09
September 2015
2016-08-04T10:28:57+02:00

Onze skatedeluxe product tester Fabian heeft de DVS Rico CT Suede schoenen dichtgeknoopt en is naar verschillende spots gegaan om te testen wat de Rico als skate schoen te bieden heeft. Check hier de review!

skatedeluxe product test: DVS Rico CT Suede

DVS Rico CT Suede

DVS Shoe Company, opgericht in 1995, is een schoenenmerk dat wereldwijd verkocht wordt en gewijd is aan inspirerende jongeren om plezier te hebben en altijd naar voren te duwen. Met een focus op originaliteit, kwaliteit en innovatie, zorgt DVS voor een divers aanbod. Herinner je de ‘Skate More Video’ nog van 2005? Dit is nog steeds puur skateboarden. DVS biedt een breed scala van verschillende schoenen. Laten we nu de DVS Rico Suede schoenen met gevulkaniseerde zool eens van naderbij bekijken…

General Fit and Feel

De schoonheid van de DVS Rico CT Suede schoenen ligt in het slanke minimalisme, maar hij heeft nog veel meer geweldige functies. Als aanvulling op een gevulkaniseerde zool die een perfecte boardfeel garandeert, wordt de Rico CT geleverd met duurzame suède en een ademende bovenkant in canvas en overtuigt onmiddellijk met een slank en elegant design. Deze schoen is klaar om te skaten en voelt zeer comfortabel na een kleine gewenningsperiode. De gevulkaniseerde zool biedt zo veel board-gevoel en grip dat je nooit meer met een ander model zal willen skaten. De schoen is niet voorzien van zo veel demping, maar voor flat / ledges en af en toe een vijf-trappenset is dit voldoende.

skatedeluxe product test: DVS Rico CT Suede

Duurzaamheid

De DVS Rico maakt z’n beloftes waar. Het dunne buitenste materiaal en de gevulkaniseerde zool zorgen niet voor de meest robuuste skate schoen, maar toch is hij redelijk duurzaam. De stiksels in de Ollie zone slijten relatief snel, terwijl de suède op de voorkant het goed houdt. Na een paar sessies, wordt de schoen ook steeds zachter en losser. Afhankelijk van jouw voorkeur, kan dit zowel voor als tegen het model spreken. De zool is duurzaam en behoudt een goede grip.

skatedeluxe product test: DVS Rico CT Suede

Conclusie

De DVS Rico is de juiste keuze voor alle fans van eenvoudige vormen en cleane designs. Hoewel de schoen niet één van de meest duurzame is, spreekt de prijs voor zich. Daarnaast is de schoen relatief zacht en buigzaam, een argument voor iedereen die een maximum aan board-feel wil.

Über

I'm not just writing about the products - I rather test them.