04
March 2021
2021-06-01T09:10:37+02:00

De Vans Skate Classics vervangen de klassieke Vans Pro skateschoenen: verbeterde prestaties, comfort en duurzaamheid staan centraal in de Skate Classics. We hebben de Vans Skate Classics Authentic voor je getest om te zien of de verbeterde Vans Skate Classics modellen hun beloftes kunnen waarmaken.

Vans Skate Classics Authentic | Wear Test

Vans Skate Classics gemaakt om te skaten – Stevig gebouwd van binnen

Vans Skate Classics Authentic | Wear Test

Om de bewezen Vans Pro Classics modellen, zoals Authentic, Era, Old Skool, Sk8-Hi of Slip-On, te verbeteren, werden er veel ideeën verzameld in Costa Mesa. Samen met het design & skateteam probeerden Vans schoenen te ontwerpen die de vertrouwde look van Vans klassiekers hebben, maar de duurzaamheid en prestaties van moderne skateschoenen garanderen.

Vans Skate Classics Authentic | Wear Test

Naast nieuwe ontwerp accenten is er technisch veel veranderd – de Waffle Sole 2.0, een nieuwe DURACAP, de hogere, dubbele Foxing Tape en de nieuwe tong riempjes maken een merkbaar verschil.

Fit & Board Feel in de Vans Skate Authentic

De voordelen van de Vans Skate Classics zijn direct voelbaar na de eerste minuten op het board. Dankzij de nieuw ontworpen tong riempjes zitten de schoenen perfect strak. De PopCush binnenzool past zich perfect aan de vorm van de voet aan. Ondanks dit alles vallen de Vans Skate Classics gewoon op maat.

Vans Skate Classics Authentic | Wear Test

De herziene Wafflesole 2.0 met SickStick rubbersamenstelling geeft de Vans Skate Classics modellen veel grip en boardfeel. Daarnaast zorgt de nieuw gevormde hiel cap voor een betere pasvorm en meer stabiliteit tijdens het skaten. Alle technische features en updates van de Skate Classics zijn goed doordacht en op de best mogelijke manier geïmplementeerd.

Zelfs als de modellen grotendeels hetzelfde zijn gebleven, zijn er in de schoenen veel dingen veranderd. De aangebrachte verbeteringen zijn niet alleen merkbaar in de pasvorm en boardfeel – een bijzonder punt was ook om de schoenen duurzamer te maken en ze langer te laten meegaan.

Skate Classics: een extra dosis duurzaamheid

Sommige Vans modellen hebben het stigma dat ze niet de meest duurzame skateschoenen zijn. De herontwerpen Skate Classic zouden daar snel verandering in kunnen brengen. Vanaf de eerste keer dat ik ze oppakte, maakten de nieuwe Skate Classic modellen een meer solide, hoogwaardige indruk dan de Pro Classics. Ik kon geen zwakke punten vinden, zelfs niet na een flink aantal flips en uren skaten. Door vakmanschap kunnen de schoenen probleemloos alle spanningen en spanningen van modern skateboarden aan.

Vans Skate Classics Authentic | Wear Test

De dubbele foxing tape van de gevulkaniseerde zool en de nieuwe DURACAP verstevigingen, evenals de Wafflesole 2.0, maken de schoenen veel sterker dan de Vans Pro Classics voorheen waren.

Een optimale mix van ademend vermogen en duurzaamheid wordt behaald door een mix van canvas en suede. Terwijl canvas wordt gebruikt in de middenvoet en hiel, die minder slijtagepunten hebben, wordt suede aan de voorkant gebruikt waar de slijtage hoger is.


Conclusie

Het herontwerp van de Vans Skate Classics was alle moeite waard – zowel de ontwerp accenten als de technische upgrades van de schoenen hebben hun vruchten afgeworpen. De prestaties en duurzaamheid van de bekende Vans modellen zijn naar een hoger niveau getild met de nieuwe DURACAP, Wafflesole 2.0, nieuwe tong riempjes en tweedelige foxing-tape. Door de innovaties en verbeteringen voldoen de Vans Skate Classics schoenen veel beter aan de hoge eisen van modern skateboarden zonder de verkoopprijs van de schoenen te verhogen.

Voordelen

  • ontwerp
  • board feel
  • duurzaamheid en verwerking
  • prijs

Nadelen

  • geen

In de toekomst zullen de nieuwe Vans Skate Authentic, Skate Old Skool, Skate SK8-Hi, Skate Slip-On en Skate Era-schoenen nieuwe kleurstellingen en updates krijgen. Als je een fan was van de oude Pro Classics, moet je zeker de Skate Classics proberen. En als je nog nooit fan bent geweest van Vans skateschoenen, moet je ze nu eens proberen.


Über