01
July 2021
2023-06-29T15:30:17+02:00

Minimalistische look, klassieke materialen en retro tennisbaan vibe: met de Nike SB BLZR Court lanceert het merk met de Swoosh een lichtgewicht skateschoen die niet eenvoudiger kan. We hebben de prestaties van de Blazer Court skateschoen voor je getest.

Nike SB BLZR Court Test Review

Nike SB BLZR Court – Tussen tennis- en basketbalveld

Als je naar het silhouet van de Nike SB BLZR Court kijkt, zie je de duidelijke invloeden van zijn grote broer, de Nike SB Blazer Low. Tegelijkertijd geeft de smalle, gevulkaniseerde constructie van canvas en synthetisch leer de schoen een vintage look die meer bekend is van sporten als basketbal en vooral tennis. En het is precies deze combinatie die leidde tot de logische naamgeving: Nike SB BLZR Court.

Nike SB BLZR Court Test Review

De BLZR Court is duidelijk ontworpen voor minimalisme. De skateschoen wordt volledig zonder padding geleverd en het bovenwerk is grotendeels gemaakt van canvas. Voor een langere levensduur heeft Nike SB de canvas Blazer uitgerust met rubberen ollie pads.

Fit en boardfeel: de sterke punten van de Nike SB BLZR Court

Toen ik de schoen voor het eerst droeg, was ik sceptisch over de fit omdat de BLZR Court er extreem smal uitziet. Mijn angst dat ik een halve maat groter nodig zou hebben was echter tevergeefs. Door de canvas constructie past de schoen zich snel aan de voet aan. Je koopt de BLZR Court van Nike SB in je gebruikelijke maat. De bekende Herringbone Vulc zool, die op strategische plaatsen wat dunner is, zorgt ervoor dat de BLZR Court zeer snel ingedragen en comfortabel aanvoelt.

Nike SB BLZR Court Test Review

Helaas heeft de demping hier last van, daarom zou ik deze skateschoen niet per se aanbevelen voor het skaten van grote gaps of trappen. Het boardgevoel van de BLZR Court was daarentegen vanaf het begin fantastisch vanwege de dunne en eenvoudige constructie. Vooral voor flip tricks had ik geen pauze nodig en kon ik gewoon skaten.

Duurzaamheid van de BLZR Court van Nike SB

Omdat de schoen voornamelijk van canvas is gemaakt, lijkt de met rubber versterkte olliezone absoluut noodzakelijk. Het dient eigenlijk zijn doel heel goed. Een ander onverwacht kenmerk is de verborgen rubberen neus onder het canvas. Hierdoor gaat de schoen veel langer mee dan ik had verwacht.


Canvas is echter canvas. Qua duurzaamheid mag je van de Nike SB BLZR Court geen wonderen verwachten. Met de matige prijs en het vrij stevige bovenwerk krijg je een goede prijs-kwaliteitverhouding.


Conclusie

Al met al voldoet de Nike SB BLZR Court aan alle eisen waarvoor hij is ontworpen: “Lower Impact Skating”. Als je op zoek bent naar een lage skateschoen met een eenvoudig ontwerp en een uitstekend boardgevoel voor een redelijke prijs, dan kan ik de BLZR Court ten zeerste aanbevelen.

Voordelen:

  • Laag gewicht
  • Korte inlooptijd
  • Matige prijs
  • Zeer goed boardgevoel

Nadelen:

  • Lage demping
  • Verlijmd voetbed / binnenzool niet uitneembaar
  • Geen voering

Über