09
June 2022
2022-06-09T11:18:00+02:00

De Nike SB Force 58 lijkt niet alleen op een Air Force 1, de verwantschap is ook terug te zien in de naam. Het Nike SB silhouet is gebaseerd op de Nike schoen, die in 1982 werd gelanceerd als basketbalschoen en sindsdien is uitgegroeid tot een van de meest bekende sneakers.

Nike SB Force 58 Wear Test

Nike SB Force 58 – ook een kracht op het skateboard?

Hoewel de Air Force 1 een vergelijkbare geschiedenis heeft als de Blazer, is de schoen lang niet zo geworteld in skateboarden. De afgelopen jaren zijn er van tijd tot tijd Nike SB releases van de Air Force geweest, maar het beroemde silhouet werd nooit een permanent onderdeel van de Nike SB collectie. Met de Force 58 komt nu echter zoiets als de versie van de Air Force 1 die is aangepast voor skateboarden.

Nike SB Force 58 Wear Test

Fit & board-gevoel van de Nike SB Force 58

Wanneer je de Nike SB Force 58 voor het eerst oppakt, merk je dat de schoen onverwacht licht is. Het inlopen van de schoen is vrij onnodig, omdat deze zich vanaf het eerste gebruik aanpast aan de vorm van de voet dankzij het elastische binneninzetstuk en een behoorlijk comfort biedt.

Nike SB Force 58 Wear Test

Het lage gewicht van de schoen is voornamelijk te verklaren door de constructie van de zool, maar ook door de gebruikte materialen. De zool is ontworpen als een cupzool, maar biedt de flexibiliteit van een gevulkaniseerde zool. De Force 58 biedt daarom iets minder ondersteuning en demping, maar levert veel boardgevoel met zijn cupsole-vulc ontwerp.

Duurzaamheid van de Nike SB Force 58

Om de prijs van de Force 58 te bereiken, werd de skateschoen van Nike SB eenvoudig gehouden en gericht op de essentie. De schoen is alleen gemaakt van suède op de gebieden die bijzonder worden belast tijdens het skaten, de andere delen van het bovenwerk zijn gemaakt van verrassend duurzaam canvas. Dankzij de zijdelingse canvaspanelen is een goed ademend vermogen altijd gegarandeerd.

Nike SB Force 58 Wear Test

Dubbele stiksels en een stevige buitenzool dragen ook bij aan een hoge duurzaamheid. Er zijn zeker duurzamere schoenen, maar de Force 58 doet het goed, vooral gezien de prijs. Ik heb de Nike SB Force 58 ongeveer vier weken getest en hij is tot nu toe weinig gedragen.

Nike SB Force 58 Wear Test

Conclusie

Na een lange tijd heeft Nike SB de Force 58 gelanceerd, een skateversie van de schoen naar het model van de sneakerlegende Air Force 1. Naast het innovatieve cupsole-vulc design valt de schoen op door zijn eerlijke prijs. Als je op zoek bent naar een betaalbare skateschoen in een klassiek design, dan kan de Nike SB Force 58 je aanspreken.

Voordelen

  • board-gevoel
  • ademend
  • prijs

Nadelen

  • weinig support

Über