03
March 2022
2022-03-03T12:09:37+01:00

De Converse Cons Louie Lopez Pro is een tijdloze skate schoen die Louie’s skaten perfect belichaamt. Niet te veel en niet te weinig – precies goed om maximale prestaties te garanderen en er stijlvol uit te zien.

Converse Cons Louie Lopez Pro Test Review

Eerste indruk en pasvorm van de Converse Cons Louie Lopez

Het eerste wat me opviel aan de schoen is dat hij echt heel simpel is gehouden. Uitgerust met alleen de meest noodzakelijke functies, heeft het model een zeer mooi en strak model. Aan de voet ziet de Louie Lopez er vrij smal uit.

Converse Cons Louie Lopez Pro Test Review

Het enige wat in het oog springt zijn de gouden letters op de zijkant. Als je de schoen echter van bovenaf bekijkt, merk je er niets van, dus ik vond de belettering niet vervelend, maar eerder een kleine bonus.

De Converse Cons Louie Lopez Pro heeft een comfortabele pasvorm en zit niet te strak om de voet. Aangezien Converse Cons schoenen meestal wat kleiner vallen, zou ik je adviseren een maat groter te kopen. Ik draag eigenlijk EU 43 en heb vrij brede voeten. In een EU 44 paste de Louie Lopez Pro perfect bij mij. Op de product detailpagina in de shop vind je meer informatie over de selectie van Cons skateschoenen.

Converse Cons Louie Lopez Pro Test Review

Ik had geen inlooptijd nodig in de Lopez Pro en vond de schoen vanaf het eerste moment comfortabel. “Direct uit de doos” Ik had meteen het gevoel de schoen al een aantal dagen te hebben gedragen.

Boardfeel, Grip & Co – de Louie Lopez Pro in de test

De eerste sessie in de Louie Lopez Pro van Converse Cons heeft me echt positief verrast. Ik kreeg meteen het gevoel alsof ik de schoen al enkele weken aan het skaten was en er niet eens aan hoefde te wennen.

Converse Cons Louie Lopez Pro Test Review

Het boardfeel is buitengewoon goed. Ik had te allen tijde het gevoel voldoende demping en veiligheid te hebben bij iets hardere klappen. Ik had geen pijnlijke of bruised zolen na een van mijn sessies. Het uitneembare OrthoLite voetbed met Nike Zoom Air unit doet het hier goed.

Ook de grip van de Converse Cons Louie Lopez Pro kan niet beter. Ik voelde me altijd veilig op het board en had nooit het gevoel dat ik aan het “zwemmen” was of mijn grip verloor.

Converse Cons Louie Lopez Pro Test Review

Na een tijdje voelde ik dat de schoen wat zachter en elastischer is geworden. Dit betekent echter niet dat de schoen wijder is geworden en ik dus grip ben kwijtgeraakt. Integendeel – ik had eerder het gevoel dat de schoen zich perfect aan mijn voeten heeft aangepast.

Duurzaamheid, zoals jij het wilt – de Louie Lopez Pro

Over het algemeen heb ik de Louie Lopez Pro van Converse Cons nu ongeveer 30-35 uur geskate en hij houdt het nog steeds heel goed. Mijn skaten bestond destijds uit een 50/50 mix van transition en street.

Converse Cons Louie Lopez Pro Test Review

De meeste slijtage zit aan de voorkant van de zool, maar de schoen heeft nog lang geen open naden of iets dergelijks. Het Converse logo aan de zijkant is een beetje gesleten, maar doet geen afbreuk aan de prestaties. De veters hebben tot nu toe stand gehouden en vertonen geen slijtage. De zool is, afgezien van een klein geschaafd gedeelte, nog steeds bijna zoals op de eerste dag.

Converse Cons Louie Lopez Pro Test Review

Conclusie

Eerlijk gezegd zou ik de schoen opnieuw willen skaten en hoogstwaarschijnlijk doe ik dat ook. Het Louie Lopez Pro Model is er in verschillende stijlen: van suède, canvas tot glad leer en een mid versie. Ik kan me goed voorstellen dat de verschillende modellen op geen enkele manier onderdoen voor elkaar en altijd een hoog niveau van kwaliteit en duurzaamheid hebben.

Het enige negatieve punt dat ik naar voren kan brengen, is het “dwalen” van de tong. Omdat de schoen geen tongriemen heeft (elastiekjes die in de zijkant van de tong van een schoen zijn genaaid), glijdt de tong naar links of naar rechts weg. Ik had niet het gevoel dat dit mijn skaten beïnvloedde, het stoorde me alleen een beetje visueel.

Als je op zoek bent naar een klassieke, eenvoudige skate schoen die lang meegaat en je veel boardfeel geeft, dan is de Converse Cons Louie Lopez Pro de beste keuze.

Voordelen

  • Duurzaamheid
  • Boardfeel
  • Grip
  • Comfort

Nadelen

  • „dwalen” van de tong

Über