04
February 2022
2022-02-04T14:48:53+01:00

Eindelijk krijgt Ishod Wair zijn eerste, langverwachte pro schoen. De 2013 Thrasher SOTY heeft daar de afgelopen tien jaar meer dan genoeg redenen voor gegeven. Hier krijg je alle feiten en beoordelingen van de Nike SB Ishod skateschoen.

Nike SB Ishod Test Review

Net als Ishod’s manier van skaten, is de Nike SB Ishod in elk opzicht uitzonderlijk. Uitgerust met tal van technische kenmerken, combineert de schoen oud en nieuw. De eerste colorway van de schoen doet denken aan de Jordan 9 Retro “Olive” en geeft de Nike SB Ishod veel vintage basketball vibes. We hebben voor je getest of de schoen ook op het board kan overtuigen.

Nike SB Ishod: basketbal ontmoet skateboarden

Ishod was van begin tot eind volledig betrokken bij het ontwikkelingsproces van zijn signature schoen. Iedereen die hem op sociale media volgt, weet dat hij een fervent basketballer is – zo zijn de verschillende basketbal referenties op de schoen tot stand gekomen. Maar niet alleen in dit opzicht combineert de Nike SB Ishod het beste van twee werelden.

Nike SB Ishod Test Review

Ishod droeg verschillende schoenen, afhankelijk van het terrein waarop hij skate. Voor transition skaten had hij de neiging om gevulkaniseerde schoenen te gebruiken voor een beter boardgevoel, terwijl voor street skaten zijn cupsole schoenen zijn eerste keuze waren voor meer demping tijdens impacts. Het doel van de Nike SB Ishod skateschoen is om de voordelen van beide soorten zolen te combineren.

Technologieën & kenmerken van de Nike SB Ishod

Ishod Wairs pro schoen wordt geleverd met een volledig nieuwe zoolconstructie voor Nike SB. Kortom, het is een gevulkaniseerde zool met cupzoolkern. Dit is om boardfeel, flick en demping op het hoogste niveau te houden. Dempende eigenschappen worden ook gegarandeerd door de Drop-In React binnenzool. Deze technologie heeft zijn waarde al bewezen in de Nike SB Bruin React.

Nike SB Ishod Test Review

Een ander speciaal kenmerk is het zichtbare mesh gedeelte in het midden van de schoen, dat zorgt voor ademend vermogen. De unieke vetergeleider en stabiliserende tong straps garanderen een optimale pasvorm van de schoen.

Nike SB Ishod Test Review

Fit & board gevoel in de Nike SB Ishod

De afgelopen jaren zijn er experimenten met Vulc cupsoles uitgevoerd door verschillende fabrikanten en skateschoenen. Vaak konden deze echter niet echt overtuigen. Bij de Nike SB Ishod had ik het gevoel dat de geïnstalleerde technologie wat beter ontwikkeld is.

Nike SB Ishod Test Review

Het gebruikelijke boardgevoel van een gevulkaniseerde schoen komt vanaf het begin naar voren, terwijl de stabiliteit, die men van een Cupsole schoen verwacht, langer behouden blijft. Dankzij de rubberen banden bij de middenvoet had ik overal een stevige pasvorm. React technologie zorgt ook voor uitstekend comfort in de Nike SB Ishod. Gecombineerd met het Herringbone loopvlakpatroon van de buitenzool, dat speciaal is ontworpen voor skateboarden, biedt de schoen een superieur boardgevoel.

Nike SB Ishod Test Review

Qua pasvorm is de Nike SB Ishod in het begin vrij strak, maar zal na verloop van tijd wat losser worden. Dus als je de voorkeur geeft aan een nauwsluitende pasvorm, blijf dan bij je normale maat en als je het een beetje losser vindt, neem dan een halve maat groter.

Experiment of doordacht materiaal – duurzaamheid van de Ishod door Nike SB

Als het gaat om mesh materiaal op skateschoenen, zijn velen in het begin sceptisch. Hoge spanning en mesh gaan zelden hand in hand. Er zijn in het verleden echter modellen geweest die heel goed met mesh hebben gewerkt. De Nike SB Ishod is er een van. De rubberen mesh panelen zorgen niet alleen voor vintage basketbalvibes uit de jaren 90, maar zorgen ook voor verbeterd ademend vermogen en zijn bestand tegen slijtage.

Rubberen panelen verwerkt onder het suède, samen met verhoogde foxing tape en dubbele stiksels, geven de schoen extra duurzaamheid. De buitenzool met visgraatmotief is duurzaam, zoals je mag verwachten van Nike SB, en helpt de schoen in goede vorm te houden voor langere perioden van intensief skaten.

Qua duurzaamheid is de Nike SB Ishod verder verbeterd en vertoont de schoen ook na meerdere sessies slechts lichte gebruikssporen.


Conclusie

Het hebben van een signature model op Nike SB is nauwelijks voorbehouden aan meer dan een handvol pro’s. Daarom zijn deze schoenen altijd speciaal en belichamen ze innovatie op verschillende manieren – en dat geldt ook voor de Nike SB Ishod. Toegegeven, de pro schoen van Ishod Wair is niet bepaald goedkoop. Gezien de gebruikte technologieën en de uitstekende prestaties van de schoen, denk ik dat de prijs goed gerechtvaardigd is. Bovendien maakt het model indruk met zijn extravagante design. Het maakt niet uit hoe en waar je skate – de Nike SB Ishod zou je nieuwe favoriete skateschoen kunnen worden.

Pluspunten

  • design
  • board gevoel
  • breathability
  • duurzaamheid

Minpunten

  • geen

Über