04
November 2021
2021-11-04T17:10:20+01:00

Met de volledig opnieuw ontworpen Skate Classics heeft Vans hun skateboard assortiment naar een hoger niveau getild. De Vans Wayvee, daarentegen is een compleet nieuw model en roept de vraag op: is nieuw altijd beter? Onze Wayvee Wear test probeert die vraag te beantwoorden.

Her ontworpen vanaf het begin: Vans Wayvee

Vans Wayvee Test Review

Vans heeft veel van hun technische eigenschappen gecombineerd in de Wayvee, waardoor het nieuwe model een van de meest geavanceerde skate schoenen is die er zijn. De Vans Wafflecup zool dient als basisframe: een combinatie van gevulkaniseerde en cupzool, die het beste van twee werelden moet combineren.

Vans Wayvee Test Review

Andere technologieën zoals de PopCush binnenzolen, Duracap versterkingen of de LuxLiner inlegzool zorgen voor duurzaamheid en boardfeel, maar ook voor ondersteuning en comfort. De unieke vetersluiting geeft niet alleen stabiliteit, maar ook dat je veters niet zo snel scheuren.

Vans Wayvee Test Review

Eerste indruk en fit van de Vans Wayvee

Normaal gesproken kan ik mijn normale maat dragen in Vans skate schoenen. Ik was dan ook verrast dat de Wayvee in het begin best strak aanvoelde. Tijdens de eerste sessies was dit echter geen probleem. Ik had daardoor zelfs een veilig board gevoel, aangezien de schoenen een goede fit hadden. Als je vaak last hebt van strakke schoenen of wrijvingsplekken, zou ik je eventueel adviseren om de Wayvee een halve maat groter te bestellen.

Vans Wayvee Test Review
Vans Wayvee Test Review

Prestaties op de testbank – boardfeel, grip & co. in de Vans Wayvee

Eigenlijk ben ik nooit een fan geweest van cupsole schoenen en heb ik altijd de voorkeur gegeven aan de controle in gevulkaniseerde modellen. De Vans Wayvee wist me ook niet helemaal te overtuigen, maar met de Wafflecup zool weet Vans de balans tussen vulc en cupsole behoorlijk goed te beheersen. Als je regelmatig cupsole schoenen skate en wat meer controle wilt, is de Wayvee misschien een goed alternatief voor jou.


Vans Wayvee Test Review

Na een sessie of twee kwam het vertrouwde boardfeel. Qua grip is de Wafflecup constructie zeker iets om op te wijzen. Bij deze schoen is ook rekening gehouden met impact ondersteuning. Zelfs Primo landingen waren meestal pijnloos. Wat de demping betreft, vindt de Vans Wayvee een goede middenweg: niet te veel en niet te weinig – ideaal om te skaten naar mijn mening.


Nieuwe standaard – de Vans Wayvee & duurzaamheid

Op het gebied van duurzaamheid hebben Vans zeker veel aandacht besteed aan de Wayvee. Naar mijn mening is de nieuwe teamschoen een van de meest duurzame skateschoenen die er zijn.

Na veel sessies en ongeveer 20 uur skaten, was er slechts lichte slijtage te zien in het ollie gebied van de Vans Wayvee. De buitenzool heeft zijn profiel niet verloren en biedt nog steeds eersteklas demping en grip.


Conclusie

De Vans Wayvee combineert de bekende kenmerken van Vans met een compleet nieuw model. Afgezien van het ontwerp maakt de schoen geen grote sprongen, maar overtuigt des te meer met zijn prestaties. Met alle voordelen die de Wayvee met zich meebrengt, moet je erop voorbereid zijn dat de schoen eerst moet worden ingelopen. Daarna kun je echter uitkijken naar een veelzijdige skateschoen die straalt met controle, comfort en vooral duurzaamheid . Fans van cupsole schoenen krijgen met de Wayvee een extra dosis boardfeel, terwijl vulc liefhebbers die op zoek zijn naar meer stabiliteit een nieuw alternatief hebben.

Voordelen

  • Uitzonderlijke duurzaamheid
  • Ademend bovenwerk
  • Doordachte kenmerken van Vans

Nadelen

  • Inlooptijd
  • Strak zittend

Über