18
June 2021
2023-06-29T15:29:39+02:00

Independent Trucks is een integraal onderdeel van de skateboard scene en levert al meer dan vier decennia skateboard trucks van het hoogste niveau. In onze skate test ontdek je waar de nieuwe Independent Mid truck over gaat.

De Kingpin maakt het verschil: de Independent Mid truck.

Independent Mid Trucks Test

Naast de standard en low trucks van Indy is er nu ook een mid variant. De nieuwe Independent Mid trucks hebben de geometrie van de bekende Independent Stage 11 truck. Het ontwerp is verder verfijnd om een preciezere stuurrespons en meer stabiliteit te garanderen, en om het risico op een wheelbites te minimaliseren.

Meer speling, minder wear – de “Inverted” Kingpin van Independent Trucks.

Het grootste verschil met de bekende trucks van Independent is de omgekeerde kingpin van de Indy Mid. Omgekeerde kingpins maken al geruime tijd deel uit van Independent’s NHS zustermerk “Krux”. Maar de Independent Mid trucks hebben het concept naar een nieuw niveau getild.

Independent Mid Trucks Test

De asmoer van de Inverted Kingpin zit in de baseplate, terwijl je het stuurgedrag van de truck kunt aanpassen met een 5,5 mm inbussleutel of een 9/16″ inbussleutel – beide sleutels zijn geïntegreerd in gewone skate tools.

Independent Mid Trucks Test

De omgekeerde en lager zittende kingpin zorgt voor meer speling en vermindert de slijtage van de kingpin moer door grinds. Dus de Independent Mid Trucks zijn perfect als je veel Smith of Feeble grinds doet.

Built to Grind – de nieuwe Independent Mid truck

Zoals de naam al doet vermoeden, is de Independent Mid truck iets lager dan de standaard Indy trucks, maar hoger dan de Independent Lows. Met een hoogte van 52 mm classificeren we bij skatedeluxe de Indy Mid ook als een “mid truck” en raden we je een wieldiameter van 53 mm of kleiner aan. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan 54 mm wielen en met behulp van riser pads kon ik een goed compromis vinden om de prestaties van de trucks niet te beperken.

Voor mijn test koos ik 149 Independent Mids, die ideaal zijn voor 8.5″ decks, maar ook geschikt zijn voor boards van 8.375″ tot 8.625″. Qua gewicht zijn de Indy Mids vergelijkbaar met de standaard trucks.

Prestatie

Bij de eerste indruk leken de nieuwe 149er Mid trucks van Independent me erg solide en vertrouwd. De klassieke geometrie van de Stage 11 truck en de nieuwe Kingpin passen goed bij elkaar. Wat overblijft is het gebruikelijke zwaardere gewicht van de Independent trucks.

Independent Mid Trucks Test

De break in is voor mij altijd een kritisch punt bij nieuwe trucks. Hier hadden de Independent Mid trucks helaas vrij lang nodig om natuurlijk aan te voelen. Na vijf of zes sessies kwam er langzaam een ​​meer vertrouwd gevoel bij.

In het begin moest ik de trucks vaker bijstellen om mijn ideale instelling te vinden. Na een paar sessies had ik er geen problemen meer mee. Over het algemeen vind ik het stuurgedrag van de Mid trucks erg goed en het reactievermogen heeft me overal overtuigd. Wheelbites kon ik grotendeels vermijden door middel van riser pads.

Independent Mid Trucks Test

Ik skate meestal een mix van straat en park en in beide gebieden konden de Indy Mid trucks een overtuigende prestatie leveren. Grinden over pool coping of ledges verliep vanaf het begin soepel en werd na verloop van tijd nog beter.

Duurzaamheid

Ik heb de Mid trucks van Independent ongeveer 3,5 maand in de test gehad en afgezien van de gebruikelijke gebruikssporen is de duurzaamheid tot nu toe erg goed. De bushings, die in het begin erg aan het piepen waren, zijn gelukkig wat stiller en zachter geworden. De pivot cup zit stevig en wiebelt niet, de bushings hebben geen scheuren en de hangers vertonen de gebruikelijke gebruikssporen van het grinden. Hier is de bewezen duurzaamheid van de Stage 11 hanger zeker merkbaar.Conclusie

Al met al zou ik altijd de nieuwe Independent Trucks 149 Mid trucks aanbevelen. Als je op zoek bent naar een stabiele, betrouwbare en handelbare truck, dan zijn Independent Mid trucks precies wat je zoekt. Of het nu straat of park is: de Mid trucks hebben mij op alle vlakken overtuigd. Na even wennen aan de trucks, zijn ze goed ingereden en passen ze zich merkbaar aan je skaten aan.

De enige kritiek die ik vond is de relatief lange break in periode en het gewicht van de trucks. Mocht Independent in de toekomst een hollow variant van de Mid truck uitbrengen, dan zal deze zeker nog populairder worden.

VOORDELEN

  • Stuur gedrag
  • Grind gedrag
  • Duurzaamheid

NADELEN

  • Afstellen bushings
Voor de Independent Mid trucks Meer skate- en wear tests

De enige kritiek die ik vond is de relatief lange break in periode en het gewicht van de trucks. Mocht Independent in de toekomst een hollow variant van de Mid truck uitbrengen, dan zal deze zeker nog populairder worden.

Über