daarnaast zijn er ook Eliminator en Chubby bushings die de truck op een bepaald punt blokkeren, en dat is ideaal voor freeride en downhill. Elke truck met twee bushings is voorzien van een top, de road-face bushing (Top bushing) en de lower, de board-face bushing (Bottom bushing). Als je niet helemaal tevreden bent met de prestaties van uw trucks, raden wij je de volgende combinaties aan – afhankelijk van jouw gewicht:
  • Cruising: Cone Bushings boven en onder
  • Carving: Cone Bushings boven en onder, of Cone Bushing boven en Barrel Bushing onderin
  • Freeride: Cone Bushing boven en Barrel Bushing beneden, of Barrel Bushings zowel boven als onder
  • Downhill: top en bottom barrel bushings, of Barrel Bushing boven en Eliminator / Chubby Bushing vanonder
Longboard Trucks in de Shop Bushings in de Shop
3
Wielen

Longboard Wielen

Longboardwielen zijn gemaakt van polyurethaan en hebben verschillende diameters, breedtes en hardheid, die zijn uitgedrukt in durometer “A”. Hoe hoger het getal achter de A (bijvoorbeeld: 101a), hoe harder de wielen zijn en hoe meer ze zijn geschikt voor slides. Wielen van 73a worden als zacht beschouwd en zijn ideaal voor ruwe oppervlakken. Bij de keuze van de wielen moet je altijd bepaalde compromissen nemen op het gebied van grip, tractie, sliding en smoothness. Hier leggen we alles uit wat je moet weten om je te helpen om de meest geschikte wielen voor jouw setup te kiezen. Longboard Wielen in the Shop
3.1
Wielen

Hardheid

Longboard Wielen
Zachtere wielen hebben meer grip op de weg, maar de neiging om ongecontroleerd te schuiven als ze proberen voortdurend om grip te begrijpen. Ze dragen ook sneller omdat de wrijving tussen de weg en het wiel is hoger, waardoor ze een klein beetje langzamer dan harder wielen maakt. Harder wielen glijden beter, voorspelbaarder, sneller en zijn beter te beheersen omdat er minder wrijving is met de weg. Ze hebben echter wel minder grip dan zachtere wielen en ze zijn niet zo vergevingsgezind op ruwe wegen dan zachtere wielen. Je moet ook aandacht besteden aan de hardheid van de wielen in functie van uw lichaamsgewicht: hoe zwaarder je bent, hoe harder het wiel zou moeten zijn.
3.2
Wielen

Grootte

De diameter van de wielen beïnvloedt het rijgedrag: kleinere wielen hebben een snellere acceleratie en remmen net zo snel, maar ze zijn niet de soepelste van de hoop en de kogellagers warmen sneller op. Grote wielen blijven stabiel bij hoge snelheden en de kogellagers warmen minder snel op. Maar bij het kiezen van de grootte van de wielen, moet je ook rekening houden met de hoogte van jouw board, anders heb je misschien wheelbites, en alle bulten en blauwe plekken die daarbij horen … Brede wielen hebben een hogere wrijving, waardoor ze iets minder snel zijn dan smallere wielen, hoewel deze factor niet zo ernstig is als de hardheid van de wielen. Bredere wielen rijden smoother en hebben meer grip, dus sliden is een beetje moeilijker dan met smallere wielen. Kleinere wielen sliden makkelijker en zijn sneller op topsnelheid, maar deze ligt wel lager dan bij grotere wielen. Hoe groter het wiel, hoe hoger de topsnelheid en hoe langer het duurt om te remmen, maar ze zijn wel meer vergevingsgezind op ruwe wegen. Longboard wielen in de Shop
3.3
Wielen

Hub / Wheel core

Bearing Seat Hub
De Hub van het wiel speelt een belangrijke rol. De Hub geeft de locatie aan waar de kogellagers in het wiel zijn gemonteerd, dus de kern. Er wordt onderscheid gemaakt in Centerset, Sideset en Offset (zie afbeelding). Sideset wielen zijn het makkelijkst om mee te sliden, maar zullen waarschijnlijk het meest conisch vervormen. Centerset wielen vervormen het minst conisch. Offset wielen bieden u het beste compromis tussen deze twee vormen. In het algemeen slijten de wielen het meest daar waar de kogellager zit. De randen van de wielen spelen ook een grote rol in het rijgedrag. Scherpe en rechte zijkanten veroorzaken snelle slides. Harde randen bieden je meer grip en zachte randen, dat kan je wel raden: minder grip. Ronde kanten sliden meer voorspelbaar en veel meer gecontroleerd dan zeer dunne randen en helpen je om gemakkelijk terug in de normale beweging te geraken. Longboard Wielen in de Shop
4.1
Parts

Bearings/kogellagers

Banner Longboard Bearings
Voor jouw longboard, kan je gewoon gebruik maken van de normale skateboard bearings. Je moet er wel voor zorgen dat de kogellagers van goede kwaliteit zijn om een hoge duurzaamheid te garanderen. Elk wiel is voorzien van 2 kogellagers en kan best spacers gebruiken om compressie van de kogellagers te voorkomen en zodat de wielkern niet beschadigd wordt. Keramische kogellagers worden aanbevolen vanwege hun hoge hittebestendigheid en weerstand tegen water. Je moet ook checken of je trucks hebt met een 8mm of 10mm axlepin. Hoewel de meeste kogellagers gemaakt zijn voor 8mm aspinnen, zijn er ook speciale kogellagers voor 10mm aspinnen. 8mm is de standaard hier bij skatedeluxe en trucks met een 10mm axlepin zijn specifiek aangegeven. Bearings in de Shop
4.2
Parts

Riserpads

Banner Longboard Riserpads
Riserpads zijn gemaakt van rubber of kunststof en zijn beschikbaar in verschillende diktes en hardheden. Ze absorberen de impact en vergroten de afstand tussen uw deck en de wielen. Deze toename van afstand kan vooral helpen als je veel te maken hebt met wheelbites. Je moet er echter wel voor zorgen dat je jouw board niet té hoog maakt, want dan kan het pushen heel onaangenaam worden aangezien je moet jouw been harder moet buigen bij elke push. Verder zijn er ook haakse shockpads (wedges) die het sturen sterk kunnen veranderen door de verandering in de hoek waarmee het board op de trucks wordt bevestigd. Als je wedges wil monteren, zodat de truck meer is gericht naar de voorzijde, vergroot dit de wendbaarheid, zodat je makkelijker kan sturen en het natuurlijker aanvoelt. Als de wedges zijn gemonteerd, worden de trucks verder naar binnen gericht en dit maakt de besturing meer rigide en dus langzamer. Riserpads in de Shop
4.3
Parts

Montagesets (Hardware)

Banner Hardware/Bolt packs
Hardware maakt van uw longboard … nou ja, een longboard! Zonder deze zou je niet in staat zijn om de trucks aan het board te hangen en heb je gewoon een mooi decoratief stuk hout. Ze houden elkaar wat bij elkaar hoort. Het kiezen van degelijke hardware is enorm belangrijk voor de veiligheid van een skate of longboard. Je moet echter herhaaldelijk controleren voor elke rit of alle schroeven nog stevig vastzitten. Het kan goed zijn dat je ze weer vast moet zetten om ervoor te zorgen dat alles veilig blijft… zéker safety first! Montagesets zijn verkrijgbaar in twee verschillende vormen en verschillende lengten. De vormen van de montagesets zijn te onderscheiden met Philips schroeven (kruis-schroeven) en Allen schroeven (Inbus). Houten topmount longboards worden meestal gemonteerd met inbus -schroeven omdat de schroefkop zich naadloos in het materiaal trekt, dus het laat geen stompe schroeven achter op het oppervlak. Maar eigenlijk is dit bij kruisschroeven ook het geval, dus het verschil is eigenlijk te verwaarlozen. Kruisschroeven worden meestal gebruikt bij dropthrough decks. Zij rusten op het materiaal en trekken zichzelf er niet in. Daarom worden ze ook gebruikt om het materiaal van foamcore-longboards beschermen. Om de juiste lengte te bepalen voor jouw schroeven, kan je de volgende variabelen gebruiken: • Dikte van het Deck • Shock- / Riserpad • Baseplate hoogte + moeren (3/8″) Bijvoorbeeld: Deck dikte 0.6″ (1,5cm) + Shock Pad 1/8″ + Baseplate hoogte + moeren (3/8″) = 1.1″ =>Lengte van de schroeven is 1 1/8”
Hoogte Shock- / RiserPads
Deck Dikte Geen riser 1/16″ 1/8″ 1/4″ 3/8″ 1/2″
1 – 1,25cm 7/8″ 1″ 1″ 1 1/8″ 1 1/4″ 1 1/2″
1,25 – 1,55cm 1″ 1 1/8″ 1 1/8″ 1 1/4″ 1 1/2″ 1 1/2″
1,55 – 1,9cm 1 1/8″ 1 1/4″ 1 1/4″ 1 1/2″ 1 1/2″ 2″
1,9 – 2,2cm 1 1/4″ 1 1/2″ 1 1/2″ 1 1/2″ 2″ 2″
Hardware in de Shop
Als longboarden totaal onbekend terrein is voor je, of je wil gewoon zelf jouw gepersonaliseerde setup niet samenstellen, dan zijn complete longboards de ideale oplossing. Onze completes hebben alle onderdelen die we individueel verkopen, dus ze zijn perfect als eerste longboard om te beginnen, en vaak ook goedkoper dan wanneer je zelf een setup samenstelt. Check onze complete longboards hier. Complete Longboards in de Shop
Indien je nog vragen hebt, aarzel dan zeker niet om onze klantenservice te contacteren. We helpen je graag verder met alles wat je wil weten.