23
november 2016
2017-10-26T10:18:04+02:00

Bones Bearings zijn klassiekers, legendarisch en bestsellers! En dat is zoals het is! Voor een aantal decennia zijn de Bones Bearings de eerste keuze voor skateboarders uit de hele wereld. Hier leer je wat over de geschiedenis en de verschillende modellen.

Bones Bearings – Skateboarding legends

Bearings is het onderdeel wat het minste opvalt aan je skateboard. Maar in feite zijn ze net zo belangrijk en essentieel als je deck en de trucks. Het beter je lagers, hoe sneller je gaat. Begin jaren 80s was het moeilijk om aan goede kwaliteit Bearings te komen. George Powell was op zoek naar de beste, snelste en betaalbare bearings. Uiteindelijk werkte hij samen met de Swiss fabrikant om Bearings te optimaliseren voor skateboarden. En dat was tot op de dag een goede beslissing.

Bones Bearings Skateboarding Bobby Worrest

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van een skateboard bearing?

Gedurende het productieproces vervangde het team de standaard stamped metall ball lager houders door een high-speed met precisie gevormde plastic houders die door de skaters verwijdert kunnen worden voor beter schoonmaak werk. En het tweede grote kenmerk is dat de Bones crew het standaard smeermiddel verving door een speciale genaamd Bones Speed Cream™.

„…nog steeds de snelste bearings die er te krijgen zijn“

De verschillende Bones Bearings

Als je naar nieuwe bearings op zoek bent dan kom je om in de keuzes. Veel bedrijven proberen je ABEC-1, 3, 5, 7, of “super” 9 met cartoon karakters of moeilijke namen te verkopen, maar Bones bleef „Skate Rated“. Zo simpel! De Bones reeks is gegroepeerd in Bones REDS™ & Bones Swiss.

Bones REDS™ – Goede kwaliteit en betaalbaar

Bones Bearings Aaron Herrington Het enige negatieve wat er over Bones Bearings te zeggen is de prijs van tegenwoordig. Maar wacht! Het is zo hoog, omdat de Swiss zoveel geld moet vragen om wat geld te verdienen en die kosten moeten we doorrekenen. Daarom zijn de Bones Swiss voor veel mensen onbetaalbaar dus heeft George Powell gezocht naar een bearing met dezelfde prestaties van de legendarische Swiss maar met een lagere prijs – Hello Bone REDS™!

„We zijn trots op de Bones REDS™ en daarom zijn we niet bang om te zeggen dat onze betaalbare bearings gemaakt zijn in China…“

Bones REDS™

Bones REDS™ Bearings

Bones REDS™ worden gemaakt in China met de Bones Skate RatedTM specificaties in een fabriek waar het mogelijk is om de bearings met de hoogst mogelijke kwaliteit te maken. Voordat ze worden verzonden naar de skaters worden ze twee keer gecontroleerd en dat biedt de grootste combinatie van prestatie, duurzaamheid en lage kosten in de industrie.

Bones Super REDS™

Bones Super REDS™ Bearings

Super REDS™ zijn vanaf het beginpunt ontworpen om de beste bearing op de markt te zijn op dit prijspunt. De Supers zijn niet alleen de REDS™ met betere afwerking. Super REDS™ zijn betere bearings waar gebruikt is gemaakt van hoge kwaliteit staal, betere kwaliteit kogels en een betere afwerking van het oppervlakte. Het resultaat is een bearing zo snel als de REDS™ maar stiller, smoother en ze gaan langer mee.

Bones Ceramic Super REDS™

Bones Ceramic Super REDS™ Bearings

Het verhaal van de Ceramic Super REDS™ is simpel. Neem de werelds beste staalsoorten gebruikt in Super REDS™ en vervang de kogels door top 5 kwaliteitsklasse, silicon nitride, heet, isostatisch geperste keramische kogels en je hebt de Bones Ceramic Super REDS™. Deze zijn veel lichter en zorgen voor betere acceleratie omdat de kogels veel lichter zijn. Ze zorgen voor minder frictie wat dus zorgt dat ze sneller zijn dan de Super REDS™, met of zonder smeermiddel. Top speed gegarandeerd!

Bones Race REDS™

Bones Race REDS™ Bearings

Bones Race Reds bearings zijn gebaseerd op de Bones Super Reds. Race Reds zijn niet alleen bearings met een beter opgepoetst oppervlakte. Super en Race Reds bearings zijn superieure kwaliteit bearings, gemaakt van betere kwaliteit staalsoorten, hogere kwaliteit kogels en betere afwerking aan het oppervlakte. Deze precisie zorgt ervoor dat er geen speed rings en spacers nodig zijn om de bearings beter uit te lijnen als de moer wordt aangedraaid.Bones Swiss – Beste kwaliteit, maximale snelheid

Welkom bij de luxe afdeling van bearings! Hier krijg je de beste materialen en beste gefabriceerde bearings die je kunt kopen om zo hard mogelijk te rijden, met de snelste acceleratie, self-healing bearings die ook nog eens lang meegaan – Made in Zwitserland. Nu gaan we meer leren over de vier verschillende types Bones Swiss modellen

Bones Swiss

Bones Swiss Bearings

De originele legendarische Bones Swiss bearings zijn de ultieme combinatie van Bones’ Skate Rated™ design en Swiss precisie fabricage, wat de standaard is waar alle andere bearings aan worden vergeleken. Bones Swiss worden al meer dan 28 jaar door de professionele skaters gekozen en aangeprezen. Als ze het over “Swiss,” hebben dan bedoelen ze deze.

Bones Super Swiss 6

Bones Super Swiss 6 Bearings

Dit unieke ontwerp is kenmerkelijk aan zijn zes grotere kogels in plaats van de zeven die in de meeste 608 bearings worden gebruikt. Het voordeel van dit design is hogere snelheid, snellere acceleratie, grotere sterkte en duurzaamheid. Veel pool en ramp skaters hebben de voorkeur voor dit model.

Bones Swiss Labyrinth 2

Bones Swiss Labyrinth 2 Bearings

De nieuwe Bones Swiss L2 bearings hebben een nieuw schild dat de weerstand verminderd en de algehele snelheid van de bearing verhogen. De Bones Swiss L2’s hebben een nieuwe binnenring en twee nieuwe labyrinth schilden die het vuil buiten houden, maar onderhoud nog steeds mogelijk is. Het enige verschil is dat je zult merken dat de L2 Swiss langer meegaan zonder schoon te maken. Deze significante toename aan het levensduur zorgt ervoor dat de waarde enorm stijgt.

Bones Swiss Ceramics

Bones Swiss Ceramics Bearings

Bones Swiss Ceramics zijn een klasse op zich. als je het beste wilt wat er is, dan zijn dat deze. Cerbec® merk keramische kogels zijn de beste in de wereld. Wanneer je deze combineert met de Bones Swiss beste staalsoorten en Speed Cream smeermiddel, dan krijg je de snelst rollende, hoge acceleratie, self-healing en langst duurzame bearing die je kunt kopen. 

8 Mening over “Bones Bearings – Round-up

 • Thomas

  strikvraag, de hoogste ABEC-waardering voor Bones Bearings is “geen.” Bones kiest er bewust voor om niet mee te doen in de ABEC-ratings omdat deze niks zeggen over de kwaliteit van de lager voor skaboarden/inline-skaten (ABEC is een standaard voor lagers in industriele machines).
  ik houd zelf het meeste van de super swiss 6.

 • James Camerlynck

  Abec 9 hoogste abec rating

  Mijn favoriete Bones kogellagers/rollementen zijn de Bones Reds ze zijn heel goed voor een heel goedkope prijs

 • Amber

  De hoogste waardering is 9. De beste bearings vind ik Bones Bearings Super Reds Kogellagers 8mm internal diameter. Never go away without your skateboard. It can save your life…

  -AmberKazona-

Comments are closed.

Über

“Skateboarding doesn’t make you a skateboarder. Not being able to stop skateboarding makes you a skateboarder.” Lance Mountain