01
December 2023
2023-12-01T09:09:45+01:00

De Globe Liaizon colorway Oxblood/Maalouf van Christian Maalouf maakt op het eerste gezicht natuurlijk indruk met zijn chique stijl, die is geïnspireerd op de klassieke loafer. De visuele indruk van de schoenen is fantastisch. Voordat de schoenen werden geskate, waren ze onderdeel van een trouwoutfit, want ook bij het skaten snijdt de Globe Liaizon een mooi figuur.

Globe Skateboard Liaizon Maalouf Wear Test

Eerste indruk & fit

De Globe Liaizon heeft een gevulkaniseerde zool en de Globe Shockbed binnenzool voor impact support, die is versierd met subtiel artwork. De zoom van de schoenen is licht gevoerd en het leer maakt over het algemeen een zeer hoogwaardige en robuuste indruk.

Globe Skateboard Liaizon Maalouf Wear Test

Ik draag voor bijna alle schoenen een US 12/EU 46 en de Globe Liaizon past mij perfect in een US 12. Ook heeft de schoen een relatief normale cut. De slip-on schoenen zaten veilig en stevig op mijn voeten. Twijfel je echter tussen twee maten en wil je zeker met deze schoenen skaten, dan raad ik je aan een maat kleiner te nemen.

De prestaties van de Globe Liaizon

De schoenen zitten zeer comfortabel en zijn ook prima te dragen buiten het skaten. Ik hoefde de schoenen niet in te lopen en had helemaal geen problemen zodra ik ermee ging skaten.

Globe Skateboard Liaizon Maalouf Wear Test

Bij skateschoenen heb ik vaak het dringende gevoel dat ik ze na een sessie uit moet doen. Dit gevoel heb ik bij de Globe Liaizon nooit gehad en de schoen zat gewoon altijd comfortabel. De Shockbed binnenzool is zeer comfortabel en beschermde mijn voeten goed tegen hardere impact.

Duurzaamheid

Ik skate de Globe Liaizon schoenen met relatieve flexibiliteit en veelzijdigheid. Grote gaps of trappen met veel impact vermeed ik echter grotendeels. Ik denk ook dat een slip-on schoen de nodige robuustheid mist als het om grotere impact gaat. Dit is echter slechts mijn persoonlijke mening.

Ik heb met de schoenen veel transition, speelse spots en curbs geskate. De linker- en rechterschoen werden door veel Nollie tricks even zwaar belast. De grip en boardfeel van de Liaizons zijn erg goed. De schoen zelf lijkt vrij dun, maar geeft tegelijkertijd een goed gevoel van veiligheid en bescherming.

Globe Skateboard Liaizon Maalouf Wear Test

Zichtbare slijtage

Aan het leer van de schoenen zijn de eerste tekenen te zien dat er met de schoenen geskate is. Het is de bedoeling dat het leer op de belaste plekken een andere kleur krijgt door de wrijving van de griptape.

Globe Skateboard Liaizon Maalouf Wear Test

Het is daarom wat lastig om de slijtage van de schoenen te interpreteren. Na enkele uren waren er, afgezien van de visuele kleurverandering van het leer, nauwelijks noemenswaardige gebruikssporen te zien. De zool vertoonde na ongeveer 20 uur skaten de eerste kleine gebruikssporen maar biedt nog steeds een uitstekende demping.


Conclusie

Over het algemeen ben ik zeer positief verrast door de duurzaamheid van de Globe Liaizons. Eerlijk gezegd had ik dit niet verwacht van een op loafers gerichte skateschoen. Sporen van gebruik en slijtage zijn uiteraard zichtbaar. Deze zien er echter zeer indrukwekkend uit op de Liaizon van Globe en maken ook deel uit van de stijl van de schoenen.

Als je op zoek bent naar een stijlvolle en optisch zeer unieke skateschoen die qua prestaties op geen enkele manier onderdoet voor andere skateschoenen, dan zul je zeker genieten van de Globe Liaizon.

Voordelen

  • duurzaamheid
  • geen break-in periode
  • unieke verkleuring van het leer tijdens het skaten

Nadelen

  • geen

Über