16
December 2016
2018-05-25T14:33:42+02:00

Oostenrijk is het altijd waard om te bezoeken. Vooral met het skatedeluxe team! Maar deze keer waren de jongens niet in voor alpen, verse melk en hoge bergen. Hun doel was om de Oostenrijkste zeeën aan concrete te testen. Volg het skatedeluxe team op hun Into the Valley trip!

 

Into The Valley | B-Sides

Het plan: Het team samenbrengen op een trip. De bestemming: De republiek van Oostenrijk. Maar geen tijd om te wandelen met een groep van hout liefhebbers. De Alpen zijn altijd een mooie achtergrond geweest voor ons hoofd doel: de urban spots van alpine metropolen.

INTO THE VALLEY | SKATEDELUXE

Lang verhaal kort: Willow, Denny Pham, Ben Dillinger, Christoph Radtke, Douwe Macaré en Matt Débauché zijn naar Innsbruck gebracht waar Florian “Burny” Hopfensperger, Severin Strauss en Peter Mader al stonden te wachten met hun camera’s klaar voor actie. Geen tijd om toerist te spelen want de creatieve straten van de universiteitsstad wachtte om gevonden te worden!

Innsbruck

Inwoners: 122.458

Grootte: 104,9 km²

Hoogte: 574 m

Spot to be: Landhausplatz

Douwé Macaré - Innsbruck | Burny

“Douwé Macaré is klaar voor de volgende sessie in Innsbruck”

Innsbruck is modern en haar architectuur lijkt gemaakt om te skaten. Logisch dat er verschillende internationale teams in deze stad te vinden zijn!

Het uitzicht op de bergen voorspelt goed weer in het dal bij de rivier en de kickout factor lijkt ook aan onze kant te staan.

Met team manager Eric als lokale spotguide had de stad bij de rivier geen geheime spots meer voor ons.

Het nieuw ontworpen Landhausplatz laat zichzelf zien als een waar Mecca voor skateboarden. Ontdanks de velen andere verhalen is deze plaza officieel open om te skaten!

Verschillende obstakels zijn niet alleen inspirerend voor fotografen maar vooral ook om te skaten.

Maar wees niet bang om een rondje te rijden in de stad! er is een beroemde triple set die wachtte op NBD’s van onze teamriders.

Willow - Innsbruck | Burny

“Willow gemotiveerd in Innsbruck”

   

Wenen

Inwoners: 1,741 millions

Grootte: 414,87 km²

Hoogte: 151 m

Spot to be: Donauinsel

Denny Pham - Vienna | Burny

“Denny Pham met goede vibes in Wenen”

Servus, Innsbruck! Tata, Wenen! Punt #2 op onze agenda: De hoofdstad van Oostenrijk.

Naast schnitzel, Falco en Hoge pieten had het skatedeluxe team alleen ogen voor de streetspots.

Na een goede openings sessie bij het Donauinsel gingen de jongens dieper de stad in. Het weer, de mooiste spots en een goede sfeer waren de ingrediënten om wat serieuze footage te stacken.

In het oude stadje staan rauwe spots en speciale architectuur dicht op elkaar en kan het alleen mooier worden door de kunst van het skateboarden.

Terwijl de coole spots onder verschillende bruggen geen problemen veroorzaken zal de politie zo nu en dan even komen kijken als je een sessie hebt in het open zicht zoals bij de Hofburg stairs. Maar als de mannen in uniform dan uiteindelijk komen zijn er gelukkig genoeg andere opties in Wenen.

Natuurlijk konden de jongens de noodzakelijke Wiener schnitzel niet zonder toetje op dus local shredder Marcus Riegel serveerden ons met wat desserts zoals de Stubentor ledges, de Urania rail en de Kaisermülen up-ledge.

Douwé Macaré - Vienna | Burny

“Douwe wacht op de Weense metro”

   

Soms zijn de beste dingen heel dichtbij! Hoewel deze wijsheid een beetje gek is is hij alsnog waar. Wenen en Innsbruck zijn niet alleen goede bestemmingen om de bergen te ontdekken in de zomer maar tijdens de winter wordt er ook genoeg geskate. Zoals we in het begin al zeiden – Oostenrijk is zeker het bezoeken waard, op welk board dan ook!

Über