18
October 2020
2023-06-29T15:27:59+02:00

Op het eerste gezicht lijkt de Nike SB Bruin React behoorlijk op zijn voorganger. We hebben de functies in de nieuwe Bruin React voor je onder de loep genomen.

Nike SB Bruin React | Wear Test

Nike SB Bruin React – dit is nieuw

Vergeleken met zijn grote broer heeft de Bruin React van Nike SB enkele kleine design updates gekregen. De discrete swoosh aan de zijkant heeft plaatsgemaakt voor een onderscheidend logo. Het hiellipje is ook herwerkt – beide elementen zijn ook terug te vinden op de populaire Nike SB Blazer.

Nike SB Bruin React | Wear Test

De belangrijkste verandering van Nike SB Bruin naar Bruin React is de zool. In plaats van vulcanised zolen gebruikt de Bruin React skate schoen een volledig opnieuw ontworpen cupzool constructie met een React binnenzool.Nike SB Bruin React | Wear Test

De Nike technologieën in de Bruin React

Het Nike React schuim is oorspronkelijk ontwikkeld om blessures tijdens het hardlopen te verminderen. De inlegzool van Bruin React is zowel lichtgewicht als responsief. Volgens Nike SB is het nieuwe cupsole ontwerp van de Bruin React flexibeler dan andere cupzolen. Het originele visgraatpatroon van de buitenzool is op belangrijke punten aangepast voor verbeterde grip en duurzaamheid. Kleine perforaties aan de binnenkant van de hiel zijn ontworpen voor optimaal ademend vermogen.

Eerste indruk en fit

De Nike SB Bruin React is erg licht, relatief smal en ziet eruit als een klassieke Nike sportschoen. Zoals typerend voor Nike SB skateschoenen, is de Bruin React in het begin erg strak – vooral in het middenvoetgebied. Na korte tijd had ik echter het gevoel dat dit een op maat gemaakte schoen was. De schoen paste heel goed bij mijn voet.

Nike SB Bruin React | Wear Test

Als je hele brede voeten hebt of gewoon meer bewegingsvrijheid wilt, is het misschien een goed idee om het model een halve maat groter te kopen. Het suède bovenwerk is vanaf het begin erg zacht en ik had niet het gevoel dat ik de schoen eerst moest inbreken.


Nike SB Bruin React | Wear Test

Performance: boardfeel en grip in de Nike SB Bruin React

Tijdens de eerste sessie kon ik al na een paar minuten heel goed opschieten met de schoen. De strakke pasvorm zorgde ervoor dat ik nooit bang was om door mijn enkel te gaan of grip te verliezen.

Slijtvast suède aan de voorkant is een must-have voor mij als het gaat om skateschoenen – omdat het direct de nodige grip biedt voor flip tricks. Het bovenwerk van de Bruin React doet alles hier. Het zachte nylon bovenwerk bij de middenvoet en hiel geeft de nieuwe Bruin het gevoel van een echte sportschoen. Of het nu gaat om street- of transition skating – ik was altijd positief verrast en ben absoluut tevreden over de prestaties van de schoen.

Nike SB Bruin React | Wear Test

Duurzaamheid

Ik skate nu ongeveer 20 uur in Bruin React en ben onder de indruk van de duurzaamheid. De slijtage is te zien op de typische plekken op de voorvoet. Terwijl de cupzool in mijn ogen normale slijtage vertoont, is het suède nogal opgeruwd. De schoen is ver verwijderd van gaten.

Ik had niets te klagen over hoe het profiel van de buitenzool versleten was. In de loop van de test paste de schoen zich steeds meer aan mijn voet aan en werd hij comfortabeler – zonder zijn strakke fit te verliezen.Conclusie

Hoewel ik aanvankelijk sceptisch was, ben ik na het reviewen van de Nike SB Bruin React volledig overtuigd. De schoen heeft mij op alle vlakken positief verrast. Ik zou zelfs zeggen dat ik nog nooit een betere schoen heb geskate. Een duidelijke aanbeveling voor iedereen die de voorkeur geeft aan een lichte, flexibele schoen met een strakke fit.

Voordelen

  • Stabiliteit en boardfeel
  • Duurzaamheid
  • Board controle

Nadelen

  • Smalle fit
  • Prijs

Über