23
November 2022
2022-11-23T11:25:39+01:00

Ter gelegenheid van het 30-jarig jubileum van de Vans Half Cab viert het traditionele merk samen met de skateboardwereld de legendarische skateschoen. Reden genoeg voor ons om de vernieuwde versie van Steve Caballero’s iconische Pro Model uit 1992 te testen.

Vans Skate Half Cab ´92 Wear Test

Het tijdloze silhouet van de Half Cab ’92 is zelfs na 30 jaar onveranderd gebleven, maar de schoen heeft een aantal technische updates gekregen vanwege de uitdagingen van het moderne skaten.

Impressie en fit van de Half Cab ’92

De Half Cab ’92, vers uit de doos, zit zoals een skateschoen hoort te passen. De schoen valt “op maat”, daarom kun je hem in je gebruikelijke maat bestellen. Zonder drukpunten ligt de voet stevig op het nieuwe PopCush Energy voetbed. De gevoerde tong wordt altijd in de optimale positie gehouden door tong straps. Dit zorgt voor een aangenaam gevoel van veiligheid in het middenvoetgebied.

Vans Skate Half Cab ´92 Wear Test

Het halfhoge silhouet van de Half Cab zorgt ook voor een comfortabele demping in het enkelgebied en beschermt een beetje beter tegen boards die uit het niets kunnen schieten en tegen je enkels komen.

Vans Skate Half Cab ´92 Wear Test

De eerste sessies in de Vans Skate Half Cab

Zonder de schoen voor de eerste sessie te hebben gedragen, had ik vanaf het begin een fijn gevoel zonder me onbeschermd te voelen. Bij het skaten presteert de Half Cab ’92 op de gebruikelijke Vans manier – goed boardgevoel, eersteklas flick gedrag en goede demping in het zoolgebied.

Vans Skate Half Cab ´92 Wear Test

Of het nu bij de teen of bij de hiel is, de Half Cab biedt overal voldoende bescherming, zodat sterke impact opgevangen kan worden. Tijdens flip tricks overtuigt de schoen dankzij het bovenmateriaal van suède. De beproefde Vans Duracap neus garandeert langdurige duurzaamheid voor langdurig plezier met flip tricks.

De nieuw ontworpen buitenzool in het klassieke Wafflecup ontwerp is bijgewerkt met de nieuwe SickStick rubbersamenstelling en kan indruk maken met een nog betere grip, flexibiliteit en maximale duurzaamheid.

Vans Skate Half Cab ´92 Wear Test

Duurzaamheid van de Vans Skate Half Cab ’92

Na ongeveer 20 skate uren zijn de gebruikelijke gebruikssporen te zien. Een paar naden scheurden in het flick gebied. Dit had geen invloed op het gevoel of de prestaties van de schoen.


Vans Skate Half Cab ´92 Wear Test

De veters vertonen ook de gebruikelijke gebruikssporen, maar scheuren nog lang niet. Het loopvlak van de zool is na de uitgebreide sessies nog volledig intact en is op geen enkel moment overmatig versleten. De Half Cab overtuigt hier met de gebruikelijke Vans kwaliteit en zorgt voor een lange grip op het board.

Conclusie

De Vans Skate Half Cab ’92 is een veteraan in het Vans assortiment. Zelfs na 30 jaar overtuigt de klassieker met kwaliteit, comfort en eersteklas skateprestaties. Of het nu in de transition is of op straat, met de Half Cab ben je goed uitgerust en kun je door elk terrein scheuren.

Pluspunten

  • Boardgevoel & grip
  • Geen “breaking in” fase
  • Duurzaamheid

Minpunten

  • Geen

Über