30
December 2016
2018-03-05T12:33:13+01:00

Voordat we afscheid nemen van 2016 met vuurwerk bekijken we snel nog de top 10 skate schoenen van dit jaar. We hebben alles van A tot V wat jij de afgelopen maanden het leukst vond op een rijtje gezet.

Nadat we de beste merken voor decks, wielen en trucks in 2016 hebben laten zien is het nu tijd om de beste skate schoenen te introduceren. Hoewel dit jaar niet een hele grote hit was, waren de schoenen dat zeker wel.

Korte uitleg: De resultaten zijn gebaseerd om de shop visits, verkochte schoenen en interesse in blof posts van de top players in de industrie.

De beste merken & clips van 2017

#10: Emerica x Independent The Reynolds Low Vulc

#10: Emerica x Independent The Reynolds Low Vulc
Laten we bovenaan beginnen met een kleine tijdreis terug in naar hergst 2016 toen de Emerica x Independent collab onze aandacht trok. De absulute highlight van de collectie was natuurlijk de Emerica x Independent The Reynolds Low Vulc. Deze vulc versie van het klassieke Andrew Reynolds pro model heeft een flexibele zool en geeft perfecte boardfeel. Door het Ortholite voetbed geeft deze schoen genoeg demping voor grote uitdagingen. Visueel n technisch een solide schoen van de boss himself!

#9: éS Accel Slim

#09: éS Accel Slim
Op de negende plaats verwelkomen we de éS Accel Slim. De dunne versie van de éS Accel, de beste skate schoen aller tijden, die ontworpen is voor de moderne generatie skaters. Met minder bagage van de cup zool maar met technische kenmerken als het origineel blijft de Accel bij de traditie van het merk. Mer dank aan de driedubbel gestikte toe cap, een mesh tong voor betere luchtcirculatie en de schock absorberende STI binnenzool kun je uitkijken voor een re-editie van een klassieker.

 #8: Converse One Star Pro

#08: Converse One Star Pro
De Converse One Star Pro is geland op het podium. De nieuwe editie van de basketball schoen uit 1970 is gekarakteriseerd door het tijdloze uiterlijk. Het sterke bovenmateriaal gemaakt van premium suede maakt deze skate schoen erg duurzaam en blowouts hebben geen kans. Daar naast heeft de schoen een grippy vulc zool voor goede boardfeel en een lunarlon voetbed voor impact. De tong geeft een goede fit in de schoen zodat alles op z’n plek blijft terwijl je skate.

#7: DC Evan Smith

#07: DC Evan Smith
2016b was niet alleen het jaar van Evan Smith maar ook van de rubberen toe caps. Het is dus geen verassing dat zijn eerste signature schoen van de bijna-Thrasher SOTY voorkomt in onze Top 10. De DC Evan Smith S is een goede smalle old school schoen met een rubberen toe cap. Het magische woord voor dit model is Impact I™ en staat voor een compleet nieuw zool design van DC. Met hulp van een conisch patroon en een dunne durometer in de rubberen buitenzool land je met de Evan Smith S altijd zacht. In combinatie met het duurzame Super Suede heb je een schoen waar je op kan bouwen.

#6: Nike SB Bruin Hyperfeel

#06: Nike SB Bruin Hyperfeel
Er is geen twijfel mogelijk dat de Nike SB Bruin een van de oudste kandidaten is in onze Top 10. Sinds 1972 is de Bruin al in de game. Eerst als basketball schoen en nu als sterke skate schoen. Dit jaar lanceerde Nike SB de Bruin Hyperfeel, een speciale versie van de klassieker met nog meer skate-specifieke kenmerken. De Nike SB Bruin Hyperfeel rust op een dun en flexibele web rubberen buitenzool die een geweldige board feel geeft. Daar naast zal alle impact geabsorbeerd worden op het Hypercrush voetbed die blessures tegen gaat in het hiel gebied. De naadloze hyperscreened toe cap en het stevige suede maakt dit een robuuste schoen.

#5: Etnies Marana

#05: Etnies Marana
Geen top lijst zonder de Etnies Marana. Dit succesvolle model van het merk heeft het geschop tot de vijfde plek voor een reden. Of het nu de Etniet x Plan B collectie als een mid-cut Vulc versie, De Ryan Sheckler pro schoenlaat ons elke keer weer positief. Met bewezen kenmerken als de STI Evolution Foam pad zool en het Foam Lite 1 voetbed is een soepele landing gegarandeerd. Dit en de extreem robuuste buitenkant van nubuck leer samen met de duurzame toe cap van polyurethane geeft deze schoen een lang leven.

#4: Vans Gilbert Crockett Pro

#04: Vans Gilbert Crockett Pro
Daar is hij dan: de eerste Vans schoen in onze Top 10! De vierde plek gaat naar de Vans Gilbert Crockett Pro. Maar hij zou ook zo in de top drie beland kunnen zijn. Het belangrijkste kenmerk van de Gilbert Crockett is de Waffle Cup die eigenlijk een mix is van een vulc en cup zool. Daarmee slaat Vans twee vliegen in een klap: Het vulc gedeelte geeft een goede boardfeel als elke andere Vans schoen maar de cup zool geeft de schoen goede demping. Het versterkte voetbed met DuraCap toe cap er op zorgt dat je een schoen als geen ander hebt!

#3: adidas Adi Ease Premiere

#03: adidas Adi Ease Premiere
Met een simpel uiterlijk maar belangrijker binnenwerk is de adidas Adi Ease een van de top drie schoenen op onze lijst. Deze speciale editie geeft een extra laag adiTuff onder de toe cap. Deze dunne rubberen laag geeft de schoen meer duurzaamheid en zelfs keiharde sessies is geen probleem met deze schoen. De gevulcaniseerde buitenzool geeft een goed boardfeel evenals grip en flexibiliteit. Logisch dat deze schoen in de top drie staat!

#2: Vans Old Skool Pro

#02: Vans Old Skool Pro
De Vans Old Skool Pro komt op de tweede plaats! Deze Van Dore klassieker behoort in de skatewereld als gebroken botten. In vergelijking met de originele Old Skool is deze pro versie beter bekend als de Vans Old Skool 92 Pro. Hij komt met twee nieuwe skate kenmerken. Aan de ene kant is dat de Duracap met toe cap die je schoen een langer leven geeft en aan de andere kant is dat het Ultracush HD voetbed met een zachte uitneembare binnenzool die alle impact opvangt. Naast de geculvaniseerde Vans waffle zool krijg je een robuuste flexibele schoen voor dagelijks gebruik.

#1: Nike SB Zoom Stefan Janoski

#01: Nike SB Zoom Stefan Janoski
En de top skate schoen van dit jaar is……..tromgeroffel… de Nike SB Zoom Stefan Janoski! Verrast? niet echt zeker? Dit signature model van Stefan Janoski is simpelweg niet te verslaan. Als een van de beste skate schoenen ooit combineerd deze alles: het beste board feel, genoeg stijl, goede demping en comfort. De letters “For daily use” op de schoen zijn niet overdreven! De Nike SB Zoom Janoski is de perfecte schoen voor jouw dagelijkse dosis skateboarden. Hij is nu beschikbaar in ontelbare kleuren en versies wat het het meest uitgebreide Nike SB pro model ooit maakt. Of hij nu komt in premium leer, Hyperscreen of de klassieke zwarte buitenkant, je kan niet de mist in gaan met deze!

 

En dat was het weer voor onze top 10 populaire skate schoenen van 2016. Natuurlijk hebben we ook wat eervolle vermeldingen – deze schoenen hebben onze lijst nog niet gehaald maar zijn zeker het bekijken waard. Dit zijn schoenen van New Balance Numeric en de Adidas Lucas Premiere ADV en de HUF Classic Hi.

Ben je het met ons eens of mis je een favoriet? Laat het ons weten in de comments en wie weet zien we in 2017 wel weer nieuwe schoenen dit beter zijn dan die van dit jaar.

 

Über