Trick Tip
FS Bluntslide

Een Frontside Bluntslide lijkt erg op een Tailslide behalve dat nu je wielen aan de bovenkant van de ledge zitten terwijl je slide. Dit is waarschijnlijk een van de moeilijkste slides en daarom eigenlijk ook een beetje de king van alles slides.

De weg naar een goede FS Bluntslide kan erg hobbelig en pijnlijk zijn. Als je eenmaal je angst en de slams hebt overleeft, dan heb je een van de meeste elegante skateboard tricks aan je repertoire toegevoegd. Omdat de slide positie van de FS Bluntslide een beetje ongewoon kan zijn helpt het om eerst te proberen in de Blunt Stall te springen.

Leer hier hoe je een FS Bluntslide moet doen!

FS Bluntslide
Video

FS Bluntslide

FS Bluntslide
Sequence

Trick Tip Sequence: FS Bluntslide

Skateboard Trick FS BluntslideSkateboard Trick FS BluntslideSkateboard Trick FS BluntslideSkateboard Trick FS BluntslideSkateboard Trick FS BluntslideSkateboard Trick FS BluntslideSkateboard Trick FS BluntslideSkateboard Trick FS BluntslideSkateboard Trick FS BluntslideSkateboard Trick FS BluntslideSkateboard Trick FS BluntslideSkateboard Trick FS Bluntslide
FS Bluntslide
Stap voor Stap

Trick Tip Stap voor Stap: FS Bluntslide

Klik om te vergroten

1. Rij bijna parallel op de ledge aan met je voeten in de Ollie positie en Ollie omhoog richting de ledge.

Spring hoog genoeg zodat je achterste truck over de ledge gaat.

2. Draai je heupen in een backside 90 graden beweging en land met je tail en je achterste wielen op de bovenkant van de ledge.

Draai alleen je heupen in de slide en blijf je schouders recht houden de kant waarop je slide.

3. Hou je gewicht op de tail en leun een beetje weg van de ledge zodat je je achterste voet en je board goed op de ledge locken.

Probeer je board zo verticaal mogelijk te houden als mogelijk is. Dat zorgt ervoor dat je niet uit de blunt slide positie zal gaan glijden.

4. Draai aan het einde je heupen terug en rij clean weg.

5. Je kunt ook proberen op uit te poppen of door te draaien to fakie.

Meer Tricks
?

Wat is de volgende trick?

Met een FS Bluntslide on lock sta je op de top. Ben je hyped en wil je meer leren? Ga dan nu voor de FS Smithgrind!

Als je wat meer flat tricks wilt leren check dan onze trick tip section voor alle trick tips op flat. Ben je meer in voor een mini ramp sessie dan moet je onze trick tip section voor transition checken. Zijn grinds meer jou ding en wil je er meer leren check dan de alle trick tips op curb en rail.