15
February 2021
2021-02-15T11:59:53+01:00

Als eerbetoon aan de terrace wear cultuur en een van de beste stijlen in het Europese skateboarden, heeft adidas Lucas Puig een nieuwe pro schoen gegeven: de Puig. Omdat ik een fan ben van zijn soepele stijl en een perfecte mix van creatief en technisch skateboarden, moest ik deze skateschoenen eens proberen.

adidas Skateboarding PUIG | Wear Test

Elke fan van de adidas Samba en andere klassiekers zal zijn gading vinden in de look van deze schoen. Het minimalistische ontwerp heeft duurzaamheid in gedachten. De adidas Skateboarding Puig is een goed doordachte schoen die wordt geleverd met de nieuwste adidas technologieën. De AdiTuff verstevigingen bieden bescherming tegen schuren, terwijl de AdiPrene binnenzool is ontworpen voor impact absorptie. De EVA tussenzool zorgt voor optimaal comfort.

adidas Skateboard Puig: eerste indruk en fit

Het eerste dat me opviel, waren natuurlijk de geaccentueerde kenmerken: de felgroene details van de release colorway springen uit de binnenzool, de verlengde hiel cup en op de buitenzool van de schoen. De gouden PUIG letters op de zijkant zijn een leuke touch voor de klassieke adidas look en passen bij de bovenste gouden veterlus van de skateschoen.

adidas Skateboarding PUIG | Wear Test

De zijkant van de schoen leek verrassend stevig maar niet omvangrijk. Het premium suède bovenwerk geeft de schoen een strakke terrace wear en extra duurzaamheid. Het ademende mesh van de zijpanelen combineert met de iconische adidas strepen. Ten slotte heeft de cupzool een diep profiel dat lichter lijkt dan een gevulkaniseerde schoen.

adidas Skateboarding PUIG | Wear Test

Naar mijn mening past de adidas Puig qua maat en is perfect voor iedereen die de voorkeur geeft aan een iets bredere schoen en hak. De diepe groeven van de zolen zorgen voor een fantastische grip en de perfecte hoeveelheid demping. De tong is dun maar nauwsluitend aan de voet met verticale texturen aan de binnenkant om verschuiven te voorkomen. De nieuwste Lucas Puig pro schoen voelde vanaf het begin comfortabel aan en is klaar om direct uit de doos te skaten.

Prestaties – Boardfeel en grip in de adidas Puig

Het eerste dat me opviel, is hoe geweldig het zool- en flick gevoel vanaf het begin is. De shape en de afgeronde randen van de zool geven een “al ingebroken” gevoel. Flip tricks werkten goed tijdens alle sessies. De schoen voelt stevig aan en ik maakte me geen zorgen over het rollen van mijn enkel. Het suède bovenwerk voelde in het begin wat stijver dan verwacht, maar eenmaal erin ingebroken bood het goede ondersteuning op belangrijke plaatsen aan de zijkant.

adidas Skateboarding PUIG | Wear Test

Duurzaamheid

Ik skate ruim 20 uur op de adidas Puig en was meer dan tevreden over de duurzaamheid. De schoen voelde meteen ingebroken aan, maar bleef de hele tijd stevig zitten. Na ongeveer 20 uur vertoont de zool geen slijtage.

Na ongeveer 30 uur skaten heeft de zijkant van de schoen wat stiksels verloren samen met de mesh en op de veters. Door slecht weer skate ik meer transition dan normaal en verwachtte ik meer slijtage aan de zool. Zelfs na ongeveer 50 uur skaten met de Adidas Puig, heeft de zool een lange weg te dragen.
Conclusie

De adidas Puig is verreweg een van de beste schoenen die ik in lange tijd heb geskate. De levensduur en duurzaamheid zijn uitstekend en maken de iets duurdere prijs goed. De impactbescherming van de zool is perfect voor allround skaten en de langdurige flick maakte indruk op mij. Het nauwsluitende suède bovenwerk behoudt zijn kwaliteit indrukwekkend lang. Er is veel nagedacht over het ontwerp van de adidas Puig en ik moet zeggen dat het echt gelukt is.

Voordelen

  • boardgevoel en duurzaamheid
  • uitstekende flick
  • hiel support

Nadelen

  • dikke veters raken gemakkelijk los

Über