01
December 2022
2022-12-01T13:50:34+01:00

Binnen korte tijd heeft Tiago Lemos twee pro skate schoenen ontvangen van New Balance Numeric. Zowel de NBN 1010 als zijn opvolger, de NBN 808, hebben hun voordelen. We hebben voor je getest waar de sterke punten van de twee schoenen zitten.

New Balance Numeric 808 vs NBN 1010 Wear Test

De eerste pro schoen van Tiago Lemos voor New Balance Numeric was een enorm succes. Met de release van de NB# Tiago 1010 lanceerde New Balance een skateschoen die vakkundig moderne technologie combineert met een “omvangrijk” retro design. Een mengeling die voorheen niet beschikbaar was, maar waar veel vraag naar was.

De beste voorwaarden voor een ander silhouet met vergelijkbare eigenschappen: de NB# Tiago 808. Beide schoenen profiteren van een brede technologische knowhow en de ervaren productontwikkeling van New Balance.

New Balance Numeric Tiago: 90s vibes & high-tech

Zowel de New Balance Numeric Tiago 1010 als de NB# Tiago 808 zitten vol technologische verfijningen. Er zijn echter enkele verschillen tussen de twee modellen.

New Balance Numeric 808 Wear Test

Beide schoenen zijn uitgevoerd als cupzolen. Terwijl de 1010 wat sportiever en wendbaarder is, troeft de 808 met meer stabiliteit en ondersteuning. Maar is ook wat zwaarder.

New Balance Numeric 808 Wear Test

Het hart van de 1010 is de “FuelCell” tussenzooldemping met een Ortholite binnenzool. De 808 maakt gebruik van de nieuwe “ABZORB” tussenzool, die is ontworpen om voldoende schokabsorptie en langdurig comfort te bieden.

Fit & boardfeel van de NB# Tiago 1010

Ondanks het brede silhouet voelt de #1010 comfortabel atletisch of knus aan de voet en biedt hij een fatsoenlijk boardgevoel. De FuelCell zool unit is een opvallende technologie.

New Balance Numeric 1010 Wear Test

Ik heb zelden zo’n comfortabele skateschoen aan gehad als de Tiago 1010. Gecombineerd met de Ortholite binnenzool en het FantomFit ondersteuningssysteem doe je je voeten een groot plezier met deze schoen.

Fit & boardfeel van de NB# Tiago 808

De 808 kan qua pasvorm en boardfeel nauwelijks op tegen de 1010. Deze vergelijking is echter bijna oneerlijk. De 808 biedt uitstekend comfort met de ABZORB tussenzool en is zelfs iets steviger gesneden dan de Tiago 1010.

New Balance Numeric 808 Wear Test

De Tiago 808 is eigenlijk de meer robuuste schoen en het silhouet dat meer stabiliteit en ondersteuning biedt. Daarom moet je echter een paar opofferingen accepteren in het boardgevoel. Net als de #1010 is hij uitgerust met een Ortholite binnenzool. De NB# Tiago 808 is over het algemeen iets stijver en niet zo flexibel als de NB# Tiago 1010.

Duurzaamheid van de NB# Tiago 1010

De New Balance 1010 skateschoen is gemaakt van glad of suède leer en mesh panelen, afhankelijk van het model. Sterk belaste delen van de schoen worden extra beschermd tegen voortijdige slijtage door NDurance verstevigingen.


New Balance Numeric 1010 Wear Test

De schoen is een kwaliteitsproduct, wat meteen duidelijk is bij het uitpakken – de schone verwerking en hoogwaardige materialen laten een zeer goede indruk achter die ook na langdurig gebruik blijft.

Duurzaamheid van de NB# Tiago 808

Net als zijn voorganger doet de #808 het erg goed op het gebied van duurzaamheid. Dit is eigenlijk waar de echte sterke punten van de schoen liggen. Qua duurzaamheid is de Tiago 808 zeker te vergelijken met een tank.


New Balance Numeric 808 Wear Test

Naast de NDurance verstevigingen is er ook aandacht besteed aan duurzaamheid in de vetersluiting. Zo wordt bij de onderste twee oogjes een rubberen coating gebruikt die de veters beschermt tegen slijtage door griptape. De schoen is enorm robuust en duurzaam gebouwd – of het nu gaat om leren panelen, mesh-stof, naden of het rubber van de zool.

Conclusie: New Balance Numeriek 1010 of 808 – Welke past bij jou?

Met de twee Tiago Pro modellen heeft New Balance Numeric twee schoenen op de skateschoenen markt gebracht die zowel qua kwaliteit als qua prijs in de hogere klasse zitten.

Terwijl de NB# Tiago 1010 vooral uitblinkt door een hoog draagcomfort en een goede pasvorm, maakte de NB# Tiago 808 vooral indruk op mij wat betreft stabiliteit, ondersteuning en duurzaamheid. Afhankelijk van wat je waardeert in je skateschoenen, kan ik je beide modellen met een gerust hart aanbevelen. Je zult zeker niet teleurgesteld worden.

Pluspunten NB# Tiago 1010

  • design
  • boardfeel
  • ademend vermogen
  • comfort

Minpunten NB# Tiago 1010

  • geen

Pluspunten NB# Tiago 808

  • design
  • duurzaamheid
  • stabiliteit & support

Minpunten NB# Tiago 808

  • prijs

Über