22
June 2021
2021-06-22T09:26:30+02:00

De Marana is een van de meest populaire skate schoenen van etnies – vooral vanwege de pasvorm en duurzaamheid. Met de Marana Slip XLT introduceert het merk nu een slip on versie van de etnies klassieker. We hebben de etnies Marana Slip-On voor je getest.

High-tech, weinig onderhoud – de etnies Marana Slip XLT

etnies Marana Slip XLT Test Review

De Marana Slip combineert vrijwel alle schoen technologieën die etnies te bieden heeft. De skate schoen heeft rubberen verstevigingen aan zowel de voorkant als de hiel voor duurzaamheid. De zool is een gevulkaniseerde constructie met de beproefde etnies Michelin buitenzool, die zorgt voor grip, flexibiliteit en duurzaamheid en wordt ook gebruikt in de etnies Marana Vulc.

etnies Marana Slip XLT Test Review

Nieuw in de Marana Slip XLT is de extra dikke “Drop to the Floor” Pro Foam 2 PU binnenzool. Het geschuimde voetbed biedt zowel optimale demping als comfort tijdens de hele sessie en daarna. Door zijn speciale constructie heeft de nieuwe Slip On van etnies ook een comfortabele pasvorm en garandeert een veilige pasvorm en gemakkelijke slip.

etnies Marana Slip XLT Test Review

Eerste indruk: pasvorm & comfort van de etnies Marana Slip

Naar mijn mening valt de etnies Marana Slip-On normaal en valt op maat. Over het algemeen maakt de schoen een slanke indruk door zijn smalle silhouet en minimale vulling. Toch voelde het niet al te strak aan, mijn tenen hadden genoeg ruimte en de schoen paste perfect. De pasvorm is zeker vergelijkbaar met de andere Marana modellen. Zowel brede als smalle voeten moeten de Marana Slip aankunnen.

etnies Marana Slip XLT Test Review

Veel skaters hebben zorgen met Slip Ons dat de schoen niet strak genoeg zit. Ik was in het begin ook sceptisch vanwege het platte model. Met de etnies Marana Slip hoef je je daar geen zorgen over te maken. De schoen zit strak en is tegelijkertijd comfortabel. Dit wordt ondersteund door het Pro Foam 2 voetbed, dat zich perfect aanpaste aan de vorm van mijn voet. De flexibele tongriemen maken het instappen in de Slip On Marana bijzonder comfortabel.

etnies Marana Slip XLT Test Review

Boardfeel & Grip: etnies Marana Slip XLT prestatietest

Ik hoefde niet lang in te skaten met de etnies Marana Slip XLT. Uiterlijk na de tweede sessie was ik helemaal gewend aan de schoen en kreeg ik een vertrouwd boarddeel. De extreem grippy Michelin zool, die we al hebben getest met de etnies Marana, werd na verloop van tijd iets flexibeler en is een echte dreamteam met de Pro Foam 2.

etnies Marana Slip XLT Test Review

De combinatie gaat zelfs goed om met vervelende primo landingen. Als de klassieke etnies Marana te stijf voor je is, biedt deze gevulkaniseerde constructie een goed alternatief dat geschikt is voor zowel impact skaten als meer technische tricks. Alleen qua stabiliteit legt de etnies Marana Slip de lat niet te hoog, wat simpelweg komt door het platte model van de schoen. Als je de neiging hebt om je enkel te rollen, is dit misschien niet je ideale model.

etnies Marana Slip XLT Test Review

Eindeloze sessies: duurzaamheid van de Marana Slip-On

Als het om duurzaamheid gaat, zit het bij de Marana Slip XLT wel snor: zelfs na 15 uur slijtagetest vertoont de schoen slechts lichte tekenen van slijtage. De versterkingen zitten op de goed eplekken op de schoen en alleen het boord bij het ollie gebied vertoont enige slijtage.

etnies Marana Slip XLT Test Review

Net als bij de etnies Marana, doet de Michelin zool wat hij belooft. Ter vergelijking: deze gevulkaniseerde versie voelde wat dunner aan dan de cupsole Marana. Maar zelfs na verschillende sessies had het loopvlak nog steeds perfecte grip.Conclusie

De etnies Marana Slip XLT is een goede mix van de beste eigenschappen van de klassieke Marana met een extra dosis boardfeel en bewegingsvrijheid. Als je een fan bent of was van de Marana en de voorkeur geeft aan een slanker model, dan zou de slip on versie van etnies perfect voor jou moeten zijn. Ik denk dat de schoen geschikt is voor vrijwel elke vorm van skaten en ook redelijk betaalbaar is.

Voordelen

  • smal ontwerp
  • getestete Michelin zool
  • veel boardfeel & grip
  • bewegingsvrijheid & comfort
  • goede demping

Nadelen

  • gelimiteerde enkel stabilisatie

Über