12
April 2022
2023-07-18T10:39:03+02:00

De Nike SB Blazer is zonder twijfel een van de meest populaire skateschoenen ooit. De vraag is: waarom? Wat maakt deze schoen zo populair? We hebben het huidige pro model van Grant Taylor uitgebreid voor je getest.

Nike SB Blazer Low Pro GT Wear Test

Je hebt hem vast wel eens op meerdere spots of bij je “go-to” skatepark gezien: de Blazer Low Pro GT van Nike SB. Terwijl veel skaters zweren bij de mid-versie, is de signature schoen van Grant Taylor de variant voor degenen die liever wat meer bewegingsvrijheid hebben. Maar wat maakt deze skateschoen zo speciaal?

Nike SB Blazer Low Pro GT: fit & features

De Blazer Low is absoluut een van de slankere silhouetten in het Nike SB assortiment. Dit merk je ook aan de fit van de schoen. Typisch voor SB skateschoenen is de Blazer Low Pro GT vrij smal. Desalniettemin had ik geen problemen met de schoen – ondanks mijn nogal brede voetvorm.

Nike SB Blazer Low Pro GT Wear Test

Alleen in het voorste gebied voelde het wat strak. Ik heb de schoen echter in mijn normale maat geskate en zou je deze ook aanraden, als je de schoen eens wilt proberen.

De constructie van de Nike SB Blazer Low is vrij eenvoudig: een gevulkaniseerde zoolconstructie met Nike’s Herringbone profiel, subtiele vulling op de enkelzoom en tong, en een binnenzool met een Zoom unit zijn de hoekstenen van de schoen.

Nike SB Blazer Low Pro GT Wear Test

Het bovenwerk is gemaakt van suède en canvas – duurzaamheid aan de voorkant, ademend vermogen aan de achterkant. De schoen heeft een zeer goede fit door de vetergeleider met acht oogjes, maar nog belangrijker door de brede, elastische tongriemen.

Prestaties: eerste sessies in de Nike SB Blazer Low

De Blazer Low is vanaf het begin erg comfortabel. Op het skateboard heeft de schoen echter wat tijd nodig om op te warmen. Veel skaters vinden dat je de Blazers moet inbreken. Dit komt ook overeen met mijn ervaring. Hoewel het boardgevoel redelijk goed was, was de schoen tijdens de eerste sessies iets te stijf voor mij en miste ik wat grip. Maar dat kan ook komen door skaten in de winter bij 2°C.

Nike SB Blazer Low Pro GT Wear Test

Toen ik aan de schoen gewend was, wist ik meteen waar het om de schoen gaat: perfecte fit, ongelooflijke beweging en ideale controle – zo zou ik de Nike SB Blazer Low in een paar woorden samenvatten. Als je skaten veel te maken heeft met flatground, flip tricks, ledges, etc., dan is de Blazer Low zonder twijfel jouw schoen!

Top prestatie, maar voor hoe lang? De Nike SB Blazer Low Pro GT & duurzaamheid

Tot nu toe voldoet de Blazer Low aan alle criteria van een goede skateschoen. Maar de echte kracht van het model ligt in de duurzaamheid. Na verschillende sessies & ongeveer 20 uur street & park skaten vertoont de schoen slechts lichte gebruikssporen.

Nike SB Blazer Low Pro GT Wear Test

Het suède bovenwerk is nog zo goed als nieuw, alleen de Swoosh heeft wat slijtage. Een paar naden bij de oogjes zijn verdwenen, maar zonder de vorm of stabiliteit van de schoen aan te tasten. De gevulkaniseerde bies is wat afgesleten en het profiel van de zool is alleen in het gebied van de voorvoet aangetast.

Nike SB Blazer Low Pro GT Wear Test

Normaal gesproken heb ik de neiging om veters vaak te scheuren – wat me behoorlijk irriteert. Zelfs in dit opzicht doet de Blazer Low het goed. Tijdens de test hoefde ik maar één veter te verwisselen. Ik weet zeker dat ik de Nike SB Blazer nog 20 uur kan skaten, zo niet langer.

Nike SB Blazer Low Pro GT Wear Test

Conclusie

De Nike SB Blazer Low Pro GT heeft me over de hele lijn overtuigd. Hoewel ik lange tijd kritisch was over het model, zou ik het aanraden aan alle skaters die graag met lage schoenen skaten. De Blazer Low is ondanks zijn smalle silhouet extreem duurzaam en haalt het beste uit zijn eenvoudige constructie. Daarnaast is er de redelijke prijs-kwaliteitverhouding. Een echt werkpaard dat in mijn ogen geschikt is voor alle soorten skaten.

Voordelen

  • Perfecte, goede fit
  • Ideale flick & controle
  • Prijs prestatie verhouding
  • Duurzaamheid

Nadelen

  • Break-In period

Über

Just skate for fun, don't pick up a skateboard because you want to be a pro one day. Don't forget why you started skating in the first place. - Steve Caballero